The Simpsons Hit & Run-maker ziet remake wel zitten

Geplaatst:

Het is The Simpsons-game met de hoogste score op Metacritic: The Simpsons Hit & Run. We krijgen wat bijzondere statements te horen van één van de originele ontwikkelaars.

Een cultklassieker kunnen we The Simpsons Hit & Run toch echt wel noemen. GamesRadar ging in gesprek met Joe McGinn. Hij was de lead gameplay designer voor de titel. In het interview vertelt hij over de impact die de game heeft gehad en welke games voor inspiratie zorgden. Zo waren GTA III en Driver belangrijke titels voor de ontwikkeling, maar heeft ook Super Mario 64 impact gehad. De game was namelijk relatief kindvriendelijk, waardoor de actievolle racetitel het koosnaampje 'GTA voor kinderen' ontving. Verder vertelt hij over de diverse personages, de obstakels tijdens de ontwikkeling en de liefde die de game tot deze dag nog steeds in ontvangst neemt. Hij sluit het interview af door te zeggen dat hij het ontzettend tof zou vinden als iemand The Simpsons Hit & Run zou hermaken. Wie dat zou moeten doen is onbekend, want zowel ontwikkelaar Radical Entertainment als uitgever Vivendi Games zijn niet meer actief.

The Simpsons Hit  Run remake1

Krijgt de The Simpsons Hit & Run ooit een remake? De kans lijkt klein, maar dromen mag altijd. Zit jij erop te wachten?

Bron: GamesRadar
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Simpsons Hit & Run

Series

-

Uitgever

Vivendi Games

Reviewscore

-

Platforms

Pc, Xbox, PlayStation 2, Nintendo GameCube

Releasedatum

24 oktober 2003

Ontwikkelaar

Radical Entertainment

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord