Anomaly Warzone Earth

 • Ontwikkelaar 11 bit studios
 • Eerste releasedatum 6 april 2012
 • Platformen Xbox 360
 • Gameliner score

Review: Anomaly Warzone Earth - Xbox 360

We hebben de laatste tijd al heel erg veel kunnen genieten van Tower Defense-games in alle soorten en maten. Laatst is er nog een uitgekomen met de naam Anomaly Warzone Earth. Deze game speelt iets anders en gaat in plaats van de verdediging juist in de aanval.

onbekend

Bagdad & Tokio

Bagdad en Tokio staan centraal in Anomaly Warzone Earth. Deze twee wereldsteden zijn het mikpunt geworden van buitenaards leven. Deze aliens zijn niet veel goeds van plan met de steden en het is daarom ook jouw taak om ze stoppen met je eigen eenheid.

Je moet allereerst een route bedenken die je samen met je team gaat afleggen. Deze route teken je op een kaart met hierop de vijanden en verschillende extra's. Je kunt kiezen om achter de vijanden langs te lopen, maar dan zul je geen geld tegenkomen. Je komt namelijk alleen geld tegen zodra je ergens langs bent gekomen en de wat avontuurlijkere route hebt gekozen. De route bestaat uit korte weggetjes. Bij iedere bocht moet je kiezen of je links, rechts of rechtdoor wilt gaan. Dit is echter wel bij iedere kaart net even anders en er zitten erg veel veranderingen in per kaart.

Te handig?

Zodra je de route hebt uitgestippeld, kun je meteen al beginnen met lopen. Onderweg zullen er ook vaak dingen op je pad komen waar je geen rekening mee hebt gehouden. Als dit gebeurt dan kun je met 'n simpele druk op de knop je kaart er weer bij pakken en de route dusdanig veranderen zodat je er wel langs kunt met je eenheid. Dat is handig maar misschien is het allemaal wel iets te handig. Er zijn niet zo heel veel opties met wat je kunt doen dus misschien wordt het wel wat eentonig na verloop van tijd.

onbekend

Je eigen eenheid

De eenheid moet je zelf samenstellen. Je begint weliswaar wel vaak met een goede basis maar hier zul je niet de hele missie mee door kunnen gaan. Je zult moeten veranderen door andere voertuigen in te zetten of kleine aanpassingen te verrichten. Dit kost echter wel bakken met geld en geld is tenslotte schaars in een oorlogsgebied.

Om aan geld te komen moet je bepaalde weggetjes nemen waar wat geld te vinden is. Ze hebben het niet voor het op rapen gelegd, want je zult eerst door een groepje vijanden heen moeten komen wil je überhaupt verder komen.

Onderweg vind je ook nog andere extra's. Deze kunnen bestaan uit reparaties of bijvoorbeeld een rookscherm zodat de vijand je niet ziet. Deze worden gedropt door vliegtuigen en de leider moet die van de grond af halen. Dit moet je slim doen, want stel je hebt op een gegeven moment geen reparaties meer en je komt een vijand tegen, dan ben je eigenlijk al te laat. Je moet de pakketjes pakken zodra je toch even niks kunt doen. Als jouw voertuigen aan het vechten zijn kun je bijvoorbeeld even snel die extra's pakken en dan ben je weer goed voorbereid op de rest van de vele gevechten.

Het eindoordeel van Nathan Hersbach

Anomaly Warzone Earth is een soort andere variant op het bekende Tower Defense. Het gooit alles helemaal om en gaat in plaats van in de verdediging juist in de aanval. Alles werkt hartstikke goed en ook nog eens erg snel. Het is namelijk met een simpele druk op de knop te besturen. Het is ook erg vet om je eigen eenheid te maken en ze vervolgens ook aan te passen. Ondanks dat het af en toe te simpel is, ziet het er goed uit en ik heb me er uitstekend mee kunnen vermaken.

 • Pluspunten
 • Snelle gameplay
 • Eigen routes maken
 • Units upgraden
 • Eigen eenheid samenstellen
 • Aanval i.p.v. verdediging
 • Minpunten
 • Iets te simpel
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?