MLB The Show 23

  • Ontwikkelaar Sony Interactive Entertainment
  • Eerste releasedatum 28 maart 2023
  • Platformen PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Sport
  • Gameliner score

Trailer: MLB The Show 23 introduceert The Negro Leagues

Sony San Diego geeft via MLB The Show 23 extra aandacht aan een maatschappelijk belangrijk onderdeel als we het hebben over de geschiedenis van honkbal en de Verenigde Staten: The Negro Leagues zijn namelijk onderdeel van een nieuwe gamemodi.

Deze gamemodi is genaamd Storylines. In deze modus gaan spelers aan de slag met belangrijke momenten in de carrières van specifieke spelers. Het wordt een narratieve ervaring, waarin spelers ook informatieve video's ontvangen. Het eerste seizoen in Storylines gaat over The Negro Leagues. Deze competities waren professionele honkbalcompetities in de Verenigde Staten, bestaande uit teams van Afro-Amerikanen en Latijns-Amerikanen. De eerste competitie begon in 1920 en kwam tot zijn terechte einde ergens na 1950 - experts vinden het moeilijk een exacte datum te noemen. The Negro Leagues waren gecreëerd, omdat zwarte mensen niet mee mochten doen met de witte 'reguliere' competitie, vanwege de racistische standaard die het land destijds hanteerde.

The Negro Leagues content is samen opgebouwd met het Negro Leagues Baseball Museum. Sony San Diego geeft in een blogpost aan dat ze 1 dollar doneren aan het museum voor elke MLB The Show 23 Collector’s Edition, Digital Deluxe en The Captain Edition die ze verkopen. De Season 1 line-up voor MLB The Show 23 bevat: Leroy “Satchel” Paige, Jackie Robinson, Andrew “Rube” Foster, Hilton Smith, Hank Thompson, John Donaldson, Martin Dihigo en John Jordan “Buck” O’Neil. Check hier de cover ster van MLB The Show 23.

MLB The Show 23 is beschikbaar vanaf 28 maart voor de Xbox-consoles, PlayStation-consoles en Nintendo Switch. De game lanceert vanaf dag één op Xbox Game Pass.

BRON Sony

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?