Let's Sing 2022

 • Ontwikkelaar Voxler
 • Eerste releasedatum 23 november 2021
 • Platformen PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Muziek , Party
 • Gameliner score

Review: Let's Sing 2022 - Weer hetzelfde liedje - PlayStation 5

Het jaarlijkse zangfestijn is weer van start gegaan, want Let's Sing 2022 is uit. Zoals ieder jaar brengen Voxler en Ravenscourt de karaoke-game op de markt. Normaliter wordt de game ieder jaar weer voorzien van een nieuwigheidje, maar hoe lang kun je dat blijven doen? Ik heb mijn buren weer laten genieten en de hoogste noten uitgekrijst. Speciaal om jullie te laten weten of het de moeite waard is Let's Sing 2022 in huis te halen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

onbekend

Verschillende noten op zijn zang

Let's Sing heeft ook dit jaar weer verschillende noten op zijn zang. De tracklist van Let's Sing 2022 bestaat uit twintig nummers en tien nummer die gratis te downloaden zijn. Voorheen bestond het standaard uit dertig nummers. Ik heb geen flauw idee waarom ervoor gekozen is om dit op te splitsen en zie er ook de meerwaarde niet van in. In de basis heb je nog altijd de beschikking over hetzelfde aantal nummers. Zoals je in mijn review van Let's Sing 2021 hebt kunnen lezen, is een tracklist van dertig songs natuurlijk wel erg karig. Toch is de keuze wel lekker divers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit nummers als Savage Love van Jason Derulo, Wham's Last Christmas en het romantische A Whole New World van Disney's Aladdin. Ook dit jaar bestaat de lijst van nummers die voor ieder wat wils brengt.

Je hebt verschillende opties om deze nummers ten gehore te brengen. Je hebt namelijk de keuze uit zes verschillende modi. Legend Mode, Classic, Mix Tape 2.0, Feat., World Contest en Let's Party zijn de actieve modi waarin je kunt zingen. Daarnaast kun je in Jukebox de verschillende nummer lekker op de achtergrond aanzetten bij een gezellig avondje met vrienden. Als je moe wordt van het continu kiezen van nummers kun je in de Playlist Creator alvast een speellijst maken die je vervolgens kunt gebruiken in Classic, Feat. of Mixtape Mode. Mensen die vaker Let's Sing spelen zal het opvallen dat deze modi dus geen nieuwigheden bevatten en dat is precies waar het wat mij betreft misgaat in deze nieuwe editie. Het enige noemenswaardige nieuwe aan Let's Sing 2022 is dat er weer dertig andere nummers beschikbaar zijn dan voorheen.

onbekend

Ordinaire cashcow

Als je niet genoeg hebt aan de standaard dertig nummers die je in de game tot je beschikkig hebt, dan kun je nieuwe nummers toevoegen middels verschillende uitbreidingen. Hier ontstaat ook mijn probleem met de hele Let's Sing franchise. Alle pakketten die je kunt kopen zijn namelijk precies dezelfde pakketten die je ook kon kopen voor Let's Sing 2021. Als je de pakketten al hebt gekocht voor het vorige deel, dan heb je pech. Je kunt ze dan niet gebruiken in Let's Sing 2022 en moet ze gewoon weer opnieuw kopen. Ik kan het eigenlijk niet anders uitleggen van dat Let's Sing is verworden tot Clara 36, die uitgemergeld van het melken in een veel te kleine stal staat te loeien. Het is makkelijk. Er is geen extra werk in gestoken, maar je betaalt wel de volle mep. Tot nu toe kon ik ook nog geen nieuwe pakketten bespeuren, dus je hebt echt alleen keuze uit pakketten die je eerder ook al kon kopen of misschien zelfs al gekocht hebt.

Jaarlijks gebruikte ik mijn SingStar-microfoons van de PlayStation 2 om Let's Sing te kunnen spelen. Nu de PlayStation 5 is uitgebracht is dit niet langer mogelijk. Jammer, want als je met een microfoon wilt spelen, dan moet je dus weer extra geld uitgeven. Je kunt de game kopen met één of twee microfoons. Gelukkig is het geen must, want als je het er niet voor over hebt om aparte microfoons te kopen, dan kun je game ook gewoon spelen met de Let's Sing-app. Deze app maakt van je mobiele telefoon je microfoon. Het nadeel hieraan is dat een telefoon voor het zingen niet echt heel lekker in de hand ligt, maar het functioneert verder prima. Via de app wordt je stem goed opgepakt en ondanks dat het draadloos is, werkt het vrij goed.

onbekend

Het eindoordeel van Patrick Lamers

Let's Sing 2022 is altijd leuk om te doen tijdens een avondje met vrienden. Je hebt gegarandeerd een gezellige tijd en er zijn best wat verschillende modi. Toch valt er genoeg aan te merken op Let's Sing 2022. Het voelt als een makkelijke manier om geld af te troggelen. Er wordt te weinig moeite gestoken in het vernieuwen van de game, met als doel zoveel mogelijk geld binnen te harken. Dat merk je bijvoorbeeld aan dat je alle dlc opnieuw moet kopen, ook al heb je exact dezelfde pakketten al voor Let's Sing 2021 gekocht. Met een tracklist van slechts dertig songs ben je dan ook relatief snel uitgekeken op het aanbod.

 • Pluspunten
 • Leuke tracklist
 • Verschillende modi
 • Minpunten
 • SingStar mics niet compatible op PS5
 • Slechts dertig songs
 • DLC moet je opnieuw kopen
Gameliner Score
Aardig

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?