Trailer: MLB The Show 23 introduceert The Negro Leagues

Geplaatst:
Aangepast: 7 februari 2023 15:51

Sony San Diego geeft via MLB The Show 23 extra aandacht aan een maatschappelijk belangrijk onderdeel als we het hebben over de geschiedenis van honkbal en de Verenigde Staten: The Negro Leagues zijn namelijk onderdeel van een nieuwe gamemodi.

Deze gamemodi is genaamd Storylines. In deze modus gaan spelers aan de slag met belangrijke momenten in de carrières van specifieke spelers. Het wordt een narratieve ervaring, waarin spelers ook informatieve video's ontvangen. Het eerste seizoen in Storylines gaat over The Negro Leagues. Deze competities waren professionele honkbalcompetities in de Verenigde Staten, bestaande uit teams van Afro-Amerikanen en Latijns-Amerikanen. De eerste competitie begon in 1920 en kwam tot zijn terechte einde ergens na 1950 - experts vinden het moeilijk een exacte datum te noemen. The Negro Leagues waren gecreëerd, omdat zwarte mensen niet mee mochten doen met de witte 'reguliere' competitie, vanwege de racistische standaard die het land destijds hanteerde.

The Negro Leagues content is samen opgebouwd met het Negro Leagues Baseball Museum. Sony San Diego geeft in een blogpost aan dat ze 1 dollar doneren aan het museum voor elke MLB The Show 23 Collector’s Edition, Digital Deluxe en The Captain Edition die ze verkopen. De Season 1 line-up voor MLB The Show 23 bevat: Leroy “Satchel” Paige, Jackie Robinson, Andrew “Rube” Foster, Hilton Smith, Hank Thompson, John Donaldson, Martin Dihigo en John Jordan “Buck” O’Neil. Check hier de cover ster van MLB The Show 23.

MLB The Show 23 is beschikbaar vanaf 28 maart voor de Xbox-consoles, PlayStation-consoles en Nintendo Switch. De game lanceert vanaf dag één op Xbox Game Pass.

Bron: Sony
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot MLB The Show 23

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

28 maart 2023

Ontwikkelaar

Sony Interactive Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord