Review: OlliOlli World: VOID Riders - Out of this world Pc

Geplaatst:

Whatsup, my dudes? Klaar voor een gnarly review van een bitchin’ DLC? Dan heb ik goed nieuws voor je! Yours truly is namelijk vol gefaceplant in de OlliOlli World: VOID Riders-DLC. En ik kan je vertellen, deze DLC is like letterlijk out of this world, man. Een beetje skateboarden met aliens, chillin’ out, maxin’, relaxin’, all cool, je weet toch. Zo rollen we gewoon in Gnarlvana. Weet een buitenaards avontuur echter doper te zijn dan een insane godlike avontuur? We checken het voor je in de OlliOlli World: VOID Riders review!

OlliOlli World VOID Riders Review

I am, The Hyped One

Oké Boomer, laten we weer even normaal praten. Inmiddels ben ik namelijk doodsbang om op een skateboard te staan en moet ik het toch echt hebben van de digitale versie om mij weer even een tiener te voelen. OlliOlli World was voor een onverwachte hit. Ook ons Nils was er erg mee in zijn nopjes zoals je kunt lezen in zijn OlliOlli World review. Het avontuur stopt echter niet met de base game, maar hoe overtref je een einde in skate heaven? Simpel, door naar de ruimte te trekken. Op een zomerse dag stort een UFO recht in Radlandia. Uit deze UFO stappen drie aliens met een missie, het drietal dient drie schepsels terug naar hun planeet V.O.I.D. – oftewel Very Odd Imaginary Dimension - te brengen. Al snel kom jij echter als meest interessante exemplaar uit de bus en dien je je skills te tonen als “The Hyped One”. Die skills toon je niet zomaar aan iedereen, maar aan opperalien, Nebulord. All hail Nebulord!

Net zoals in de base game het geval is, zijn ook de levels van VOID Riders uitstekend in elkaar gezet. Het tempo ligt wederom moordend hoog en soms word je gewoon tot het uiterste gedreven qua kunnen. Naast een nieuw grafisch sausje waarin vooral de kleur paars dominant is, kent de game met de toevoeging van VOID Riders ook een nieuw gameplayelement. Bij aliens horen logischerwijs UFO’s en UFO’s stralen je logischerwijs op, duh. De levels stikken ervan en het gebruik van de tractiestralen is erg leuk om te doen. Door de rechterstick een kant op te tilten, word je omhoog getrokken. Zo kan je enorme afstanden door de lucht afleggen zonder dat je die o zo waardevolle combo verliest. Verwacht echter geen uren aan nieuwe levels. De OlliOlli World: VOID-Riders DLC kent namelijk in totaal zo’n achttien nieuwe tracks waarvan zich twaalf in al eerder bezochte gebieden bevinden.

OlliOlli World VOID Riders Review1

All hail Nebulord!

Nieuwe levels is één ding, maar de uitbreiding bevat eigenlijk nog veel meer. Je krijg na het uitspelen van alle nieuwe levels namelijk flink wat nieuwe Nebulord-uitdagingen in de base game-levels. Daarnaast is er natuurlijk ook een shitload aan nieuwe cosmetics vrij te spelen en dien je de leaderboards te crushen. Denk echter niet dat je de DLC zomaar uitspeelt, het laatste level kan namelijk irritant moeilijk zijn. Leuk zo’n uitdaging, maar een gigantisch lange track zonder checkpoints zorgt ervoor dat mijn bloed op een gegeven moment zijn kookpunt begon te bereiken. Gelukkig niet zonder resultaat, want uiteindelijk ben ik toch door Nebulord bekroond als een certified Hyped One.

Valt er verder nog iets inhoudelijks over OlliOlli World: VOID Riders te vertellen? Niet echt, de uitbreiding borduurt namelijk lekker verder op hetgeen wat de game al zo goed deed. De muziek is weer lekker opzwepend, de dialogen zijn super cringy en de tracks bevatten weer de nodig zijweggetjes en challenges. Precies hetgeen dat je kunt verwachten van de game en precies hetgeen dat fans kan bekoren.

OlliOlli World VOID Riders Review2

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

OlliOlli World: VOID Riders is een vermakelijke DLC die precies doet wat het moet doen. De tracks zijn vermakelijk, de nieuwe UFO mechanic werkt lekker en het tempo ligt bizar hoog. Afgezien van het feit dat het ietwat weinig levels zijn, valt er weinig te mopperen over deze DLC. De transformatie van Skate god naar The Hyped One is vermakelijk en ook de aliens voegen een leuke noot aan de kleurrijke wereld toe. Ik kan niet wachten op de volgende uitbreiding. All hail Nebulord!

    Uitmuntend
  • Lekker kleurrijk
  • UFO mechanisme werkt goed
  • Borduurt verder op een uitstekende basis
  • Wat weinig levels
  • Laatste level is tergend
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot OlliOlli World: VOID Riders

Series

-

Uitgever

Private Division

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

15 juni 2022

Ontwikkelaar

Roll7

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord