MATCHPOINT - Tennis Championships

 • Ontwikkelaar Torus Games
 • Eerste releasedatum 7 juli 2022
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre Simulatie , Sport
 • Gameliner score

Review: MATCHPOINT - Tennis Championships - Is een misslag - PlayStation 5

Wimbledon 2022 net achter de rug en Djokovic heeft daar zijn zevende Wimbledon-titel gepakt. Een prestatie waar veel tennisspelers alleen maar van kunnen dromen. Jij kan dat wellicht evenaren of verbeteren, maar dan in de virtuele wereld. MATCHPOINT - Tennis Championships is namelijk uit, dus is de tijd rijp om zelf een digitaal balletje te slaan. of MATCHPOINT daadwerkelijk de moeite waard is vertel ik je graag. Neem plaats op de tribune en aanschouw deze review van MATCHPOINT - Tennis Championships.

MATCHPOINT Tennis Championships1

Serveren kun je leren

Ik ben nooit vies van een game waarin sport de hoofdrol speelt, dus vol goede moed startte ik MATCHPOINT - Tennis Championships op. Vrijwel direct val je in een overzichtelijk menu, waar je gemakkelijk doorheen kunt navigeren. Wel zo fijn. Omdat ik niet met grote regelmaat tennisgames speel, begon ik allereerst met het volgen van de tutorial. Het is een redelijk korte tutorial die je wegwijs maakt in de besturing van de game. Na de tutorial weet je in principe voldoende en kun je aan de slag. Het is aan te raden daarna de trainingen af te werken die de game te bieden heeft. Door de trainingen te volgen leer je nog wat beter de ballen te plaatsen tijdens het slaan. Wel zo handig voor het scoren van punten.

De besturing is vrij simpel. Met de linker stick loop je over de baan. De knoppen kruisje, rondje, vierkantje en driehoekje zijn allemaal ingedeeld voor een bepaald type slag. Je kunt dus afwisselen tussen verschillende soorten slagen om het je tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld je tegenstander te kijk zetten met een bekeken lobje als hij of zij te dicht bij het net staat. Of hem of haar laten rennen door een genadeloze slice. Soms voelt de besturing wat houterig of log aan, vooral als je naar de andere kant van de baan moet om een bal terug te slaan. Als je dichterbij de bal bent speelt het wel redelijk soepel. Er lijkt bewust voor gekozen om spelers langzaam te maken zodat je moeilijker bij verre ballen kunt. Hierdoor voelt het onnatuurlijker, maar dit zorgt er wel voor dat je punten kunt scoren. Dat zou anders namelijk knap lastig worden.

MATCHPOINT Tennis Championships2

Niet moeders mooiste

De voornaamste gamemodus is carrière, waarin je de rol van een nieuwe tennisser op je neemt. Door wedstrijden te winnen moet je je zien op te werken in de wereld ranking. Door toernooien te winnen speel je nieuwe gear vrij zoals rackets of schoenen waarmee je je prof beter kunt maken. Dit helpt je dus ook weer in je volgende wedstrijden. Ik liep in deze modus wel tegen een bug aan. Op een gegeven moment stond ik 20-2 voor in een set en heb ik de match moeten stoppen en dus verliezen omdat er geen einde aan kwam. De grote toernooien komen voorbij, maar er missen heel wat grote namen uit het mondiale tennis. De licenties zijn best karig te noemen. Verwacht dus niet dat je tegen een Roger Federer of Rafael Nadal komt te staan, want zit zijn niet vertegenwoordigd in de game. Dat is best jammer, want dat is juist één van de leukste aspecten van dit soort games. Natuurlijk zitten er wel wat bekende namen in, zoals Taylor Fritz of Wimbledon 2022 finalist Nick Kyrgios. Naast carrière kun je ook een Quick Match opstarten of online je heil zoeken tegen anderen in zowel casual als ranked.

MATCHPOINT - Tennis Championships biedt de mogelijkheid om je tennisspeler helemaal samen te stellen. Je kunt zelf het gezicht en het kapsel bepalen, de kleding en de kleuren van je outfit samenstellen. Hoewel dit een leuke toevoeging is, voelt het allemaal best beperkt. Je hebt een selecte keuze uit shirts en broekjes, waardoor je redelijk snel bent uitgekeken op deze functionaliteit. Hoewel je personage in deze modus er nog wel goed uit ziet, is het tijdens een wedstrijd een stuk minder fijn om te aanschouwen. De graphics - en dan voornamelijk de gezichten van de spelers - zijn tijdens een wedstrijd echt niet best. Je mag van een game anno 2022 best verwachten dat het er beter uitziet dan wat MATCHPOINT - Tennis Championships weet te brengen. Ook ontbeert het de game aan (goede) muziek. Tijdens de wedstrijden is dat begrijpelijk, in de menu's is dat saai.

Het eindoordeel van Patrick Lamers

Ik had vooraf veel zin om met MATCHPOINT - Tennis Championships aan de slag te gaan. Helaas bleken mijn verwachtingen veel te hoog voor deze game. Een gebrek aan muziek, aan goede graphics en aan licenties nekken MATCHPOINT - Tennis Championships. Als je op zoek bent naar een goede tennisgame, dan kun je deze game overslaan. Er valt wel wat plezier uit te halen, maar het had zoveel beter gekund. Het voelt aan alsof de game afgeraffeld is.

 • Pluspunten
 • Besturing is simpel, maar effectief
 • Carrière is aardig om te spelen
 • Overzichtelijk menu
 • Minpunten
 • Mist muziek
 • Te weinig licenties
 • Vervelende bugs
 • Graphics zijn ondermaats
Gameliner Score
Onvoldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?