PGA Tour 2K21

 • Ontwikkelaar HB Studios Multimedia
 • Eerste releasedatum 21 augustus 2020
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
 • Genre Sport
 • Gameliner score

Review: PGA Tour 2K21 - Down the rabbithole - PlayStation 4

Een balletje in een gat zien te tikken. Dat moet niet zo moeilijk zijn, toch? Hoewel het concept simpel is, is het spelen van het spel aardig lastig. Tenminste, als we het over golf hebben dan. De sport wordt gezien als kakkineus en ik hoor zelfs mensen pretenderen dat het niet eens een echte sport is. Niets is minder waar want golf is intensief voor zowel het lichaam als de geest. Een goede golfgame hebben we al even niet gehad, maar PGA Tour 2K21 brengt daar verandering in. De game is verre van perfect, maar zeker niet slecht.

onbekend

The Golf Club in een nieuw jasje

Mochten jullie het nog niet weten, ik ben een enorm fan van de NBA 2K-franchise. De game staat jaarlijks op mijn verlanglijstje en dat komt mede door de diepgaande carrière modus die de game vrijwel jaarlijks bevat. HB Studios heeft de PGA-rechten van EA weten te bemachtigen en na het uitbrengen van een aantal redelijk succesvolle games in de vorm van de The Golf Club-serie, heeft 2K zijn kans schoon gezien om daar een eigen label aan te hangen. Mooi, want als iemand wat van sportgames weet, dan is het 2K wel. Het extra budget is overduidelijk zichtbaar. De franchise heeft namelijk niet alleen een nieuwe naam gekregen, er zijn nu ook een aantal nieuwe features die we al eerder hebben gezien in bijvoorbeeld NBA 2K.

De opzet van PGA Tour 2K21 is redelijk simpel. Je gaat golfen en dient gewoon eigenlijk altijd het balletje zo snel mogelijk in de hole te deponeren. Dit doe je door met een club zo hard mogelijk tegen een bal aan te rossen om de bal zo ver mogelijk de fairway op te krijgen. Soms is het echter tijd voor de zachtere aanpak en dien je de bal met een chip of splash op de green te krijgen. Hiervoor dien je de wind te lezen en de curve van de bal te bepalen. Je wil namelijk niet tegen een boom aantikken waardoor je op een rot plek komt te liggen. De bal wordt geslagen middels de linker- of rechterstick. Trek de stick naar achter en je start je swing, duw de stick naar voren en je slaat richting de bal. Erg eenvoudig, maar in de praktijk donders moeilijk. Je dient namelijk rekening te houden met de wind, de snelheid van de swing en de accuratie van de beweging die je maakt. Sla je bijvoorbeeld te snel, te langzaam, te veel naar rechts of juist te veel naar links, dan zwaait de bal af en mag je zelfs maar hopen dat je in de buurt van de fairway komt te liggen. En dan hebben we het nog niet over het putten gehad. Als je goed kan putten, hoef je eigenlijk niet zo ver te slaan. Het putten is namelijk een spel op zich waarbij je de glooiing van de baan dient te analyseren. Greens lopen namelijk af en op, en als je ook maar een beetje te hard of te zacht put, dan is er een kans dat je alleen maar verder van de hole komt te liggen.

onbekend

You do you, 2K

Dit keer is er veel meer aandacht geschonken aan het maken en onderhouden van een eigen speler. De character creator is vele malen uitgebreider dan voorheen en het is erg aannemelijk dat je zelfs mijn iets te grote, scheve neus één-op-één na kunt maken in de game. Je krijgt de optie om op verschillende niveaus in te stappen. Zo is het mogelijk om onderaan de ladder te beginnen op de golf school, of om meteen te spelen met de grote jongens in de FedEx-cup. Dit toernooi zet je tegenover een groot aantal bekende namen die dezelfde holes gelijktijdig met jou aflopen. Hiermee bouw te rivaliteiten op en verdien je de welbekende virtual currency. Deze currency investeer je in tegenstelling tot de NBA-games niet in de speler zelf. Je koopt namelijk nieuwe gear met de zuurverdiende punten. Zo zijn er erg veel clubs beschikbaar die ieder gepaard komen met eigen stats. Hierdoor is het mogelijk om je golftas aan te passen naar jouw eigen speelstijl. Speel je bijvoorbeeld agressief, dan ga je voor lange ballen. Daar staat echter wel tegenover dat je minder accuraat bent. En zo is het een beetje stuivertje wisselen, want ieder voordeel heeft weer zijn nadeel.

Wel moet gezegd worden dat de MyPlayer-modus ietwat magertjes is. Er zijn geen echte motivatoren om de modus uitvoerig te spelen. De rivaliteiten zijn veel te simpel en hebben eigenlijk vrij weinig impact op de game zelf. Weet je boven je rivaal te eindigen, dan is de kans groot dat je na twee kampioenschappen de rivaal verslagen hebt. Vervolgens krijg je automatisch een nieuwe rivaal toegeschoven waarbij je het riedeltje herhaalt. Daarnaast zit er geen vorm van verhaal in en hierdoor is het eigenlijk gewoon een seasonmodus met wat customisation opties. In tegenstelling tot de rivalen bieden de sponsoren wel wat meer motivatie. De game bevat namelijk een aantal grote merken. Deze merken kunnen je af en toe wat toeschuiven, maar daarvoor dien je bepaalde doelstellingen te behalen. Lukt dat, dan belonen ze je met bizar goede clubs en nieuwe kleding. Eerder genoemde punten klinken overigens negatief, maar de modus doet gewoon wat het moet doen. Het gaat immers om het golfen en dat is dan weer iets dat PGA Tour 2K21 heel erg goed doet. De game is bijzonder toegankelijk zonder in te leveren op diepgang. Dat is namelijk iets wat serieuze sportgames weleens in de weg kan zitten. Deze game heeft daar gelukkig geen last van. Je beschikt over voldoende assists en mocht je die niet willen gebruiken, dan zet je ze gewoon uit.

onbekend

Klinisch

Modi zijn er niet bijzonder veel in PGA Tour 2K21. Gelukkig beschikt de game echter wel over een extensieve community HUB in de vorm van Societies. In deze Societies is het mogelijk om je eigen golfclub op te richten en hierin eigen events te organiseren. Andere spelers kunnen zich op basis van bepaalde vereisten bij jouw club aansluiten. Zo is het mogelijk om contributie te vragen of om spelers te weren op basis van de handicap die ze hebben. Daarnaast is het ook natuurlijk mogelijk om zowel in een off- als online omgeving tegen elkaar te spelen. Leuk voor de Mario Makers onder ons is de optie om een eigen baan te maken. Hierbij is het mogelijk om ieder boompje, stroompje en meer naar eigen inzicht in te delen. Deze banen zijn vervolgens te delen met andere gebruikers waardoor het aantal beschikbare golfbanen vrijwel onbeperkt is.

Opvallend aan PGA Tour 2K21 is dat de game er op het eerste oog aardig goed uit ziet, maar wanneer je dichterbij kijkt, valt het op dat er eigenlijk vrij weinig detail in de wereld zit. Het is een beetje statisch en eigenlijk ook niet bijzonder goed afgewerkt. Voornamelijk de NPC’s ogen levenloos en voelen vrij knullig aan. Zo staren ze af en toe eigenlijk een beetje voor zich uit en kijken ze volledig de verkeerde kant op wanneer de bal voorbij rolt. Ook had ik gewoon wat meer invloed van bijvoorbeeld het weer willen zien. Tijdens het slaan zie je de actuele windrichting en windkracht, maar echt zichtbaar in de wereld is het niet. Zo zie je bij een straffe wind het gras doodstil omhoog staan en tonen ook de boomtoppen geen teken van leven.

onbekend

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

PGA Tour 2K21 is verre van perfect. De game is in vergelijking met andere sportgames niet bijzonder mooi afgewerkt en ook de diversiteit wat betreft modi is ietwat magertjes. Het is jammer dat deze MyCareer-modus niet dezelfde aandacht heeft gekregen als bijvoorbeeld die van NBA 2K. Wellicht is dat nog een brug te ver, maar iets meer jus had het wel mogen hebben. Daarnaast is het ook zonde dat de wereld een beetje klinisch oogt. De wind heeft weinig effect op de omgeving zelf en ook de NPC’s ogen wat levenloos. Het commentaar is daarentegen wel goed gedaan en ook het golfen zelf steekt uitstekend in elkaar. Na een paar holes merk je bovenstaande missers dan ook niet meer snel op en ga je juist de diepgang van de game waarderen. De besturing, de customisation en de banen zelf hebben namelijk flink wat liefde en aandacht gekregen. Golfliefhebbers gaan de game zeker waarderen en ook nieuwe spelers boffen, de game is namelijk bijzonder toegankelijk. Heb je echter niets met golf, dan ga je logischerwijs ook weinig plezier uit PGA Tour 2K21 halen.

 • Pluspunten
 • Besturing werkt lekker
 • Bijzonder rustgevend
 • Toegankelijk
 • Minpunten
 • Magere MyCareer
 • Afwerking had beter gekund
Gameliner Score
Prima

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?