Floppy Knights

 • Ontwikkelaar Rose City Games
 • Eerste releasedatum 24 mei 2022
 • Platformen Pc , Xbox One
 • Genre Strategie , Indie , Cardgame
 • Gameliner score

Review: Floppy Knights - Een luchtig avontuur voor tussendoor - Pc

Floppy Knights is nou precies zo'n indiegame waarvan je denkt, die lijkt me nou oprecht leuk om te spelen. Tenminste, die gedachte had ik toen ik de aankondiging van Floppy Knights zag. Ik houd van strategische games en onnozele wezens. Laat dat nou precies Floppy Knights zijn.

Floppy Knights review

Heitje voor een karweitje

Floppy Knights is een deckbuilding-game met een verhaal. Het verhaal gaat over Phoebe, een jonge meid die een behoorlijke nerd is. Zij heeft namelijk een speciale robotarm, genaamd Carlton, weten te bouwen die tegen haar praat en waarmee ze de Floppy Knights kan gebruiken. Wanneer Phoebe namelijk en floppy disk in Carlton steekt, kan ze hiermee een van de Floppy Knights oproepen die in de echte wereld voor haar kan vechten. Het is net Pokémon, maar dan anders. Laat het nou net zo zijn dat Phoebe aan het sparen is om op zichzelf te kunnen gaan wonen. Zo'n speciale robotarm en een arsenaal aan wezens die klusjes voor haar kunnen opknappen, komen dan natuurlijk ontzettend goed van pas.

Zo trekt Phoebe dus rond op zoek naar klusjes waar ze bij kan helpen. Dit brengt je in verschillende gebieden met elk een eigen thema, bestaande uit meerdere levels. Hierbij is de omgeving in een bepaalde stijl en bepaald kleurenpalet vormgegeven, vind je er bepaalde typen vijanden en is ook de muziek afgestemd op de locatie. Het verhaal brengt je naar de meest uiteenlopende plaatsen, zoals het bos, een actieve vulkaan en de bergtoppen. Het is erg leuk om te zien hoe de verschillende gebieden zijn vormgegeven. De visuele stijl is erg leuk en past bij het luchtige verhaal van de game. Ook heb ik erg genoten van de soundtrack en deed het met denken aan van die vrolijke point-and-click adventures van vroeger. Verder is het verhaal niet heel diepgaand, maar is het voor wat het is absoluut wel vermakelijk om te zien hoe Phoebe in de meest bizarre situaties terechtkomt. En dat alleen maar omdat ze uit haar ouderlijk huis weg wil.

Floppy Knights review1

Ik kies jou, Cactus Knight!

Het verhaal van Floppy Knights is luchtig en vermakelijk, maar we zijn hier natuurlijk voornamelijk voor de combat. Floppy Knights is een deckbuilding-game, een card battler en een turn-based strategiegame. Je hebt dus een deck met verschillende Floppy Knights erin en deze moet je gebruiken om gevechten te winnen. Naast Floppy Knight-kaarten, heb je ook kaarten waarmee je bijvoorbeeld kunt lopen of kunt aanvallen of een andere actie kunt doen. In een beurt kun je dus meerdere acties doen, mits je daar genoeg energie voor hebt. Elke actie kost namelijk energiepunten. Het is dus enerzijds belangrijk dat je je deck vult met de meest optimale combinatie aan kaarten en anderzijds ben je tijdens het spelen van een level ook continu bezig met het bepalen van de beste strategie. Ik moet wel toegeven dat de levels en hun uitdagingen leuk zijn vormgegeven, maar dat ik nooit echt het idee had dat de game heel erg moeilijk was. Elk level kent namelijk een doel waarmee je het level kunt behalen, maar ook een extra doel waarmee je aan het einde een extra beloning kunt krijgen. Het kostte me erg weinig moeite om van de meeste levels beide doelen te halen.

Naast het bezoeken van verschillende gebieden om daar te helpen met klusjes, kun je ook zelf je eigen deck samenstellen en kaarten maken. Het maken van kaarten kost geld en dat krijg je door levels uit te spelen. Er zijn drie verschillende soorten decks die je kunt maken, met elk een eigen thema en eigen gimmick. Daarnaast zijn er ook Challenge Levels beschikbaar. Dit zijn varianten op de bestaande levels, maar dan met een bepaalde gimmick en een vooraf samengesteld deck dat ze een tikkeltje moeilijker maakt. Daar waar je op zich vrij snel en gemakkelijk door de game heen kunt spelen, zijn de Challenge Levels een leuke uitdaging voor eenieder die van een kleine strategische uitdaging houdt. Ze zijn compleet optioneel, maar zorgen er wel voor dat je wat extra geld kunt verdienen. Ik had het echter wel leuker gevonden als er ook een andere beloning aan het voltooien van een Challenge Level zat dan alleen geld dat je kunt gebruiken om kaarten mee te maken.

Floppy Knights review2

Het eindoordeel van Claudia Tjia

Floppy Knights is voor wat het is een zeer vermakelijke game. Het verhaal is luchtig, de visuele stijl is vrolijk en uniek en ook de achtergrondmuziek is leuk om naar te luisteren. De levels zijn leuk vormgegeven en de uitdagingen passen ook bij het verhaal eromheen. Het is alleen wel een beetje jammer dat de levels an sich niet heel uitdagend zijn, maar daar heb je gelukkig de Challenge Levels voor. Deze zijn een tikkeltje ingewikkelder, maar geven je helaas alleen geld om nieuwe kaarten mee te maken. Als je dus op zoek bent naar een enorme tactische uitdaging waar je dagen mee zoet zult zijn, is Floppy Knights niet aan jou besteed. Heb je echter meer zin in een simpele, luchtige ervaring en vind je het niet erg om naar handgetekende graphics en vrolijke kleuren te kijken, dan is Floppy Knights leuk om een keer op te pakken.

 • Pluspunten
 • Luchtig verhaal
 • Veel kaartcombinaties mogelijk
 • Levels creatief vormgegeven
 • Leuke combat mechanics
 • Challenge Levels
 • Minpunten
 • Niet heel uitdagend
 • Challenge Levels geven alleen geld
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?