Uitgever GTA 6 vindt games veel te goedkoop

Volgens GTA 6 uitgever Take-Two zijn games veel te goedkoop. De prijs van een game moet bepaald worden aan de hand van de verwachte uren entertainment die je eruit haalt.

Strauss Zelnick, CEO van GTA 6 uitgever Take-Two, is van mening dat de prijzen van games momenteel heel erg laag zijn, gezien de waarde die ze bieden. Tijdens een gesprek met investeerders besprak Zelnick de fijne kneepjes van Take-Two's prijsmethodologie, waarbij hij de nadruk legde op de relatie tussen de waarde per uur, het verwachte aantal uren betrokkenheid en de waargenomen totale waarde van een game. Hoewel Zelnick erkende dat de industrie consumenten veel waarde biedt, verduidelijkte hij dat dit geen prijszettingsmacht voor uitgevers betekent. Hij benadrukte dat het recente prijspunt van $70 de eerste aanzienlijke prijsverhoging in de industrie in jaren is en merkte op dat Take-Two ernaar streeft om meer waarde te leveren dan waar consumenten voor betalen. Zelnicks perspectief komt overeen met andere leidinggevenden in de industrie, waaronder de president van Capcom, die van mening zijn dat de prijzen van games te laag zijn gezien de stijgende ontwikkelingskosten.

Wat vind jij? Zijn games te goedkoop voor de entertainmentwaarde die ze bieden? Zou een game waar je meer uren aan kunt besteden automatisch duurder moeten zijn dan een kortere game?

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?