Review: Warriors: Legends of Troy Xbox 360

Geplaatst: 8 april 2011 18:00

Dankzij Homeros' Ilias leerde iedereen de stad Troje kennen, maar tegenwoordig verschijnt Troje niet alleen in boeken. Koei Canada heeft het verhaal de gamewereld ingebracht met Warriors: Legends of Troy. We krijgen nu dan ook de kans om ons letterlijk een weg door de game te hakken en te slaan. Van een rustig boek naar totale chaos.

Troy

In Legends of Troy kruip je in de huid van verschillende karakters uit die tijd en vecht je een weg door de tienjarige oorlog. Achilles, Hector, Paris, Odysseus en Penthesilea zijn speelbaar in de game. Het maakt dus niet uit of je nou kiest voor de Grieken of Trojanen, je krijgt beide verhalen mee. Elk van deze beschavingingen hebben zo hun eigen kijk op het verhaal en doordat de karakters door de game heen worden afgewisseld krijg je het verhaal vanuit verschillende perspectieven mee. Nou lijkt het in eerste instantie een realistisch verhaal, maar niets is minder waar. Je krijgt namelijk ook te maken met mythische wezens.
Het mooie aan de game is dat je naast een mooi verhaal ook echt wordt meegesleurd in een mythologische Griekse setting. De game mag er grafisch dan niet geheel perfect uitzien en de animaties zijn ook niet honderd procent zuiver, een Grieks sfeertje weet de game zeker over te brengen.

Hack en Slash

Op het eerste gezicht lijkt Warriors op een simpele hack en slash-game. Je drukt gewoon honderden keren op 'n en dezelfde knop en de vijanden vallen vanzelf wel neer. Toch is er wel degelijk een gevechtssysteem met wat diepgang aanwezig. Naast hakken en slaan kun je ook pijlen opvangen met je schild, wapens oppakken van verschillende vijanden en gooien voor een instant kill, gebruik maken van een counter attack-systeem en naarmate de game vordert kun je steeds meer wapens gebruiken. Daarnaast krijg je steeds verschillende challenges mee om een beetje variatie te creëren.
Om ervoor te zorgen dat je niet constant op dezelfde knop blijft rammen, zijn de leiders van de groepen die je tegenkomt en de eindbazen een stuk slimmer en zul je gebruik moeten maken van uitwijkmanoeuvres, je schild en meerdere wapens om te kunnen winnen. Het spel is dus zeker niet een-twee-drie uit te spelen.
Het grootste minpunt bij dit soort gevechten is het lock-on systeem. De camera wordt automatisch bijgestuurd en laat altijd het gezichtsveld zien. Het is dan ook erg lastig om je vijand in de gaten te houden terwijl je tegelijkertijd wegrent om dekking te zoeken. Je moet je altijd omdraaien voordat je de vijand weer in het vizier te krijgt.

Het eindoordeel van Michelle Plantinga

Warriors: Legends of Troy is zeker geen verkeerde game. Afgezien van een aantal minpuntjes is de game zeker de moeite waard om te spelen. Al moet ik er wel alvast bij zeggen dat ondanks dat het gevechtssysteem wat diepgang bevat, je van hack en slash-games moet houden. Daarnaast moet je enigszins interesse hebben in de mythologische Griekse setting, maar dat is natuurlijk meer dan logisch. Je koopt een game niet wanneer de settings je al niet aanstaan.

    Voldoende
  • Mythologische Griekse setting
  • Goed verhaal
  • Afwisselende challenges
  • Animaties zijn niet honderd procent zuiver
  • Slechte lock-on besturing
  • Kan grafisch beter
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Warriors: Legends of Troy

Series

-

Uitgever

KOEI TECMO Europe

Reviewscore

Platforms

Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

18 maart 2011

Ontwikkelaar

KOEI TECMO GAMES

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord
© 2005 - 2024 Gameliner.nl V.O.F. All Rights Reserved.