Video: Deze wholesome games komen eraan

Geplaatst: 9 december 2022 15:00

Tijdens The Game Awards was er een speciale Wholesome Snack Edition. Oftewel in een lange video kregen we allerlei aankondigingen van Wholesome games te zien. Waaronder de game Blanc.

De video begint met de game Mail Time. Hierin speel je als een soort elfje die brieven naar de bewoners van Grumblewood Grove moet brengen. Ondertussen valt er van alles te verzamelen. Mail Time heeft in ieder geval een interessante artstijl. Mineko's Night Market speelt zich ook af in het bos, maar dit is dan weer een soort Japanse Cozy Grove. Behalve dat je in deze game wel gewoon uren kunt spelen. De game Spirittea doet dan weer denken aan Stardew Valley. Het dorp wordt geplaagd door spirits die alleen jij kunt zien. Om ze te helpen moet het badhuis gerenoveerd worden. Daarnaast kun je vrienden worden met de bewoners, hun winkels upgraden en moet je allerlei grondstoffen verzamelen.

De game die eruit springt, is Blanc. De 2D zwart-witte tekenstijl valt namelijk op tussen de kleurvolle trailers. Speel als een wolvenpup of een hertenkalf die samen door de sneeuw op zoek gaan naar hun families. Het verhaal wordt verteld door het landschap en de reis die je aflegt, want de game heeft geen tekst. Je kunt deze game met een vriend spelen. Andere games die in de video hieronder te zien zijn, zijn Way To the Woods, Tchia, Fae Farm en Tiny Glade. Tiny Glade is een doodle game, waarin je zelf kastelen mag maken.

Veel van de bovengenoemde games verschijnen in 2023, maar hebben via Steam al wel een demo die je kunt uitproberen. De game Blanc verschijnt op 14 februari voor de pc en Nintendo Switch.

Bron: The Game Awards

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Blanc

Series

-

Uitgever

Gearbox Publishing

Reviewscore

Platforms

Pc, Nintendo Switch

Releasewindow

Februari 2023

Ontwikkelaar

Casus Ludi

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord