Xbox Game Pass brengt 230 miljoen dollar op per maand

Een zeldzaamheid: we weten hoeveel Xbox Game Pass precies oplevert. Dankzij de vrijgegeven informatie uit de FTC vs. Microsoft zaak krijgen we inzicht hoeveel de abonnementsdienst van Microsoft per maand in het laatje brengt.

Er ligt wat gevoelige informatie op straat als we het hebben over de gaming divisie van Microsoft. In een vertrouwelijk document wordt er gesproken over een gemiddelde opbrengst van $9.26 per abonnee. Combineer dit met de 25 á 30 miljoen leden die actief deelnemen aan Xbox Game Pass en dan kan je een goede gok doen. Ja, Game Pass zou ongeveer $231.5 miljoen moeten opleveren per maand. De cijfers tonen verder aan dat de meeste leden van Game Pass ook de volle mep betalen - oftewel genieten van de Ultimate-variant. Belangrijk om te noteren is dat deze informatie opgemeten is in de maand april van 2022. Het cijfer wat Game Pass tegenwoordig qua omzet binnen hengelt kan dus anders zijn.

Mocht het je ontgaan zijn, lees hier over de zaak tussen de FTC en Microsoft.

Guide Goedkoop games kopen Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is nu beschikbaar. Heb jij al een abonnement of ben jij niet zo van dit soort diensten? Laat het ons weten in de comments.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?