Bye-Bye BoxBoy

  • Ontwikkelaar HAL Laboratory
  • Eerste releasedatum 23 maart 2017
  • Platformen Nintendo 3DS
  • Gameliner score

Review: Bye-Bye BoxBoy - Nintendo 3DS

Puzzelen, zowel digitaal als fysiek is 'n van mijn favoriete bezigheden. Na de Professor Layton-serie zijn er al vele puzzel games op mijn 3DS langsgekomen, waaronder de twee voorgangers van Bye-Bye BoxBoy!. Een simpel vormgegeven puzzelgame die ook niet meer dan dat nodig heeft door zijn sterke puzzels.

onbekend

Goede leercurve

Twee jaar geleden verscheen BoxBoy! en een jaar daarop BoxBoxBoy!. Dit is het slotstuk van de serie die veel weg heeft van zijn voorgangers, maar ook prima gespeeld kan worden door nieuwkomers. Dit komt mede door de leercurve die in de game zit. Waar je zeker in de eerste paar werelden vooral bezig bent met de game te leren kennen, komt de uitdaging vanzelf. Voor nieuwkomers kan het begin wat eenvoudig overkomen, maar die staat nog wat te wachten. Al met al loopt de uitdaging heel geleidelijk op en dat is perfect voor een puzzelgame.

Deze box op deze box

Wie kent het rijmpje van vroeger niet, deze vuist op deze vuist. In deze game ga je aan de slag met blokken om levels te halen. Deze blokken komen uit het hoofdpersonage van de game: Qbby. Qbby is dit keer echter niet alleen. Hij krijgt hulp van zijn kleinere vrienden. Deze gebruik je om nog meer puzzels op te lossen en vergt wat meer denkwerk dan deze puzzels alleen. Toch voelt deze verandering als iets kleins en ondanks dat het zelfs weggelaten had kunnen worden, is het toch wel een leuke kleine verandering. Pas aan het eind van de game kom je erachter dat er nog meer veranderingen zijn doorgevoerd, zoals Rocket Blocks. Deze toevoegingen zijn de echte leuke veranderingen.

Grafisch sterk

Professor Layton is een uitzondering, maar vaak mag een puzzelgame wat mij betreft weinig visueels in zich hebben. Gewoon lekker simpel en zonder teveel poespas puzzelen. Dat heeft deze game helemaal. Zwart en wit voert de boventoon en als er dan wat kleur te zien is, is dat subtiel toegepast zodat het er goed uitspringt.

onbekend

Het eindoordeel van Bobby Grasso

Bye-Bye BoxBoy! is een perfecte afsluiting van de serie. De leercurve die in de game zit is echt perfect. Al kan het begin wat eenvoudig aanvoelen, toch merk je dat dat niet erg is. Uiteindelijk wordt de game pittig genoeg, maar nooit t' moeilijk. De nieuwe toevoegingen zijn nihil, maar net genoeg om de game toch te voorzien van wat nieuws. Grafisch is de game echt perfect wat mij betreft, want een puzzelgame valt en staat met de inhoud van de puzzels en niet hoe die er uit ziet.

  • Pluspunten
  • leercurve is in balans
  • Grafisch erg sterk
  • Nieuwe blokken
  • Minpunten
  • Qbby friends voegen weinig toe
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?