Xbox' Project Scarlett ieder kwartaal nieuwe first-party game

Geplaatst:
Aangepast: 30 november 2019 10:16

Het hoofd van Microsoft Sudios Matt Booty heeft in een interview met GamesRadar+ de ambities uitgesproken voor Xbox' opkomende console Project Scarlett. Volgens Booty moet er iedere drie á vier maanden een nieuwe first-part game verschijnen.

Met de Xbox One heeft Microsoft een redelijk belabberde tijd achter de rug. Het bedrijf zag concurrent PlayStation steeds verder uitlopen. Nu net de Xbox Game Pass goed gepromoot wordt scoort Microsoft weer wat punten, maar de huidige generatie wordt waarschijnlijk als verloren beschouwd. Een mooi leermoment voor de groene Amerikanen, want nu weten ze in ieder geval hoe het niet moet. Een van de heikele punten waren toch wel de exclusieve first-party titels of eigenlijk het gebrek daaraan. Dat moet anders, zo stelt ook Matt Booty. Met de komst van Project Scarlett moet er elk kwartaal een nieuwe first-party game voor de console verschijnen. Tijdens X019 is er in ieder geval genoeg aangekondigd, in zijn recap lees je wat Bram van het X019-evenement in Londen vond.

Project Scarlett verschijnt naar alle waarschijnlijkheid in het laatste kwartaal van 2020.

Bron: GamesRadar+
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord