Bastion

  • Ontwikkelaar Supergiant Games
  • Eerste releasedatum 20 juli 2011
  • Platformen Pc , Xbox 360
  • Gameliner score

Review: Bastion - Pc

Een week geleden kreeg ik de vraag of ik Bastion wilde reviewen. Ik had nog totaal niks vernomen van deze game dus ik ging op zoek naar wat reviews en beelden van de game. Al snel kwam ik erachter dat het een action-RPG is, een genre dat ik eigenlijk nooit speel. Maar na de positieve reviews te hebben gelezen en wat beelden van de game te hebben gezien op het internet, heb ik me er toch aan gewaagd. Of ik er spijt van heb, lees je in deze review.

Bastion speelt zich af op kleine eilandjes die zweven in de lucht. Je speelt als Kid, een jongen die de invallen van 'The Calamity' in zijn geboorteplaats Caelondia als een van de weinigen heeft overleefd. Je taak is Caelondia te herbouwen en op zoek te gaan naar overlevenden. Je maakt gebruikt van 'The Bastion', een klein eilandje waar je verschillende nederzettingen kunt vestigen. Bijvoorbeeld een winkel waar je gezondheidsdrankjes kunt kopen of een wapensmid waar je nieuwe wapens kunt aanschaffen. The Bastion wordt steeds groter naarmate je verder komt in de game. Op sommige eilandjes kom je mensen tegen die The Calamity hebben overleeft, zij gaan dan met je mee naar The Bastion om je te helpen Caelondia weer opnieuw op te bouwen.

Kid reist naar elke planeet met behulp van een paneel. Als je hier op gaat staan vlieg je zo naar een eilandje naar keuze. Alle eilandjes zijn onderverdeeld in Proving Grounds en Core Areas. Op de Proving Grounds is het de bedoeling dat je een aantal vijanden verslaat met 'n wapen in een zo snel mogelijke tijd. Hoe sneller je dit doet, des te groter je beloning is. De Core Areas zijn een onderdeel van het verhaal. Als je zo'n eilandje bezoekt, kom je meestal terug met een zogenaamde Core. Deze krijg je natuurlijk niet zomaar mee, hier zul je voor moeten vechten, rennen en... oppassen! Als je eenmaal een Core in je bezit hebt en terugkeert bij The Bastion, stop je de Core in het monument. Je krijgt dan een stuk grond voor een nieuwe nederzetting.

De wapens die je krijgt om je te verdedigen tegen The Calamity zijn niet verkeerd. Elk wapen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarnaast zijn de wapens te gebruiken met een speciale ability. Je moet deze extra kracht verdienen of kopen in The Bastion en deze is maar een beperkt aantal keer te gebruiken door een drankje dat op een aantal plaatsen te vinden is. Ook handig is het schild dat je altijd bij je hebt, deze kun je gebruiken om jezelf te verdedigen of om gericht te schieten. Je stelt je vijand dan vast en hoeft dus niet handmatig te richten met bijvoorbeeld een kruisboog of een geweer.

Het eindoordeel van Koen van den Akker

In de review van Peter voor de Xbox 360 had je al kunnen lezen dat het in Bastion niet om de graphics gaat. Je speelt in een 2D perspectief en dat speelt erg lekker weg. Tijdens de game wordt het verhaal verteld door een man en daar is niks mis mee. Zonder deze uitleg zou je ook niks begrijpen van Bastion. Meer hierover lees je ook in de review van Peter. Naast de voice-over past de muziek ook lekker bij de game. Al bij al heb ik er totaal geen spijt van dat ik me gewaagd heb aan deze game.

  • Pluspunten
  • Geen uitgebreid, maar wel leuk verhaal
  • Perfecte voice-over en muziek
  • Geen minpunten
  • Minpunten
Gameliner Score
Perfect

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?