Disney Magical World 2

 • Ontwikkelaar Disney Interactive
 • Eerste releasedatum 14 oktober 2016
 • Platformen Nintendo 3DS
 • Genre Avonturen
 • Gameliner score

Review: Disney Magical World 2 - Nintendo 3DS

Een avontuur in de wereld van Disney is iets waar ik me altijd op kan verheugen. Na mijn eerdere review van Disney Art Academy, is het nu de beurt aan Disney Magical World 2! De game kwam in november vorig jaar al uit in Japan, en nu is het eindelijk de beurt aan ons westerlingen. Maar wat kan je nou precies verwachten van een Disney-game op de Nintendo 3DS, vooral als je voorafgaand aan deze review al een relatief klein tekenspelletje hebt mogen spelen? Ik was dan ook zeer benieuwd naar de nieuwe avonturen van Mickey en zijn vriendjes. Is deze game het kopen waard?

onbekend

Kennismaken met Castleton

Je wordt door Mickey Mouse onthaald in Castleton. Er wordt het een en ander uitgelegd over jouw werkzaamheden in dit magische land. Door middel van het sparen van stickers komen er steeds meer winkeltjes en karakters tot jouw beschikking. Je krijgt ook een eigen huisje, die je helemaal naar jouw smaak kunt inrichten. Het doet me eigenlijk sterk denken aan de Animal Crossing-serie, waar je ook langzaamaan steeds meer mogelijkheden vrijspeelt. Zo kun je na een paar behaalde stickers de werkplaats van Knabbel & Babbel openen, waar je diverse meubelstukken kan laten maken. Ook is er de boetiek van Katrien, waar je mooie outfits kunt fabriceren.

De stickers zijn op verschillende manieren te behalen. Zo is het mogelijk verschillende personages te helpen, maar je hoofdtaak is eigenlijk het verdrijven van geesten in de wereld van Disney. Je bent namelijk een uitverkoren magiër, die met een toverstaf de strijd aan gaat met deze vervelende wezens. Door verschillende episodes uit te spelen, verzamel je ook vele materialen die je weer kunt gebruiken voor meubeltjes en outfits. Je blijft dus lekker bezig met zoeken en produceren.

onbekend

Werelden vol magie

Na w'r een paar stickers verzameld te hebben, opent de wereld van Lilo & Stitch. Hier zijn weer andere levels vol met spoken, ook hier ben je dus voorlopig bezig als magiër. Na deze wereld opent de volgende dimensie zich: die van Winnie de Poeh! Hier draait het niet zozeer om spoken, maar meer om het kweken van producten. Deze kun je namelijk gebruiken voor jouw nieuwe uitdaging, het runnen van een eigen caf'. Als je de werkzaamheden goed weet bij te houden, is dut een goede manier om snel veel geld te verdienen.

De koning van Castleton stelt jou aan als nieuwe eigenaar van het caf' in het koninkrijk. Je kunt hier verschillende maaltijden opdienen, mits je de juiste producten hebt. Dit kun je dus allemaal verbouwen in het Honderd Bunderbos. Door jouw caf' aan te kleden in een bepaalde stijl (zoals het Assepoester-thema) krijg je thema-punten. Ook de verschillende hapjes kunnen gemaakt worden naar aanleiding van een bepaald thema, zodat je nog meer punten verzameld. Door het voltooien van diverse taken lopen deze punten zó snel op, dat je een Party mag geven. Het thema dat jij hebt uitgekozen, wordt dan ook het thema van dit feestje. Er komen zelfs personages uit deze dimensie langs, in dit geval dus Assepoester. Deze bijeenkomst trekt veel bezoekers, en al snel zijn je producten volledig uitverkocht.

onbekend

Vergroot jouw sprookjeswereld

Door het voltooien van meerdere episodes komen er steeds meer werelden tot je beschikking. Naast de al besproken dimensies komen bijvoorbeeld ook De Kleine Zeemeermin en Sneeuwwitje voorbij. Ook hier zijn er weer volop nieuwe episodes speelbaar. Net zoals de wereld van Winnie de Poeh is de wereld van Sneeuwwitje vooral bedoeld voor het oogsten van materialen. In dit geval kun met hulp van de dwergen naar edelstenen mijnen. Door al deze nieuwe episodes heb je al snel genoeg stickers om nog meer winkeltjes te openen, zoals McDuck's. Hier kun je zelf dingetjes kopen, maar ook het verkopen van producten is van belang. Naast het beheren van het caf' valt er dus ook geld te verdienen met het verkopen van allerlei hebbedingetjes.

Deze spulletjes zijn voornamelijk bubbels, welke te krijgen zijn door het vangen van vissen. Mede door deze feature moet ik weer denken aan Animal Crossing, waar het natuurlijk ook mogelijk is om dierlijke producten te verkopen. In deze Disney-game verkoop je echter geen vissen, maar de bubbeltjes die zij uitspugen als je ze gevangen hebt. Naast het vissen kun je ook groente en fruit plukken uit 'sparkling' plantjes. Aan de glinstering rondom de plantjes, bomen en aarde, is het makkelijk te zien dat daar iets te vinden is. Ook deze materialen zijn weer te gebruiken voor outfits, meubels, en producten in het caf'.

onbekend

De spokenjacht gaat door

De stabiele factor in deze game is toch wel het verslaan van geesten en spoken. De vele dimensies worden geteisterd door deze buitenaarde krachten, dus je hebt aardig wat levels voor de boeg om alle episodes te voltooien. Het wordt na een paar werelden toch wel erg saai, vooral omdat je deze monsters redelijk simpel kunt verslaan. Het is jammer dat er zo weinig verschil bestaat tussen deze levels. Je weet namelijk al snel hoe een bepaald level gaat verlopen.

Toch was het een enorme opluchting toen deze spokenjachten in beeld kwamen. In het begin is de game nogal kinderachtig en erg sloom, dus een beetje afleiding is zo nu en dan erg welkom. Met je toverstaf, gekregen van Yen Sid, kun je aan de slag. Door het voltooien van de vele geestenmissies krijg je steeds meer uitrustingen en toverstokjes tot je beschikking. Je groeit dus niet alleen als caf'-eigenaar, maar ook als tovenaar.

onbekend

Het eindoordeel van Hannah van Geffen

Mijn eerdere ervaringen met Disney-games lieten mij vooral denken dat het weer een redelijk beknopt verhaal ging zijn. Gelukkig had ik het volledig mis! De vele werelden, voorzien van al mijn favoriete Disneyfiguren, houden je werkelijk urenlang bezig. Ondanks het kinderachtige begin wordt het verhaal steeds uitgebreider en ontwikkel je jezelf tot een echte caf'houder/ tovenaarsleerling. De Animal Crossing-achtige invulling qua winkeltjes en huisdecor maakt de game voor mij nóg aantrekkelijker. Op moment van schrijven heb ik vijftig stickers verzameld en ik ga voorlopig nog lekker door met sparen! Al met al is deze énieuwe' Disney-game een mooie aanwinst voor een fanatiekeling zoals ik. Ik ga mijn oude videobanden maar eens opzoeken...

 • Pluspunten
 • Leuke, open wereld
 • Volop Disneyfiguurtjes
 • Makkelijke voortgang
 • Minpunten
 • Hapert incidenteel
 • Soms beetje kinderlijk
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?