Drie van die: De tofste familieleden van Donkey Kong

Geplaatst:
Aangepast: 17 juni 2018 01:24

De Nintendo Switch gaat als warme broodjes over de toonbank en Nintendo haalt nog meer games, die eerder op de Wii U uitgekomen waren, naar zijn nieuwe hybride console. Donkey Kong Country Tropical Freeze mag daar uiteraard niet aan ontbreken. In de Wii U-versie konden we al met Diddy, Dixie, Cranky en natuurlijk Donkey Kong spelen, maar in deze game is daar nog een vijfde personage aan toegevoegd als ‘soort' makkelijke modus. Je kunt nu kiezen voor Funky Kong, die iets meer levens heeft en met zijn surfplank zieke tricks kan uitvoeren. In deze Drie van die bespreek ik de drie van die tofste familieleden van Donkey Kong.

Funky Kong

Funky Kong heeft bewezen dat hij absoluut de handige Harry is van de familie Kong. In de eerste twee delen verhuurde hij vliegtuigen. In Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble! liet hij ook zien dat hij hovercrafts, boten en andere vaartuigen in elkaar kon zetten. Maar meer dan een bijrol heeft hij toen niet gehad. Funky is voor het eerst speelbaar in de recent verschenen Donkey Kong Country Tropical Freeze voor de Nintendo Switch. Hij heeft meer levens (omdat hij natuurlijk een coole aap is), maar ook kan hij met zijn surfplank in de lucht blijven zweven. Dit maakt van hem een alleskunner.

In mijn review van Donkey Kong Country Tropical Freeze op de Wii U schreef ik dat ik vind dat hij op een truttige manier is ingezet. Hij verkocht slechts spulletjes in zijn hut, iets wat ik niet bij de coole gorilla vind passen. Dit heeft Nintendo natuurlijk ook gelezen en hem een meer passende rol gegeven in het avontuur, maar in mijn ogen net weer iets te OP.

Beelden: Donkey Kong Country Tropical Freeze (Switch)

Diddy Kong

Diddy Kong is voor mij persoonlijk de favoriete aap uit de familie Kong. Diddy is herkenbaar aan zijn rode Nintendo-pet en zijn rode hemd met gele sterren. Hij staat vaak (letterlijk) in de schaduw van zijn grote vriend Donkey Kong, maar dat is wat mij betreft niet nodig. Hij heeft natuurlijk zijn eigen kartgame Diddy Kong Racing gehad op de Nintendo 64, die overigens vrij succesvol was.

Diddy is een stuk kleiner en leniger en kan een stuk hoger springen dan Donkey Kong. Tegenwoordig een soort raket op zijn rug. Hiermee kan hij een paar seconden lang in de lucht blijven hangen. In Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest (wat nog steeds mijn favoriete game is allertijden) had hij de hoofdrol. Met zijn vriendinnetje Dixie ging hij op avontuur om Donkey Kong uit de klauwen van Kaptain K. Rool te bevrijden. We hebben tijdens het avontuur veel van zijn acrobatische hoogstandjes mogen genieten. Het duo Diddy en Donkey Kong blijven onlosmakelijk verbonden met elkaar.

Beelden: Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest

Kiddy Kong

Het laatste familielid in mijn lijstje is: Kiddy Kong. Kiddy is nog maar dreumes en het kleine neef van Dixie Kong. We zien hem voor het eerst in het derde deel van Donkey Kong Country 3, maar daar zien we hem helaas ook voor het laatst. Donkey Kong en Diddy Kong zijn de nabije eilanden, die grenzen aan DK Island, aan het verkennen en al een tijdje niet meer thuisgekomen. Dixie Kong besloot naar ze op zoek te gaan om te kijken hoe het ging. Dixie komt tijdens haar zoektocht Funky tegen en ontmoette voor het eerst haar jongere neef Kiddy. Kiddy lijkt een klunzig veel te jonge gorilla, maar heeft de power van een volwassen gorilla. Kiddy gaat mee op het avontuur met Dixie om Donkey en Diddy terug te vinden. Een leuk detail is dat Kiddy keihard gaat brullen als een kind ('duh', dat is het ook) wanneer een vijand hem raakt.

Een reden dat we Kiddy niet meer hebben gezien sinds Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble! is omdat hij natuurlijk volwassen is geworden in de tussentijd. Ik hoop dat we hem nog in een latere Donkey Kong-game terugzien, al is het alleen maar om te zien of hij op het goede pad terecht is gekomen. Kiddy is trouwens de jongere broer van Chunky die we allemaal kennen uit Donkey Kong 64.

Beelden: Donkey Kong Country 3: Dixie Kong's Double Trouble!

Dit waren dan mijn favoriete leden van de familie Kong. Wie is jouw favoriet? Laat het hieronder weten in de reacties. Donkey Kong Country Tropical Freeze is sinds 4 mei verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Series

Donkey Kong

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Releasedatum

21 februari 2014

Ontwikkelaar

Retro Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer