Winst EA lager dan voorspeld, maar omzet juist hoger

Geplaatst:

EA heeft onlangs hun fiscale rapport voor het vierde kwartaal van 2022 gepubliceerd. Hieruit bleek dat de winst lager was dan voorspeld dit kwartaal, maar de omzet juist hoger.

De totale winst die Electronic Arts in 2022 heeft behaald, komt neer op 7,4 miljard dollar. In het vierde kwartaal stegen de inkomsten van het bedrijf met minder dan 3%, maar de nettoboekingen stegen met 11% dankzij de EA Sports FIFA-serie. Het lijkt erop dat FIFA 23 een groot aandeel heeft in de winst van de uitgever. Volgens EA had FIFA 23 slechts zes maanden nodig om de levenslange verkoop van FIFA 22 te overtreffen. Op 16 mei kwam FIFA 23 meteen naar de Xbox Game Pass. FIFA is echter niet de enige game die verantwoordelijk is voor de hogere winst van de uitgever. Het wekelijks aantal actieve gebruikers van Apex Legends voor seizoen 16 is met 20% gestegen ten opzichte van seizoen 15, terwijl De Sims 4 groeide tot een totaal aantal spelers van 70 miljoen wereldwijd.

EA winst 2022

Voor het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2024 voorspelt EA inkomsten tussen de $7,3 miljard en $7,7 miljard. De uitgever verwacht ook dat de nettoboekingen voor dat jaar binnen dezelfde marge zullen liggen.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 23

Series

FIFA

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

30 september 2022

Ontwikkelaar

EA Sports

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord