Two Point Hospital: Close Encounters

 • Ontwikkelaar Two Point Studios
 • Eerste releasedatum 29 september 2019
 • Platformen Pc
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Review: Two Point Hospital: Close Encounters - Pc

Als je Two Point Hospital nog niet hebt gespeeld, moet je weten dat de game een spirituele opvolger is van Theme Hospital, een populaire game uit de jaren ’90. De animaties zien er geinig uit, maar qua gameplay is het niet echt meegegaan met zijn tijd. Close Encounters is de derde DLC en brengt daarmee buitenaards bezoek en de daarbij komende problemen naar de game. Denk hierbij aan ziektes van kosmische proporties en andere bedreigingen die ons Aardbewoners ver boven de pet gaan. Qua humor is het wel weer een dikke prima, maar dan moet je wel eerst even wat uurtjes doorhalen in de basisgame om er überhaupt iets van te zien.

onbekend

Lachen om ziektes

Two Point Hospital: Close Encounters is de derde uitbreiding waar je nog geen negen euro voor moet aftikken. Om deze uitbreiding te kunnen spelen moet je wel al in bezit zijn van de originele game, deze game is momenteel verkrijgbaar voor 35 euro op Steam. Als je hebt genoten van de game, maar uitgekeken bent op de gameplay, dan is het een prima toevoeging.

Close Encounters voegt enkele nieuwe elementen toe aan de game. Zo zijn er in totaal drie nieuwe ziekenhuizen toegevoegd op verschillende kosmische locaties. Je krijgt bezoek van buitenaards gespuis die bij elkaar 34 nieuwe ziektes met zich meebrengen (fijn). Het is aan jou de taak om ze te genezen. Uiteraard weer met een heleboel humor, zoals we inmiddels gewend zijn van de game. Zo moest ik een patiënt helpen met de Flat-Packed-ziekte, waardoor ze eruit zien als karton. Een andere ziekte is Science Friction, waarbij de patiënt in een soort zilverkleurig latex-pakje bij jou op spreekuur komt.

onbekend

Humor met een zwart randje

Net als in de basisgame word je in Close Encounters aangemoedigd om als nieuwe speler te starten met een drietal scenario’s in de campagne. Deze drie scenario's leggen je kort en bondig uit hoe de game in elkaar zit. Ik vond het nogal een nutteloze toevoeging, omdat alles redelijk voor zich te spreken lijkt. Toch kan je het de makers moeilijk verwijten dat ze wat aanwijzingen geven omtrent het bouwen en het beheren van budgetten.

Het is belangrijk om te vermelden dat je enkele uren in de game moet stoppen om iets van de inhoud van de DLC te zien. Wellicht dat er gamers zijn die hier geen problemen mee hebben, maar ik had het persoonlijk beter gevonden als je de tutorial in zijn totaliteit had kunnen skippen. Gelukkig had ik nog een savefile tot mijn beschikking, waardoor ik wel direct toegang had tot de nieuwe content.

onbekend

Het eindoordeel van Alex Zweers

Ik kan het enorm waarderen dat ontwikkelaar Two Point Studios de tijd en moeite neemt om Two Point Hospital met DLC levend te houden. In de basis is de game nog steeds hetzelfde, alleen verlengen ze de speelduur met deze uitbreiding. Two Point Hospital is doorspekt met humor en dat heeft mij wederom positief weten te verrassen. De kartonnen patiënten zijn bijvoorbeeld geniaal bedacht. Er is dus weer meer dan genoeg om te doen, alleen is het jammer dat het niet direct beschikbaar is en je eerst uren door de game moet om er iets van te zien. Het is wat mij betreft een klein smetje op deze feestvreugde.

 • Pluspunten
 • Leuke toevoeging
 • Humor
 • Verlengt de speelduur
 • Minpunten
 • Niet meteen toegang tot de nieuwe content
Gameliner Score
Voldoende

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?