Xbox Game Pass gaat er heel anders uitzien

Geplaatst: 10 juli 2024 09:02
-

Xbox Game Pass gaat behoorlijk veranderen. Zo gaat de prijs van de dienst omhoog en komt er een nieuwe tier bij die geen Day One-games biedt.

Met Xbox Game Pass kunnen spelers voor één maandelijks bedrag honderden games spelen op het platform. Een soort Netflix voor games. Microsoft kondigde onlangs aan dat die maandelijkse prijs omhoog gaat, wat natuurlijk niet geheel onverwachts is. Naast de prijsverhoging gaat er wat veranderen aan de basis tier van Game Pass. Binnenkort zal Xbox Game Pass voor Console alleen nog toegankelijk zijn voor nieuwe gebruikers. Gebruikers die momenteel een Xbox Game Pass voor Console abonnement hebben, behouden hun voordelen. Nieuwe gebruikers kunnen voortaan kiezen voor een Xbox Game Pass Standard abonnement. Dit abonnement geeft je toegang tot de back catalogue van Xbox en je krijgt geen toegang tot Day One-games. Het Xbox Game Pass Ultimate abonnement blijft qua inhoud hetzelfde, alleen de prijs gaat omhoog naar 19,99 euro per maand.

De veranderingen en nieuwe prijzen voor Xbox Game Pass gaan pas vanaf 12 september in, zodat spelers die het er niet mee eens zijn genoeg tijd hebben om hun abonnement op te zeggen.

Bron: Xbox Support

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Lees meer
Reacties
Avatar Juggy
Juggy

10 juli 2024 om 09:17

Dat de prijs omhoog gaat, dat is enigszins begrijpelijk, maar dat ze diensten aanbieden zonder Day One-games is zo vreemd. Hoe gaan ze dat adverteren? "Speel Black Ops 6 met Game Pass, maar dan alleen met deze Game Pass en niet met al die andere soorten Game Pass".

Ook een beetje jammer dat het prijsverschil tussen Ultimate en PC zo groot is, terwijl de voordelen vrijwel hetzelfde zijn

Avatar RudeRudeson
RudeRudeson

10 juli 2024 om 10:42

Hoeveel kost Game Pass Ultimate nu dan?

Avatar Juggy
Juggy

10 juli 2024 om 10:48

@RudeRudeson 14,99 euro p/m

Avatar Anita
Anita

10 juli 2024 om 10:51

@Juggy Inderdaad een beetje raar dat pc gamers twaalf euro betalen en de Xbox gamers nu twintig euro moeten neerleggen voor dezelfde voordelen.De vijftien euro versie voor console biedt die Day One niet eens. Ik had verwacht dat het andersom zou zijn, omdat ze dan juist hun eigen console promoten.

Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord