Tech: PlayStation VR2 officieel uit de doeken gedaan

Geplaatst: 5 januari 2022 11:31
Aangepast: 5 januari 2022 11:54
-

Sony heeft eindelijk de PlayStation VR2 onthuld. Deze VR headset voor de PlayStation 5 heeft heel wat toffe nieuwe features.

Inmiddels is de PlayStation 5 toch al een goed jaar op de markt. Daar hoort natuurlijk ook een VR headset bij. Begin vorig jaar werd al onthuld dat de PlayStation 5 een VR headset krijgt en dat daar een speciale PlayStation 5 PSVR controller bij hoort. Deze hardware is nu door Sony officieel uit de doeken gedaan. De headset en de controller heten respectievelijk de PlayStation VR2 en PlayStation VR2 Sense controller. De headset heeft een OLED-scherm met 4K HDR-mogelijkheden. Daarnaast kan het de bewegingen van je ogen tracken, ondersteunt het 3D audio en bevatten de headset en controllers een speciaal motortje dat haptische feedback genereert om je compleet in de gamewereld onder te dompelen. Om de nieuwe VR headset uit te proberen, is er ook een speciale nieuwe VR game in ontwikkeling. Horizon Call of the Mountain van Guerrilla en Firesprite is de eerste exclusieve PSVR2-titel.

Het is nog niet bekend wanneer de PlayStation VR2 uitkomt, maar waarschijnlijk duurt het niet lang meer.

Bron: Sony PlayStation
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord