Trailer: Baldur's Gate 3 is enorm, vreemd en nu al een groot succes

-

Baldur's Gate 3 is uit en is nu al populair op Steam. Bloomberg geeft een interessante kijk in de game, het ontwikkeltraject en de geschiedenis erachter.

Het Gentse Larian Studios heeft fans verrast door aan te kondigen dat haar langverwachte role-playing game Baldur's Gate 3 vier weken eerder dan gepland verschijnt, een zeldzame gebeurtenis in een industrie die bekend staat om het uitstellen van games. De buitengewone omvang van de game, de zes jaar durende ontwikkeling en de onconventionele aanpak van CEO Swen Vincke zorgen ervoor dat de game opvalt in de gamewereld. Terwijl Larian voor de uitdaging staat om de uitgebreide omvang van de game te rechtvaardigen en aan de verwachtingen van de spelers te voldoen, duiden de positieve reacties op een veelbelovende toekomst voor de studio. Baldur's Gate 3 heeft voor opwinding gezorgd door eerder uit te komen dan verwacht, een zeldzaamheid in de game-industrie. Met een ongekende omvang, namelijk 174 uur aan cutscenes en 17.000 mogelijke eindes, heeft de ontwikkeling van de game zes jaar in beslag genomen, deels door Covid-gerelateerde verstoringen en geopolitieke gebeurtenissen. Het vroege succes van de game in pre-orders en de positieve recensies wijzen op een veelbelovende toekomst voor de studio en de franchise.

Baldur's Gate 3 is nu te spelen op pc via Steam. Baldur's Gate 3 komt in september naar de PlayStation 5

Bron: Bloomberg
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Baldur's Gate 3

Ontwikkelaar:

Larian Studios

Uitgever:

Larian Studios

Release:

6 oktober 2020

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord