Tech: PlayStation VR2 officieel uit de doeken gedaan

Sony heeft eindelijk de PlayStation VR2 onthuld. Deze VR headset voor de PlayStation 5 heeft heel wat toffe nieuwe features.

Inmiddels is de PlayStation 5 toch al een goed jaar op de markt. Daar hoort natuurlijk ook een VR headset bij. Begin vorig jaar werd al onthuld dat de PlayStation 5 een VR headset krijgt en dat daar een speciale PlayStation 5 PSVR controller bij hoort. Deze hardware is nu door Sony officieel uit de doeken gedaan. De headset en de controller heten respectievelijk de PlayStation VR2 en PlayStation VR2 Sense controller. De headset heeft een OLED-scherm met 4K HDR-mogelijkheden. Daarnaast kan het de bewegingen van je ogen tracken, ondersteunt het 3D audio en bevatten de headset en controllers een speciaal motortje dat haptische feedback genereert om je compleet in de gamewereld onder te dompelen. Om de nieuwe VR headset uit te proberen, is er ook een speciale nieuwe VR game in ontwikkeling. Horizon Call of the Mountain van Guerrilla en Firesprite is de eerste exclusieve PSVR2-titel.

onbekend

Het is nog niet bekend wanneer de PlayStation VR2 uitkomt, maar waarschijnlijk duurt het niet lang meer.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?