Microsoft wint de zaak tegen de FTC

Geplaatst:

De zaak tussen de Federal Trading Commission en Microsoft kent een winnaar. Het Amerikaanse bedrijf slaat een belangrijke slag in de strijd om de Activision/Blizzard overname.

De rechter Jacqueline Scott Corley heeft besloten om het voorlopig verbod van de FTC af te wijzen. Microsoft kampt nog wel met een lopende 'antitrust' zaak vanuit de FTC, maar het verzoek van de toezichthouder om de stekker er al gelijk uit te trekken is afgewezen. De rechter heeft naar de argumenten van beide partijen geluisterd en is tot de conclusie gekomen dat Microsoft genoeg bewijsmateriaal heeft getoond en beloftes heeft gedaan - zoals het aanbieden van een tienjarige deal voor Call of Duty op andere platformen - waardoor het duidelijk is dat de concurrentie niet wordt beperkt middels deze deal. De FTC heeft op haar beurt te weinig kunnen aantonen, waarom deze overname slecht zou zijn voor de doorsnee gamer. Sterker nog, de rechter heeft het idee dat de consument meer toegang krijgt tot Call of Duty en andere content van Activision/Blizzard wanneer deze deal wordt voltooid.

Dus is de overname van Activision/Blizzard nu rond? Nou, nog niet. Microsoft heeft altijd nog te maken met het Verenigd Koninkrijk en de beslissing van de CMA om de deal te blokkeren. De techgigant gaat in beroep tegen die beslissing met een hoorzitting die op 28 juli begint. Daarvoor kan de deal echter al worden afgesloten. Het is even de vraag of Microsoft de deal gaat afronden vóór 18 juli en met een grote boog om het Verenigd Koninkrijk gaat werken. Dit is vrij onwaarschijnlijk en de kans bestaat dat Microsoft en Activision/Blizzard de deadline verplaatsen om zo de CMA hoorzitting eerst te kunnen afronden. De president van Microsoft Brad Smith bedankt de 'Court in San Francisco' voor de snelle (en natuurlijk voor hem voordelige) beslissing. Activision-CEO Bobby Kotick geeft verder aan dat de deal positief gaat uitpakken voor de spelers, maar ook voor de medewerkers van het gamebedrijf.

Check hier al het nieuws rondom de zaak FTC vs Microsoft - mocht je nog de behoefte hebben om alles na te lezen.

Activision Blizzard Microsoft deal

De overname van Activision/Blizzard door Microsoft lijkt nu een kwestie van tijd. Wat vonden jullie van de zaak? Laat het ons weten!

Bron: The Verge
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord