Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Grand Theft Auto: Vice City

 • Ontwikkelaar Rockstar North
 • Eerste releasedatum 8 november 2002
 • Platformen Pc , Xbox , PlayStation 2 , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile
 • Genre Actie
 • Gameliner score

Review: Grand Theft Auto: Vice City - PlayStation 2

De zon komt op in de vroege morgen, tijd om meteen op het roze scootertje te stappen en de wereld van Vice City te gaan verkennen. Je eerste deal in Vice City is namelijk verkeerd afgelopen en je wapens en geld zijn weg. Je zult jezelf moeten redden in deze wereld.

De game geeft het me een warm gevoel. Het eiland, het hotel en de meisjes die in bikini over straat rollerskaten. Mooie auto's rijden rond, groene politiewagens zijn op het eiland en mensen duiken haastig weg om niet mijn bumper te hoeven kussen.

onbekend

De sfeer van twee kanten

Wat in Grand Theft Auto: Vice City vooral centraal staat is de sfeer. Je speelt de game meteen alsof je er helemaal in zit. Zon, zee en strand is eigenlijk het eerste wat je ziet als je je hotel uitkomt. Als je van virtuele meisjes houdt moet je vooral eens op het strand gaan kijken, want deze halfnaakte blondines zul je niet missen. Een nadeel is wel dat je niet kan zwemmen, maar daar gaat de game natuurlijk ook niet om. Het gaat om de andere kant. Niet het fijne sfeertje, maar het schieten en de achtervolgingen over het eiland.

Details

Wat meteen opvalt in de game is dat alles op en top is uitgewerkt. Alles verloopt soepel en je kan doen wat je wilt zonder dat je ergens last van hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk politieachtervolgingen, maar in tegenstelling tot GTA: III zijn deze achtervolgingen niet alleen voor jou bedoeld. Ook is Vice City de eerste GTA in de reeks waarbij je uit auto's kan springen! Daarnaast is het mogelijk om in vele gebouwen te kunnen, zoals stripclubs, discotheken en veel meer.

Een groot verhaal

Grand Theft Auto: Vice City heeft een groot verhaal in zich. Er zijn vele missies te spelen over het hele gebied. Door bepaalde missie te voltooien, krijg je toegang tot een groter gebied. Hierin spelen zich dan de volgende missies af. In het begin zul je geen spannende missies hoeven te spelen, maar het is meer een beetje oefenen hoe je met alles in de game moet omgaan. Later zul je meedoen aan spectaculaire acties en schietpartijen waar iedereen wel eens de dood kan vinden.

onbekend

Naast hoofdmissies zijn er ook zijmissies en minigames die je moet voltooien om de 100% in de game te halen. Zo moet je plotseling politieagentje spelen, terwijl je eigenlijk een grote crimineel bent. Ook moet je brandjes blussen bij de brandweer en als taxi spelen. Toch een beetje vreemd, aangezien de hulpdiensten meestal jouw klusjes moeten oplossen en jou moeten zoeken aangezien je weer een paar mensen hebt vermoord. Wanneer de politie achter jou aan zit, zet je gewoon even een leuk muziekje op. De radio in-game bevat namelijk erg veel nummers en grappige radiostations om naar te luisteren. Het lijkt wel een sprookje! Schieten, vluchten, zomers muziekje erbij.

Ik heb een heli, heli, helikopter

Vice City kent een groot aantal voertuigen. Zo zijn er onder andere helikopters, motoren, boten, sportwagens en klassieke wagens. Er is veel werk in gestoken om vele voertuigen in de game te hebben. Het is daarnaast ook leuk om met zoveel mogelijk wagens een ritje te maken, want de voertuigen verschillen veel van elkaar. Pik een plaatselijk meisje op, ga naar een afgelegen plekje en doe het in je auto. Ik moet zeggen, daar heb ik persoonlijk veel plezier aan beleefd. De auto's en motoren zijn overigens niet erg moeilijk om te besturen, maar wanneer er druk achter komt wordt alles een stuk lastiger. Met de boot en helikopter is het overigens een ander verhaal. Het varen met de boot is redelijk moeilijk door de golven. Ook in missies kom je wel eens in de problemen wanneer je van de boot op de kant moet, moet je goed oppassen. Wanneer je in het water valt ben je namelijk dood, aangezien je nog steeds niet kunt zwemmen. De helikopter is ook moeilijk te besturen, althans, in het begin. Wanneer je dit onder controle hebt, is het een zeer handig ding.

Het eindoordeel van Kevin Dijkstra

Grand Theft Auto: Vice City is veel mooier en vooral veel leuker dan zijn voorganger. De game draait om de sfeer, wat van twee kanten kan komen. De slechte sfeer met het schieten en de achtervolgingen, en de sfeer als je in het zonnetje over het strand loopt of in je auto iets doet. De game is qua missies en bijbehorende minigames erg groot. Collectables zijn te vinden, tenminste, als je goed zoekt. Er zitten vele voertuigen in de game en de details zijn uitstekend. Echter, in Vice City kan je nog steeds niet zwemmen. Daarnaast is de auto-aim ideaal, maar het cirkeltje wat dan om het poppetje heen zit is te groot. Al met al een mooie game, en zeker een aanrader voor spelers die van free-roaming houden.

 • Pluspunten
 • Veel te doen
 • Zeer goede sfeer in de game
 • Veel details
 • Minpunten
 • Aim-functie is onoverzichtelijk
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?