All I want for Christmas: Timo met Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Geplaatst: 21 december 2018 16:00

Kijk, dat je er voor kiest om lekker het land uit te gaan tijdens de Kerstdagen, dat kan ik nog begrijpen. Wat ik niet begrijp is dat je dan een nog kouder oord opzoekt om je dagen te vertoeven. Zo ook Timo. Hij wil namelijk niets minder dan Donkey Kong Country: Tropical Freeze onder de boom vinden. Velen hebben de WiiU ijskoud laten liggen, maar nu is de game er ook op de Switch. Pak die sjaal en handschoenen maar uit de kast, want All Timo Wants for Christmas is Donkey Kong Country: Tropical Freeze!

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kong Country is voor mij jeugdsentiment pur sang. Al vanaf de Super Nintendo zijn dit no brainer aankopen. Zodoende heb ik alle titels wel gekocht of op zijn minst gespeeld. Met uitzondering van dus Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Het gebied mij te zeggen dat ik geen WiiU heb, maar tegenwoordig wel een Nintendo Switch. Halverwege 2018 is deze game ook op Nintendo’s nieuwste console uitgekomen, maar tot heden heb ik de game nog steeds niet gekocht en helaas, de review ging naar iemand anders. Maar jongens deze game staat het hoogst op mijn lijst. Het is nogal een first world problem om eerlijk te zijn hoor. Ik bedoel, ik kan de game gewoon kopen. Alleen creëert dit een enorme backlog van games, waar ik simpelweg niet aan toe kom. Want The Legend of Zelda: Breath of the Wild stond bovenaan mijn lijst (en was vorig jaar mijn ‘All I want for Christmas), maar die is dankzij Black Friday van de top van deze lijst verdwenen. De reden waarom deze game voor mij nog steeds een must-have is, is omdat het voor mij samen met Mario synoniem staat voor de perfecte platformer.

Wat Rare vroeger aan magie in de game stopte, heeft Retro Studios weten te vinden en te gieten in een hedendaags sausje. Als ik de trailers en gameplay-video's bekijk, word ik direct enthousiast. De games staan erom bekend dat ze eenvoudig zijn om van links naar rechts tot een goed einde te brengen, maar wil je alle geheimen en KONG letters vinden, dan moet je van (redelijk) goede huize komen. Maar bovenal omdat de Nintendo Switch ook als handheld te gebruiken is, kan ik eigenlijk niet wachten om op deze manier te spelen. De game leent zich er perfect voor. Daar komt ook nog bij kijken dat de game net wat meer old skool speelt dan Super Mario Odyssey (die overigens fantastisch is). 2D gameplay en platform-games gaan wat mij betreft hand in hand samen als Bassie & Adriaan, kip en satésaus of een kerstboom met ballen. Zodoende kan vrouwlief thuis Riverdale of Once Upon a Time aanzetten en duik ik als een aimabele aaibare aap de jungle in. Bovendien als je de game met zijn tweeën wilt spelen, kan dit gewoon. Wat dat betreft heeft Nintendo met games zoals als Donkey Kong en Mario een goede balans tussen hardcore en casual gamers weten te vinden. Gelukkig vindt vrouwlief dit soort games ook wel erg leuk. Maar met een backlog op zowel mijn Xbox One als de Nintendo Switch, wacht ik gewoon nog even.

onbekend

Wat verwerk jij in de kersthitjes? Is het toch de zwoele Mariah Carey of ben je een gamer in hart en nieren en hoop je op dat bundeltje geluk dat je dit jaar gemist hebt. Laat het weten! Wie weet pikt iemand het na al die hints wel op.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Series

Donkey Kong

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Releasedatum

21 februari 2014

Ontwikkelaar

Retro Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord