Baldur's Gate 3

  • Ontwikkelaar Larian Studios
  • Eerste releasedatum 6 oktober 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG
  • Gameliner score

Trailer: Baldur's Gate 3 is enorm, vreemd en nu al een groot succes

Baldur's Gate 3 is uit en is nu al populair op Steam. Bloomberg geeft een interessante kijk in de game, het ontwikkeltraject en de geschiedenis erachter.

Het Gentse Larian Studios heeft fans verrast door aan te kondigen dat haar langverwachte role-playing game Baldur's Gate 3 vier weken eerder dan gepland verschijnt, een zeldzame gebeurtenis in een industrie die bekend staat om het uitstellen van games. De buitengewone omvang van de game, de zes jaar durende ontwikkeling en de onconventionele aanpak van CEO Swen Vincke zorgen ervoor dat de game opvalt in de gamewereld. Terwijl Larian voor de uitdaging staat om de uitgebreide omvang van de game te rechtvaardigen en aan de verwachtingen van de spelers te voldoen, duiden de positieve reacties op een veelbelovende toekomst voor de studio. Baldur's Gate 3 heeft voor opwinding gezorgd door eerder uit te komen dan verwacht, een zeldzaamheid in de game-industrie. Met een ongekende omvang, namelijk 174 uur aan cutscenes en 17.000 mogelijke eindes, heeft de ontwikkeling van de game zes jaar in beslag genomen, deels door Covid-gerelateerde verstoringen en geopolitieke gebeurtenissen. Het vroege succes van de game in pre-orders en de positieve recensies wijzen op een veelbelovende toekomst voor de studio en de franchise.

Baldur's Gate 3 is nu te spelen op pc via Steam. Baldur's Gate 3 komt in september naar de PlayStation 5

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?