Xbox Game Pass brengt 230 miljoen dollar op per maand

Geplaatst:
Aangepast: 19 september 2023 19:47

Een zeldzaamheid: we weten hoeveel Xbox Game Pass precies oplevert. Dankzij de vrijgegeven informatie uit de FTC vs. Microsoft zaak krijgen we inzicht hoeveel de abonnementsdienst van Microsoft per maand in het laatje brengt.

Er ligt wat gevoelige informatie op straat als we het hebben over de gaming divisie van Microsoft. In een vertrouwelijk document wordt er gesproken over een gemiddelde opbrengst van $9.26 per abonnee. Combineer dit met de 25 á 30 miljoen leden die actief deelnemen aan Xbox Game Pass en dan kan je een goede gok doen. Ja, Game Pass zou ongeveer $231.5 miljoen moeten opleveren per maand. De cijfers tonen verder aan dat de meeste leden van Game Pass ook de volle mep betalen - oftewel genieten van de Ultimate-variant. Belangrijk om te noteren is dat deze informatie opgemeten is in de maand april van 2022. Het cijfer wat Game Pass tegenwoordig qua omzet binnen hengelt kan dus anders zijn.

Mocht het je ontgaan zijn, lees hier over de zaak tussen de FTC en Microsoft.

Guide Goedkoop games kopen Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is nu beschikbaar. Heb jij al een abonnement of ben jij niet zo van dit soort diensten? Laat het ons weten in de comments.

Bron: Tweaktown
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord