Video: Fotorealistische graphics mogelijk met Unreal Engine 5

Geplaatst:

Gisteren heeft Epic Games Unreal Engine 5 officieel beschikbaar gemaakt voor game-ontwikkelaars. Met behulp van de engine kunnen er fotorealistische graphics op je scherm getoverd worden.

Iets minder dan een jaar nadat Unreal Engine 5 in Early Access is gegaan, is de engine klaar voor gebruik. De nieuwe engine beschikt over een hoop verbeteringen ten opzichte van Unreal Engine 4. Daardoor kunnen game-ontwikkelaars nu mooiere werelden dan ooit tevoren creëren. Bij een nieuwe engine horen natuurlijk ook adembenemende voorbeeldvideo's. Eén daarvan komt van The Coalition, de maker van de populaire Gears of War-games. Daarin zijn cineastische beelden te zien van een bergachtige omgeving. De scene lijkt zo uit een film te komen. Dit is niet de eerste Unreal Engine 5-video van de studio. Vorig jaar toonde The Coalition al een character rendering test in Unreal Engine 5. Je kunt de nieuwe beelden van de engine in de onderstaande video zien. Alhoewel The Coalition al een jaar werkt met de engine, is er nog niets bekend over de nieuwste game van de ontwikkelaar.

The Coalition is niet de enige partij die al met Unreal Engine 5 werkt. Ook de nieuwe Tomb Raider-game wordt gemaakt met Unreal Engine 5.

Bron: State of Unreal
Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord