Guide
Guide: Zo vang je alle legendaries in Pokémon Sword & Shield: Crown Tundra
1 november 2020Wil je weten hoe je alle legendarische Pokémon in de Crown Tundra DLC van Pokémon Sword en Shield moet bemachtigen? Check dan deze handige gids van...
Het is weer eens tijd om de Nintendo Switch aan te zwengelen en ditmaal vanwege Pokémon. De tweede DLC is namelijk eindelijk gearriveerd en deze brengt ons naar de Crown Tundra. Uiteraard brengt deze DLC een nieuwe locatie, nieuwe content en nieuwe Pokémon met zich mee om spelers weer een tijdje zoet te houden, totdat de het volgende deel in de serie eraan komt. In mijn review van de Isle of Armor DLC van Pokémon Sword en Shield gaf ik aan dat het qua content toch wat aan de karige kant was. Weet de Crown Tundra dit recht te zetten, of kan Game Freak zich gewoon maar beter niet meer aan DLC voor de Pokémon-games wagen?
De tweede DLC van Pokémon Sword en Shield begint eigenlijk op precies dezelfde manier als de vorige. Je krijgt een speciaal treinkaartje waarmee je naar een nieuw gebied kunt afreizen, je laat dit kaartje zien op het treinstation, je pakt de trein naar de nieuwe locatie die wederom een grote Wild Area is en je wordt begroet door een nieuwe NPC die je leidraad gaat zijn door het nieuwe avontuur. Wat dat betreft begint de Crown Tundra dus lekker vertrouwd. Ditmaal word je echter bij aankomst niet begroet door je nieuwe rivaal, maar door Nia en haar vader Peony. Deze beide personages introduceren de twee nieuwe grote toevoegingen die de Crown Tundra DLC met zich meebrengt. Peony is namelijk ontzettend enthousiast over legendarische Pokémon en hij wil dan ook graag samen met jou op expeditie om op zoek te gaan naar deze speciale wezens. Wat volgt, is een aaneenschakeling van fetch quests met vijf gloednieuwe Pokémon die je aan je collectie kunt toevoegen.
Met vijf gloednieuwe Pokémon bedoel ik eigenlijk twee gloednieuwe Pokémon en drie Galar Forms van Mythische Pokémon die we al jarenlang kennen. De nieuwe verhaalcontent van Crown Tundra is namelijk opgedeeld in drie delen. Zo heb je een gedeelte waarbij je de geschiedenis van de Crown Tundra en het enige dorp in de besneeuwde regio leert kennen. Na het doen van een aantal simpele fetch quests krijg je de mogelijkheid om de legendarische Pokémon Calyrex te bemachtigen in één van twee mogelijke vormen. Dit is de mascotte van de Crown Tundra en gelijk ook een hele toffe Pokémon. Het tweede gedeelte brengt je terug naar Pokémon Ruby en Sapphire. Door de Crown Tundra heen zijn namelijk verschillende ruïnes te vinden die bij de Pokémon Regirock, Registeel en Regice horen. Deze tempels zijn verzegeld en kun je alleen openen door een specifieke taak uit te voeren die bij de deur omschreven staat. Na het vangen van elke Regi, krijg je toegang tot twee nieuwe Regis, namelijk Regieleki en Regidrago. Je kunt er tijdens je avontuur slechts één kiezen, dus als je de andere variant wilt, dan moet je ruilen met een vriend of een vriendelijke vreemdeling op het internet zoeken. Het laatste gedeelte draait om de mythische vogel-Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres. Deze drie Pokémon hebben een Galar Form gekregen waarbij hun type en kleurenpalet zijn aangepast. Deze drie vogels worden verspreid over de Wild Area uit de basisgame, het Isle of Armor uit de eerste DLC en de Crown Tundra. Na elke vogel te hebben achtervolgd, krijg je ook de mogelijkheid om ze te vangen. Qua nieuwe Pokémon, verhaallijn en speeluren heeft de Crown Tundra DLC er in ieder geval iets meer dan haar voorganger. De verhaallijnen zijn echter wel vrij lineair, zoals we eigenlijk van Pokémon Sword en Shield gewend zijn. De dikke knipoog naar een aantal vorige games wordt hier dan echter wel zeer gewaardeerd.
Naast Peony leer je bij aankomst op de Crown Tundra ook nog zijn dochter Nia kennen. Nia is net als haar vader een avontuurlijk type dat legendarische Pokémon houdt, maar gaat liever op een andere manier naar deze wezens op zoek. Nia gaat namelijk graat veel liever op Dynamax Adventure. In de Crown Tundra is namelijk een speciale locatie opgezet die de Max Lair wordt genoemd. Hier kun je een Dynamax Adventure volgen waarbij je als beloning een legendarische Pokémon naar huis mag nemen. Dynamax Adventures zijn te vergelijken met de Max Raids uit Pokémon Sword en Shield. Je komt een Dynamax Pokémon tegen en met een groepje van vier spelers of NPC's is het de bedoeling dat je de Pokémon uitschakelt, waarna je deze kunt vangen. In een Dynamax Adventure is het echter iets uitgebreider. Je loopt namelijk met je team van vier door een soort dungeon. Hierbij moet je dus meerdere Max Raid Battles doen om tot het einde te komen, waar een Max Raid Battle tegen een legendarische of Mythische Pokémon op je wacht. Vanwege de hoge hoeveelheid Dynamax-deeltjes die er in de lucht hangen, mag je echter niet je eigen Pokémon gebruiken. In plaats daarvan krijg je de keuze uit een select groepje Pokémon die speciaal gefokt zijn om door deze dungeons te navigeren, waarvan iedereen er slechts één kan kiezen. Wanneer je door de Max Lair navigeert, moet je meerdere malen kiezen uit één van de beschikbare wegen. Bij elke weg wacht er een Dynamax Pokémon op je. Wanneer je deze hebt verslagen in een Max Raid Battle, kun je ervoor kiezen om de Pokémon te vangen en kan een speler ervoor kiezen om zijn huidige Pokémon om te ruilen met de nieuwe Pokémon. Wanneer je aan het einde bent gekomen, mag je een Max Raid Battle doen met een legendarische Pokémon en ook deze is te vangen. Wanneer je terugkeert van je expeditie, kun je echter maar één van de gevangen Pokémon behouden en toevoegen aan je verzameling. Dit hoeft dus niet per se de legendarische Pokémon te zijn.
De Dynamax Adventures zijn een leuke nieuwe toevoeging aan de game. Het feit dat je niet je eigen Pokémon mee kunt nemen, lijkt op het eerste gezicht contra-intuïtief, omdat Pokémon eigenlijk altijd gedraaid heeft om het samenstellen van je team en het leren battlen met deze Pokémon. Toch geeft het gebruiken van uitleen-Pokémon ook een soort extra uitdaging. De Max Raid Battles die als post-game content van de basisgame dienen, zijn na een tijdje namelijk ontzettend makkelijk en vormen voor de gemiddelde speler nauwelijks een uitdaging. Door de speler te dwingen andere Pokémon te gebruiken en goed na te denken over de keuzes die je als team maakt, zijn Dynamax Adventures een erg vermakelijke vorm van post-game content die je niet alleen helpt je Pokédex aan te vullen, maar je ook als trainer op de proef stelt.
Crown Tundra is een leuke toevoeging op Pokémon Sword en Shield. De nieuwe Dynamax Adventures zijn een meer uitgebreide en meer uitdagende vorm van de Max Raid Battles die in de basisgame werden geïntroduceerd. Deze nieuwe mechanic is niet alleen meer uitdagend, maar heeft ook een hoog herspeelbaarheidsgehalte doordat je dus telkens maar een Pokémon kunt behouden. Qua nieuwe Pokémon heeft Crown Tundra er ook niet zoveel, maar in ieder geval wel meer dan het Isle of Armor had. Ook is de verhaalcontent iets langer en uitgebreider dan die van de vorige DLC, waardoor je met de Crown Tundra dus sowieso al iets langer zoet bent. Als fan van Pokémon Sword en Shield is deze DLC dus zeker een must, al is het maar om je Pokédex aan te vullen en je uren bezig te houden met Dynamax Adventures. Ben je echter een Pokémon-veteraan, dan zul je helemaal smullen van deze DLC. Crown Tundra is namelijk niet alleen een nieuwe regio met nieuwe Pokémon, maar ook een dikke vette knipoog naar de vorige delen waar we allemaal zo van houden.
Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.
In dit artikel
Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.
Ontwikkelaar:
Game Freak
Uitgever:
Nintendo
Release:
23 oktober 2020
Reviewscore:
Platforms: