Thank Goodness You're Here! review - Klusje snel geklaard

-

Thank Goodness You're Here! Toen ik de vraag kreeg of ik Thank Goodness You're Here wilde reviewen, wist ik even niet wat ik moest zeggen. Ik zag de trailer en ik begreep er geen snars van. Wat voor game is dit? Is dit überhaupt wel iets dat in mijn straatje zou passen? Ik zei dus voorzichtig ja en besloot verder zo blind mogelijk in deze game te duiken. Niemand had me echter kunnen voorbereiden op wat ik daar aantrof.

Fijn om hier te zijn

Thank Goodness You're Here speelt zich af in het dorpje Barnsworth. Dit is op het eerste gezicht een typisch Noord-Engels dorpje waar men rustig het dorpsleven leidt. Jij neemt de rol aan van een verkoper die door zijn baas naar Barnsworth wordt gestuurd om de burgemeester van het dorp iets aan te smeren. Je bent vrij vroeg bij je afspraak, waardoor de burgemeester nog geen tijd heeft om met je te spreken. Om de tijd te doden, besluit je het dorp in te gaan en wat rond te kijken. Zodra je een stap buiten het gemeentehuis besluit te zetten, word je meteen gevraagd of je één van de dorpsbewoners kunt helpen met een klusje. Ach, ik kan wel even helpen, denk je dan. De klusjes stapelen zich echter steeds maar op en worden steeds gekker. Wat fijn dat je er bent!

Al gauw kom je erachter dat Barnsworth geen normaal dorp is. De inwoners zijn allemaal een beetje ... gekkig? En de verschillende verzoeken die ze voor je hebben, zijn ook allesbehalve normaal. Zo begint het bij een beetje gras maaien, maar uiteindelijk sta je sigaretten in vissen te steken en help je een verlegen jongen op wel hele bijzondere wijze aan melk voor in zijn thee. Alles is één grote grap en de verschillende "levels" volgen elkaar in rap tempo op en worden gepresenteerd alsof het sketches van een show als Little Britain zijn. De grappen zijn enerzijds enorm flauw, maar anderzijds ook erg goed doordacht. Achter de droge humor zit namelijk een diepere laag die te maken heeft met bijvoorbeeld de Britse cultuur, of een seksueel innuendo. Paar dit met een gekke tekenstijl en briljante voice-over in Barnsworth dialect en alles wordt al gauw gruwelijk grappig.

Thank Goodness Youre Here Review

Smacky bum bum

Je zult tijdens het spelen van Thank Goodness You're Here dus geregeld flink in een scheur liggen. Dat is ook wel nodig, want qua gameplay heeft Thank Goodness You're Here niet zo veel om het lijf. Je speelt een klein geel mannetje, dat om een of andere reden ook gewoon vele malen kleiner is dan de rest van de bevolking. Hij kan lopen, springen en slaan. Dat lopen en springen heb je nodig om van de ene plek naar de andere te komen en dat slaan kun je met zo'n beetje alles doen. Je kunt overal tegenaan slaan en dan gaat het kapot. Gewoon, zomaar. Je kunt ook de bewoners van Barnsworth slaan. Dat levert altijd hilarische kreten op en soms zelfs nog meer, zoals de eigenaar van de hamburgerwagen die, als je op zijn duchtige derrière slaat, besluit zijn tent te sluiten vanwege "smacky bum bum."

Thank Goodness You're Here moet je dus meer zien als een ervaring of als een interactieve comedyserie dan als een game in de traditionele zin van het woord. Het gaat er namelijk vooral om dat je Barnsworth en haar inwoners op een bijzondere wijze leert kennen. Met elk klusje dat je klaart, speel je een nieuw deel van het dorp vrij dat je kunt gaan verkennen. Soms moet je terug naar een deel waar je eerder bent geweest, of moet je via een andere route naar de plek zien te komen waar je heen moet. Het is allemaal niet heel erg moeilijk te vinden en dat zorgt ervoor dat het tempo in de game lekker hoog ligt. Je bent geen uren bezig met zoeken of grinden, maar je speelt van de ene scène zo door naar de andere. In totaal kun je in anderhalf tot tweeënhalf uur volledig door de game heen spelen. Lang genoeg om er lekker in te kunnen komen, maar kort genoeg om niet langdradig of repetitief te zijn.

Thank Goodness Youre Here Review1

Het eindoordeel van Claudia Tjia

Wat dat betreft is Thank Goodness You're Here dus, ondanks zijn simpliciteit, een waar meesterwerk dat alles goed doet wat het zou moeten doen. De hele game voelt als een weldoordacht project waar veel liefde en aandacht in gestoken is. De grappen zijn subliem en de game is kort genoeg dat je niet moe wordt van de humor. De simpele tekenstijl en de hilarische voice acting in Noord-Engels dialect zijn de perfecte toevoeging aan deze hele simpele, maar effectieve formule. Ik ben enorm blij dat Thank Goodness You're Here hier is.

  • Perfect
  • Heerlijk simpel
  • Extreem grappig
  • Hoog tempo
  • Perfecte lengte
  • Meesterlijke voice-over
  • Gekke, maar bijpassende tekenstijl
  • Je moet ervan houden
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Thank Goodness You're Here!

Ontwikkelaar:

Coal Supper

Uitgever:

Panic

Release:

1 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
NSW
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord