Video: Meer informatie over Ara: History Untold gedeeld

-

Tijdens de Xbox Developer_Direct kwamen de ontwikkelaars van Ara: History Untold met nieuwe informatie. Ze plakken namelijk verschillende gameplaysystemen aan elkaar in deze 4X-strategiegame.

Het is alweer eventjes geleden dat we gameplaybeelden van Ara: History Untold te zien kregen. Dit keer krijgen we vooral informatie over de game en de verschillende systemen. Met daarbij ondersteunend beeldmateriaal. Wat er vooral uitspringt, is de zogenoemde Living World. Aan het begin van een game wordt de aarde in elkaar gezet en bepalen jouw keuzes hoe de aarde er later uitziet. Zeg vaarwel tegen de natuurlijke bossen, want een kleine nederzetting groeit al snel uit tot een metropolis. Wat niet vaak voorkomt, maar waar Ara: History Untold zich mee onderscheid is het craftingsysteem. Je zult allerlei gebouwen moeten neerzetten om grondstoffen te verzamelen. Deze heb je uiteindelijk nodig om producten en materialen te maken. Hierdoor worden er elementen uit het RTS-genre gemengd met de typische onderdelen van een 4X-strategiegame.

Je hoeft tijdens het spelen ook niet te wachten op de buurt van de AI-spelers. In Ara: History Untold krijg je tegelijkertijd de beurt, zodat je niet eeuwig hoeft te wachten op de beurt van een ander. Hiermee komt de wereld ook meer tot leven. Naast de vele opties en beslissingen biedt de game ook verschillende culturen en kun je op meerdere manieren winnen. Je hoeft niet alles vechtend op te lossen, want wat dacht je van cultuur en technologie?

Ara: History Untold gaat in de herfst van dit jaar verschijnen voor pc.

Bron: Xbox Developer_Direct

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Ara: History Untold

Ontwikkelaar:

Oxide Games

Uitgever:

Xbox Game Studios

Release:

24 september 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord