Check hier alle THQ Nordic Showcase content

Pokémon: Let’s Go, Eevee!

 • Ontwikkelaar Game Freak
 • Eerste releasedatum 16 november 2018
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre JRPG
 • Gameliner score

Review: Pokémon: Let’s Go, Eevee! - Nintendo Switch

De Pokémon-games hebben door de jaren heen een grote fanbase verkregen. Deze maand hebben we de eerste games uit de Pokémon-hoofdreeks op de Nintendo Switch mogen verwelkomen. De aankondiging van deze games ging echter gepaard met verdeelde meningen vanuit de fans. Sommige fans bestempelden de games zelfs als "Pokémon GO met een verhaallijn" en wilden het geen volwaardige Pokémon-game noemen. Ik moet toegeven dat ik als groot Pokémon-fan aanvankelijk ook erg sceptisch was over de nieuwe games. Ik kan gelukkig alvast verklappen dat ik, na het spelen van Pokémon: Let's Go, Eevee!, positief verrast ben en ik dit toch een volwaardige evolutie van de Pokémon-serie kan noemen.

onbekend

Ik kies jou!

Traditiegetrouw bestaat deze generatie Pokémon-games wederom uit twee verschillende varianten. Deze verschillen zijn voor het grootste gedeelte toe te wijzen aan de partner-Pokémon die je aan het begin van de game toegewezen krijgt. In Pokémon: Let's Go, Eevee! krijg je namelijk de viervoeter Eevee toegewezen en in Pokémon: Let's Go, Pikachu! krijg je de bekende gele muis Pikachu als partner. Nadat je deze partner-Pokémon hebt verkregen, krijg je al gauw te zien dat dit koppige monstertje niet in de Pokéball wil blijven zitten. Je partner-Pokémon achtervolgt je dan ook gedurende de hele game. Deze functionaliteit kennen we natuurlijk van Pokémon Yellow en Pokémon Heartgold en Soulsilver. Het is wellicht een kleine toevoeging aan de game, maar het maakt je Pokémon-avontuur wel een heel stuk levendiger. Naast je partner-Pokémon heb je ook de mogelijkheid om een andere Pokémon uit je team uit de Pokéball te laten. Deze Pokémon loopt dan samen met jou en je partner mee. Sommige Pokémon zoals Charizard, Arcanine, Haunter en Lapras kun je zelfs gebruiken als transportmiddel.

De Pokémon die achter je aan loopt is niet het enige dat doet denken aan Pokémon Yellow. De Pokémon: Let's Go-games zijn namelijk verbeterde remakes van Pokémon Yellow. Een evolutie van de eerste generatie Pokémon-games, om het maar even in Pokémon-termen te noemen. Ook in dit deel ga je weer op avontuur in de Kanto-regio. Je gaat samen met je Pokémon op pad om badges te verzamelen om zo de Elite Four te kunnen verslaan en Pokémon-kampioen te kunnen worden. Oh ja, je verzamelt tussendoor ook nog verschillende Pokémon om je Pokédex compleet te maken en Team Rocket is ook weer allerhande snode plannen aan het smeden. We kennen het verhaal allemaal. Dit is immers ook niet de eerste remake van de eerste generatie Pokémon-games en net zoals in Pokémon Firered en Leafgreen is het avontuur grotendeels hetzelfde gebleven. De visuele upgrade die de game heeft gekregen is echter wel iets om over naar huis te schrijven. De kleurrijke Pokémon komen in 3D op de Switch zeer goed uit de verf en de geanimeerde aanvallen maken de Pokémon-gevechten een stuk spectaculairder om te zien.

onbekend

Gotta catch 'em all

Het visuele aspect van de game is niet het enige dat vernieuwd is. Daar waar het in de Pokémon-games altijd draait om het vangen en trainen van Pokémon om zo de beste Pokémon trainer van de regio te worden, ligt de nadruk in Pokémon: Let's Go net iets meer op het vangen van deze wezens. Zo is het verzwakken van Pokémon alvorens je deze kunt vangen uit de game verwijderd en vervangen door de vang-minigame die we kennen uit Pokémon GO. Wanneer je een Pokémon in het wild tegenkomt, kun je gelijk je Pokéballs gooien om deze te vangen. Net zoals in Pokémon GO verschijnt er een gekleurde ring waar je je Pokéball in moet mikken. Het gooien van een Pokéball doe je door middel van het schudden van je Joy-Con controller of de speciale Poké Ball Plus-accessoire. De richting waarop je je Joy-Con schudt, bepaalt welke kant je de Pokéball op gooit. Wanneer je de game in de handheldmodus speelt, kun je een Pokéball werpen door op de A-knop te drukken en kun je richten door middel van je linkerstick of door de Switch heen en weer te bewegen. Hoe precies je de Pokéball in het midden kunt werpen, bepaalt hoeveel ervaringspunten je team krijgt. Wanneer je een perfecte worp doet, heb je ook een grotere kans dat de Pokémon in de bal blijft zitten. De legendarische Pokémon en Snorlax moet je overigens wel eerst via een gevecht verzwakken alvorens je deze kunt vangen.

Naast het vangen van Pokémon in het wild, kun je je game ook koppelen aan je Pokémon GO-account. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de Pokémon die je via Pokémon GO hebt gevangen, overzetten naar Pokémon Let's Go op de Switch. Deze kun je dan in het Go Park, die in dit deel de bekende Safari Zone vervangt, opnieuw vangen om aan je collectie toe te voegen. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om Pokémon die niet in jouw variant van de game voorkomen, toch toe te voegen aan je collectie. De twee verschillende varianten van Pokémon Let's Go hebben namelijk beiden een aantal Pokémon die exclusief in het wild te vangen zijn in één van de twee varianten. Wanneer je dus als een echte Pokémon-meester je Pokédex compleet wil maken, zul je of met een vriend moeten ruilen of je collectie van Pokémon GO overzetten. Wanneer je echter voor de laatste optie kiest, krijg je een speciale Mystery Box in Pokémon Go waarmee je de nieuwe mythische Pokémon Meltan kunt vangen. Deze is daarna ook weer over te zetten naar je game op de Switch.

onbekend

Evolutie of revolutie?

De manier waarop je Pokémon in het wild kunt vangen is echter niet het enige dat is vernieuwd ten opzichte van de andere Pokémon-games. Voor het eerst sinds de serie is uitgekomen, is het namelijk niet meer mogelijk om willekeurig Pokémon tegen te komen in de wereld. In de oudere games kwam je namelijk willekeurig Pokémon tegen als je door het gras, door een grot of over het water reisde. In Pokémon Let's Go is dat echter verleden tijd en kun je de Pokémon gewoon zien rondlopen. Je kunt er nu dus zelf voor kiezen of je op een Pokémon afstapt om deze te vangen of hem toch liever wilt mijden. Dit zorgt er niet niet voor dat de wereld er een stuk levendiger uitziet met allemaal kleurrijke wezens die er rondlopen, maar het eindeloos wegrennen van willekeurige Pokémon die je keer op keer weer lastigvallen is nu ook niet meer aan de orde. Hoewel het vechten tegen wilde Pokémon niet meer in de game zit, kun je uiteraard nog wel Pokémon-gevechten houden tegen andere trainers. Ook moet je nog steeds acht Gymleiders verslaan om hun badges te bemachtigen. In Pokémon: Let's Go is het wel zo dat je bij de meeste gyms pas aan het gevecht mag deelnemen wanneer je aan een bepaalde voorwaarde voldoet. Zo moet je bijvoorbeeld om de eerste leider, Brock, te mogen uitdagen een Pokémon van het type water of gras bij je hebben. Een leuke nieuwe toevoeging aan de Pokémon Gyms is dat er nu publiek in de Gyms zitten die naar de Pokémon-gevechten komen kijken. Zo voelt het toch allemaal een stuk spannender.

Naast het vangen van wilde Pokémon zijn ook een aantal andere veranderingen doorgebracht ten opzichte van de andere games uit de serie. Zo hebben Pokémon geen speciale vaardigheden meer en kunnen ze geen voorwerpen meer vasthouden. Ondanks dat, zitten Mega-evoluties wel nog in de game. Nu hebben Pokémon in het origineel, Pokémon Yellow, ook nooit speciale vaardigheden of voorwerpen gehad, dus wat dat betreft blijft Pokémon: Let's Go wel trouw aan het origineel. Het haalt echter wel een heel stuk strategisch aspect weg uit de game, wat competitieve Pokémon-gevechten nou juist zo leuk maakt. Ook kun je niet meer online tegen willekeurige andere trainers strijden om je skills te testen. Het ontbreken van speciale vaardigheden en voorwerpen maakt de game zo wel een stuk makkelijker en toegankelijker voor nieuwe of jonge spelers, maar voor de doorgewinterde Pokémon-fan misschien net iets te makkelijk. Geheel nieuw voor een Pokémon-game is een multiplayer modus. Je kunt in Pokémon: Let's Go namelijk samen met een vriend spelen. Deze tweede speler kan echter enkel helpen met het vangen van wilde Pokémon of het vechten tegen andere trainers. Dit zorgt ervoor dat je dus elk Pokémon-gevecht twee tegen één gemakkelijk kunt winnen. Helaas voegt deze modus dus niet erg veel toe qua gameplay, maar ik moet toegeven dat het wel ontzettend hilarisch is om met z'n tweeën tegelijkertijd een Poké Ball te proberen te gooien.

onbekend

Het eindoordeel van Claudia Tjia

Voor de doorgewinterde Pokémon-fan is Pokémon: Let's Go wellicht niet uitdagend genoeg. Het ontbreken van speciale vaardigheden en het kunnen vasthouden van voorwerpen zorgt ervoor dat er minder strategische mogelijkheden zijn voor het samenstellen van je Pokémon-team. Voornamelijk aan het begin van de game word je ook nog echt aan de hand genomen en wanneer je samen met een vriend speelt, is de game al helemaal een eitje. De toevoeging van de vangmethode uit Pokémon Go is echter wel een welkome verandering, evenals het kunnen zien rondlopen van wilde Pokémon. De vernieuwde visuele stijl en het op schaal kunnen zien van je eigen Pokémon die met je meelopen zijn daarnaast een zeer smakelijke kers op deze nostalgische taart. De Pokémon-serie is met verbeterde graphics, vernieuwde gameplay en een fantastische herziene soundtrack in mijn ogen dan ook succesvol geëvolueerd naar een toffe nieuwe vorm.

 • Pluspunten
 • Pokémon Go vangmethode verrast positief
 • Wilde Pokémon zie je rondlopen
 • Geanimeerde aanvallen en kleurrijke wereld
 • Pokémon lopen weer met je mee
 • Minpunten
 • Niet echt uitdagend
 • Multiplayer maakt het nog makkelijker
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Claudia Tjia

Claudia Tjia Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?