Xbox Live Gold wordt omgezet in Xbox Game Pass Core

Geplaatst:
Aangepast: 17 juli 2023 15:12

Het einde van een tijdperk nadert. Volgens de laatste geruchten wordt Xbox Live Gold na 21 jaar vanaf 1 september omgetoverd in Xbox Game Pass Core.

Deze informatie is afkomstig van de Koreaanse website Cafe Naver. Zij hebben een primeur te pakken en onthullen dat Microsoft van plan is Xbox Live Gold de nek om te draaien. In plaats daarvan wordt Xbox Game Pass Core geïntroduceerd. Voor dezelfde prijs krijgen spelers de mogelijkheid om multiplayergames online te ervaren en te genieten van andere online functionaliteiten. Daarnaast krijgen spelers via Xbox Game Pass Core een bibliotheekje aan games cadeau. Je kunt straks via Xbox Game Pass Core met 25 games aan de slag. De games die voor Xbox Game Pass Core tot nu toe onthuld zijn heten: Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 en The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited.

Het afschaffen van Xbox Live Gold heeft voornamelijk impact op de service 'Games with Gold'. Al een aantal jaar kreeg Xbox kritiek te voorduren, want de fans waren vaak niet te spreken over het aanbod. Vanaf 1 september houdt 'Games with Gold' ermee op. De games die spelers in het verleden geclaimd hebben, blijven ze behouden. Daarnaast zien bestaande Xbox Live Gold-leden hun resterende Xbox Live Gold-abonnementstijd verzilverd worden in Xbox Game Pass Core-abonnementstijd. Het is even wachten op officieel bericht vanuit kamp Xbox voor verdere details en bevestiging.

Update: Inmiddels is het nieuws bevestigd vanuit Xbox. De game-uitgever bracht een nieuwe video uit met verdere uitleg.

Als de geruchten blijken te kloppen, verdwijnt op 1 september Xbox Live Gold en mogen we Xbox Game Pass Core verwelkomen.

Bron: Cafe Naver
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord