Review: We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie - We houden ervan Nintendo Switch

Geplaatst:

Jongens het is weer zover! Ballen vast en rollen maarrrr! We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie is speelbaar op de Nintendo Switch en wij zijn zo blij als een kind. Het origineel stamt alweer uit 2005 en na het succes van Katamari Damacy REROLL kon een remaster van het fantastische vervolg natuurlijk niet uitblijven. Wederom rollen we heel de wereld op om de hemel te vullen met planeten. Maar ballen we op van het lachen, of is er geen bal aan? Je leest het in de We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie review!

We Love Katamari Reroll Switch Review1

Rollen tot je erbij neervalt

Voor degenen die niet bekend zijn met deze franchise, moet het vast een gek aanzicht zijn. De kleurrijke wereld, Japanse deuntjes en weirde gameplay moeten maar net je smaak zijn, maar iedereen die hieraan begint, raakt gegarandeerd hooked. In We Love Katamari REROLL spelen we wederom als de prins. Deze kleine snoezebol wordt door zijn vader verplicht om samen met zijn grote, plakkerige bal de wereld rond te rollen met als doel om zo groot mogelijke ballen te maken binnen een bepaald tijdsbestek. De koning heeft namelijk in Katamari Damacy REROLL de gehele kosmos naar zijn grootje geholpen. Die ballen schoot hij dan de lucht in en dat moesten dan de nieuwe planeten voorstellen. Het Aardse volk is de koning meer dan dankbaar en is dan ook idolaat van de beste man, maar de taak van de prins zit er nog niet op. In het vorige deel heb je namelijk alleen de ruimte rond Aarde opgevuld, nu moet de rest van ons zonnestelsel nog. En dat is waar je avontuur begint.

We Love Katamari is beter dan het vorige deel en zo is deze remake dat ook. Alhoewel je aanvankelijk een beetje stuntelt met de controls, krijg je het al snel onder de knie. De game wordt namelijk bestuurd met beide thumbsticks. Met de linker bedien je de linkerhand en met de rechter logischerwijs de rechterhand. Bochtjes maak je dus bijvoorbeeld door enkel links naar voren te drukken en een sprintje wordt getrokken door beide sticks op en neer te bewegen. Het werkt bijzonder lekker en dat allemaal onder het genot van de meest lekkere oorwurmen. Ieder nummer is een absolute banger vol met weirde teksten en bijzonder veel vrolijkheid. Die vrolijkheid zie je de gehele game terug, van de dialogen tot de grafische vormgeving, alles oogt en voelt heerlijk aan. Daarnaast beschikt dit deel over veel meer collectibles. Zo is het mogelijk om een lading aan neven en nichten te ontdekken die ook nog eens speelbaar zijn en die je kunt uitdossen met alle cadeautjes die je gaandeweg het spelen tegenkomt. Nieuw in dit deel is de stickercollectie, maar die heb ik persoonlijk een beetje achterweg gelaten. Het oprollen van de wereld met een tijdslimiet is namelijk nogal een klus. Zeker wanneer je bijvoorbeeld slechts één beer mag oprollen, of zoveel mogelijk vriendjes voor een eenzame hond dient te verzamelen.

We Love Katamari Reroll Switch Review2

Perfect tijdens het draaien van een bal

Dat deze über Japanse game nu speelbaar is op de Nintendo Switch, is bijzonder fijn. Het grootste level is ongeveer twintig minuten lang en de game leent zich dan ook uitstekend voor korte speelsessies. Alhoewel er niet bijzonder veel levels beschikbaar zijn, ben je er toch een flinke tijd zoet mee. Ieder level kent namelijk een aantal varianten waardoor je weer nieuwe planeten kunt creëren of je high score kunt verbeteren. Daarnaast is de koning, aka jouw vader, nooit tevreden, en krijg je dus nooit een compleet voldaan gevoel. Een rolpercentage van 99% is immers niet meer dan normaal en wordt dan ook veelal beloond met een krachtige “meh”.

De koning heeft zijn onverschillige gedrag echter niet van een vreemde. Assholeritus lijkt namelijk in de genen te zitten. Alhoewel wij al dolgelukkig zouden zijn met enkel We Love Katamari, kunnen we nu ook aan de slag met het Royal Reverie gedeelte. Hierin spelen we met de koning, maar dan als kind. In het handjevol levels zien we hoe ook hij problemen had met zijn vader en dat geeft de gigantische kluns dan toch weer een sympathiek randje. Het is een welkome aanvulling die nog meer speelplezier creëert. Jammer is dan weer wel dat het slechts vijf levels zijn en alhoewel ieder level leuke speciale objectives kent, hadden we toch wat meer willen zien van de koning en zijn tragische achtergrond.

We Love Katamari Reroll Switch Review3

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie is een welkome en vooral erg logische aanvulling aan de library van de Nintendo Switch. Dit is typisch zo’n game die je gewoon even tussendoor kunt spelen voor wat feel-good gevoelens. De korte levels in combinatie met de kleurrijke graphics en een banger van een soundtrack maken dit een prima game om je een paar uur mee te vermaken. Wij hebben gedurende iedere speelsessie genoten van onze tijd en iedereen die de game een kans geeft zal hetzelfde ervaren. Natuurlijk is de game niet perfect, je blijft immers regelmatig haken aan de vele hoekige objecten, het verhaal is nietszeggend en het geluid van de aflopende timer is nog altijd rete irritant, maar dat de fun niet schaden. We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie is een fantastische game om gewoon even op te pakken. We kunnen dan ook niet wachten op een remaster van het geweldige vervolg; Beautiful Katamari!

    Goed
  • Classic soundtrack
  • Ultieme feel-good game
  • Hersenloos rondrollen
  • Royal Reverie geeft meer gameplay en meer verhaal
  • Royal Reverie kan meer levels gebruiken
  • Blijft een remaster van een game uit 2005
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot We Love Katamari REROLL+ Royal Reverie

Series

-

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

2 juni 2023

Ontwikkelaar

MONKEYCRAFT

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord