Nieuws
Inasa Yoarashi DLC verkrijgbaar voor My Hero One’s Justice
5 november 2018Bandai Namco heeft aangekondigd dat het nieuwe DLC-personage voor My Hero One’s Justice op 14 november verkrijgbaar is. Inasa Yoarashi, beter bekend als...
My Hero One's Justice is een fighting-game die gebaseerd is op de bekende Shōnen Jump-serie My Hero Academia. Bekende personages zoals Izuku Midoriya, All Might en Ochako Uraraka nemen het tegen elkaar op in deze brawler. In een wereld waar zo goed als iedereen superkrachten heeft, lijkt dit dan ook vrij logisch. Eerlijk, ik heb van de anime-serie slechts de eerste vijf à zes afleveringen gezien, dus ik ben niet heel erg bekend met het verhaal en alle personages. Dit ligt overigens niet aan de kwaliteit van de serie, maar meer aan mijn beschamend korte concentratieboog wanneer het om series gaat. Kan deze game mijn aandacht wel vasthouden?
Zo op het eerste gezicht lijkt My Hero One's Justice een prima fighter. Hij is gemakkelijk op te pakken daar de game niet hele complexe mechanics bevat. Elk speelbaar personage heeft een specifieke vechtstijl en speciale krachten, die 'Quirks' worden genoemd. Het vechten doe je grotendeels door aanvallen correct achter elkaar uit te voeren om zieke combo's te maken. Ook bevat de game een soort steen-papier-schaar systeem tussen gewone aanvallen, tegenaanvallen en 'unblockable'-aanvallen. Wanneer je de juiste aanval inzet tegen de aanval van je tegenstander, kun je zijn aanval dus compleet weerleggen om zo je eigen offensief te beginnen. Wanneer je je tegenstander van voldoende rake klappen hebt voorzien, kun je een over de top 'Plus Ultra'-aanval doen. Deze werkt als een soort finisher en is voor elk personage uniek. Er zijn wel twee verschillende manieren van besturen waaruit je kunt kiezen. Er is namelijk een normal-modus en een manual-modus. Wanneer je voor normal kiest, worden alle mogelijke aanvallen van je personage op de correcte manier aan elkaar geregen tot een goede combo door enkel de aanval-knop achter elkaar in te drukken. Deze modus is handig om je personage te leren kennen wanneer je er voor het eerst mee speelt en nog niet alle mogelijke aanvallen kent. De manual-modus geeft je de vrijheid om zelf je combo's te maken door de juiste knoppen zelf in te drukken.
Wat nog meer opvalt tijdens het spelen is dat de arena's waar de gevechten plaatsvinden, verschillende elementen hebben die gesloopt kunnen worden. Het superheldengevoel wordt dan ook extra versterkt wanneer je je tegenstander bijvoorbeeld door een gebouw heen smijt. Wat dat betreft weet My Hero One's Justice prima het sfeertje van de anime neer te zetten. Dezelfde Japanse stemacteurs van de anime-serie spreken in de game ook de stemmen van hun betreffende personages in. Er is overigens geen mogelijkheid om een andere gesproken taal in te stellen. Wanneer je dus normaal de Engelstalige nagesynchroniseerde versie van de anime kijkt, moet je even wennen aan de originele stemmen.
My Hero One's Justice bevat meerdere verschillende speelmodi. De verhaalmodus is waarschijnlijk de modus waar iedereen mee begint. Deze modus, zoals de naam ook al zegt, vertelt een deel van het verhaal van de My Hero Academia-serie. Het is echter niet het begin van de serie, maar een verhaal uit het tweede seizoen. Als je, zoals ik, niet bij bent met het verhaal kan dit een beetje verwarrend zijn. Het verhaal wordt voor het grootste gedeelte verteld als een soort manga, waarbij je geanimeerde manga-paneeltjes te zien krijgt die zijn vergezeld door ingesproken stemmen. Wanneer je het verhaal hebt uitgespeeld, krijgt je toegang tot de 'Villain'-modus. Dit is eigenlijk een nieuwe vertelling van het verhaal, maar dan vanuit het perspectief van de vijanden die je eerder bent tegengekomen. Een leuke toevoeging, mits het verhaal je iets boeit.
Wanneer je het verhaal van begin tot eind hebt uitgespeeld, of als je liever gewoon een partij wilt knokken, omdat je het verhaal juist niet zo interessant vindt, zijn er nog een aantal andere speelmodi waar je je mee kunt vermaken. In de arcade-modus kies je een personage uit om vervolgens tegen zes computergestuurde vijanden achter elkaar te vechten. Elke opeenvolgende vijand is een stukje beter en sterker dan de vorige en je moet ze allemaal achter elkaar verslaan. In de missions-modus speel je op zes verschillende maps door een aantal missies heen. Elke map en elke missie heeft een aantal speciale vereisten waarmee je items kunt unlocken. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog de local en online matches. In de local-modus kun je samen met een vriend lekker een potje couch co-oppen en als je een beetje zelfverzekerd bent met je Quirks, kun je je in online matches meten met andere enthousiastelingen.
Goed, je krijgt dus naast een verhaalmodus nog vier andere speelmodi voor je geld, maar wat heeft de game dan nog meer te bieden? Buiten dat eigenlijk niet heel erg veel. Wanneer je door het verhaal en de missies heen speelt, kun je verschillende items vrijspelen waarmee je je personages van een nieuwe outfit kunt voorzien. Het leuke hiervan is dat al deze items variaties zijn op de bekende heldenoutfits van alle speelbare personages die in de game zitten. Tijdens gevechten zullen je personages deze outfits dan ook dragen, maar meer dan alleen een grafische toevoeging is het niet. Reken er dus maar op dat ik Uraraka heb uitgedost met een roze variant van de granaathandschoenen van Kacchan. Voor iemand die eindeloos veel tijd en moeite kan steken in het aanpassen van personages, zoals ik dus, is het zeker de moeite waard om alle items vrij te spelen.
My Hero One's Justice is een fighter die gemakkelijk op te pakken is doordat het niet heel complex is. Met de verschillende speelmodi kun je je prima uren vermaken en de missies zorgen wel voor iets meer herspeelbaarheid. De verhaalmodus is vermakelijk wanneer je bekend bent met de serie, maar is voor de leek niet een interessante manier om kennis te maken met de personages en het plot. Ondanks dat is de game een zeer vermakelijke anime fighter. Wanneer je fan bent van de serie of als je van over de top anime fighters houdt, kan ik je de game dan ook zeker aanraden.
Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.
In dit artikel
Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.
Ontwikkelaar:
Bandai Namco Studios
Uitgever:
Bandai Namco
Release:
26 oktober 2018
Reviewscore:
Platforms: