Laura's Passie: Top Model

 • Ontwikkelaar Ubisoft
 • Eerste releasedatum 11 oktober 2008
 • Platformen Nintendo DS
 • Gameliner score

Review: Laura's Passie: Top Model - Nintendo DS

Wat ploft daar nou op mijn deurmat? Laura's Passie: Top Model? Is dit een geintje of is het echt de bedoeling dat ik als volwassen kerel een review schrijf over een spelletje dat is ontwikkeld voor mijn kleine nichtje? Tijd om de hulp van een expert in te schakelen.

Ubisoft komt met een reeks games op de proppen die speciaal ontwikkeld is voor meiden, en dan met name jonge meiden. Deze reeks die de titel Laura's Passie draagt, bestaat onder andere uit Koken, Babysitten, Mode en dus ook Top Model. Zoals de titel al verraadt, verplaats je je in deze game in de huid van een top model, en laat dat nou net iets zijn waar ik mij als man nooit in verdiept heb. Daarom leek het mij verstandig iemand in te schakelen die zich iets makkelijker in de gedachten van een klein meisje zou kunnen verplaatsen. Gelukkig hoefde ik niet ver te zoeken en drukte ik mijn vriendin een Nintendo DS in de handen om Top Model eens aan een pittige test te onderwerpen.

Jenny, wat moet je precies doen in Laura's Passie: Top Model?

Laat ik je allereerst even corrigeren Klaas. In Top Model ben je zelf geen model maar een ontwerpster. Je werkt voor mevrouw Baker, die je opzadelt met verschillende opdrachten die variëren van het ontwerpen van een avondjurk of een tanktop tot het manicuren van nagels en het knippen en kleuren van haren. Daarnaast laat je modellen over de catwalk lopen en dien je foto's van ze te maken. Voor het volbrengen van deze opdrachten word je beloond met nieuwe make-up en kleren.

En wat is uiteindelijk het doel van het spel?

Het doel is om een beroemde ontwerper te worden, maar voor het zover is zul je bevriend raken met verschillende modellen en zelfs verliefd worden op Mark, een fotograaf. Verder word je geïnterviewd en zullen jouw prestaties breed worden uitgemeten in de krant. Eigenlijk is de hele game 'n grote soap waarin jij de hoofdrol speelt. Leuk toch?

Het zal wel een meidending zijn, maar hoe zit het met de besturing?

Je speelt de hele game met behulp van de stylus, dus richtingstoetsen komen er niet aan te pas. Zo gebruik je de stylus de ene keer als oogschaduwpenseel en een andere keer om recht over de catwalk te lopen. Dit laatste gaat bijvoorbeeld doormiddel van een minigame waarin je op het juiste moment op de juiste voetafdruk moet tikken. Ook gebruik je de stylus als schaar om je kleding op maat te knippen, om hem even later als naald te gebruiken om de kleding weer in elkaar te naaien.

Bieden deze opdrachten enige uitdaging?

Voor meiden van een jaar of tien zullen de opdrachten redelijk uitdagend zijn en mede doordat de hele game Nederlands gesproken is, zullen ze weinig moeite hebben met het uitvinden van de manier waarop een opdracht volbracht dient te worden. Nu schiet me overigens te binnen dat ik nog ben vergeten te vertellen dat je ook sms'jes kunt versturen en ontvangen. Verder wordt in je telefoon een adressenlijst bijgehouden en ontvang je kledingadvies en andere handige tips bij verschillende typen modellen.

Ok', maar wil je gewoon even antwoord geven op mijn vragen? Anders wordt dit interview zo'n rommeltje. Zou je deze game kunnen aanbevelen aan de doelgroep?

Meiden van rond de tien jaar zullen zich prima vermaken met Laura's Passie: Top Model. Op deze leeftijd beginnen meiden zich meestal te interesseren voor kleding en make-up en worden ze verliefd. Ik denk dat bijvoorbeeld mijn nichtje het helemaal geweldig zal vinden.

Het eindoordeel van Klaas Kuipers

Ik kan me persoonlijk niet indenken wat er leuk is aan make-uppen, catwalks lopen en kleding ontwerpen. Om nog maar te zwijgen van het verliefd worden op een mannelijke fotograaf. Maar goed, ik heb ook nooit gesnapt wat er leuk is aan een poëziealbum, paardrijden of balletten. Allemaal meidendingen, dus ik denk dat ik gerust kan stellen dat een meidending als Laura's Passie: Top Model ook prima in de smaak zal vallen bij de doelgroep.

 • Pluspunten
 • Ruim aanbod aan bekende muzieknummers
 • Gelikte presentatie
 • Echt een meidending
 • Minpunten
 • Opdrachten soms niet helemaal duidelijk
 • Echt een meidending
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?