Apex Legends

  • Ontwikkelaar Respawn Entertainment
  • Eerste releasedatum 5 februari 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter , Battle Royale
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Apex Legends Seizoen 17: Arsenal

Als we iets door de jaren heen hebben kunnen leren, is dat Respawn Entertainment niet graag stil zit. De ontwikkelaar ontwikkelt flink wat games, maar onderhoudt er ook nog eens een flink aantal. Met een kersverse release van Star Wars Jedi: Survivor achter de rug zijn we weer terug bij de meest prominente game binnen het Respawn portfolio. We hebben het natuurlijk over de populaire Battle Royale: Apex Legends. Alhoewel, de game is inmiddels veel meer dan enkel een Battle Royale. Er kan sinds de komst van Apex Legends Seizoen 16: Revelry immers ook een team deathmatch worden opgestart. Afijn, Apex Legends is alweer toe aan een nieuw seizoen. Apex Legends Seizoen 17: Arsenal staat in het teken van pure klasse, maar ook van de handjes vuil maken. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Lees dan hier alles wat je moet weten over Apex Legends Seizoen 17: Arsenal!

Apex Legends Season 17 Arsenal1

Going Ballistic

Laten we beginnen met de meest prominente aanvulling, Ballistic. De Apex Games kan namelijk wel een beetje klasse gebruiken en dat is waar Ballistic uitstekend in kan faciliteren. August Montgomorey Brinkman, die beter bekend staat onder zijn artiestennaam, Ballistic, is een 63-jarige veteraan die twintig jaar geleden heeft besloten om de Thunderdome Games, het voormalige Apex Games, te verlaten. Dit omdat zijn partner in crime en tevens schoonbroer om het leven kwam door Ballistic’s toedoen. Ballistic is namelijk een nogal opzichtige, doch levensgevaarlijke, Legend die graag showboat gedurende de matches. Tijdens een game wordt zijn partner echter dodelijk getroffen en dat is het moment waarop Ballistic besluit om zich uit de schijnwerpers terug te trekken om nooit meer terug te keren naar de Thunderdome Games. Iedere dag zet hij de zonnebril van zijn schoonbroer op om zijn fouten nooit te vergeten. Zoon Nate wil echter ook in de schijnwerpers staan, iets wat Ballistic overduidelijk niet ziet zitten. In plaats daarvan sluit hij een zogeheten deal met de duivel (oftewel het syndicaat) en neemt hij Nate’s plaats in.

Bovenstaande is natuurlijk een korte omschrijving van Ballistic, want hij zit veel beter verweven in de lore dan ik hierboven benoem. Zo is Pathfinder bijvoorbeeld een oude bekende en kijkt Mirage tegen de veteraan op. Afijn, het gaat natuurlijk om de gameplay, want Ballistic neemt ook het nodige materiaal met zich mee. Ballistic is een offensieve legend. Met zijn Whistler (tactical) kan hij een tegenstander locken. Wanneer je de vijand eenmaal in vizier hebt, doet de kogel de rest van het werk (Smart Pistol MK5 uit Titanfall, iemand?). Bij een raak schot, krijgt de tegenstander een overheat debuff, die pas verdwijnt na het afvuren van een x-aantal kogels of een aantal seconden tijd. De passive komt in de vorm van de Sling, waardoor Ballistic in staat is om een derde wapen met zich mee te dragen. Ballistic draagt echter ook een rugzakje met zich mee. In dit rugzakje huist de Tempest. Bij activatie krijgen teamgenoten een flinke buff in de vorm van oneindige ammunitie, snellere reloads en een snelheidsboost. Teamgenoten moeten echter wel in de buurt zijn om deel te kunnen nemen aan de vreugde. Een nieuwe Legend is natuurlijk leuk, maar iedereen krijgt er iets nieuws bij. Vanaf komend seizoen is het namelijk mogelijk om de Evac Tower als survival item mee te pakken. Deze mobiele ballonnen kunnen zorgen voor een snelle vluchtroute, maar dit komt natuurlijk ook met de nodige nadelen. Zo duurt het een aantal seconden voordat deze staat en is deze te vernietigen door de vijand. Na een bepaalde periode verdwijnt de ballon gelukkig ook weer, dit voornamelijk om een overload aan ballonnen te voorkomen.

Apex Legends Arsenal1

Apex Legends: Arsenal Map, Rotatie en Ping systeem

Helaas staat Apex Legends: Arsenal niet in het teken van een compleet nieuwe locatie. Wees echter niet getreurd, want World’s Edge krijgt een flinke rework waardoor de fan favorite weer lekker fris aanvoelt. Zoals je wellicht weet staat World’s Edge in het teken van flink wat natuurgeweld. De locatie is echter aan het afkoelen, waardoor de natuur langzamerhand weer de overhand neemt. Zo is de Lava gestegen en omgevormd tot een solide massa. Hierdoor zijn de diepe kloven bijvoorbeeld verleden tijd. Lava City wordt dan ook vervangen door een nieuwe Point of Interest, Stacks. Een kleine nederzetting met hoge gebouwen die onderling met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is er een nieuwe locatie bij Fragment East toegevoegd in de vorm van Monument, een museum ter ere van de Apex Games. Op deze locatie zijn allerlei verwijzingen te vinden omtrent het werk dat Respawn Entertainment de afgelopen jaren heeft verzet. Als klapper op de vuurpijl kunnen we (mijn favoriete locatie) de Mirage a Trois weer terugverwachten op diens oude stekkie! Het is echter niet alleen World’s Edge die in de rotatie is opgenomen. Tot en met de Mid-season split kunnen we namelijk ook los op Kings Canyon en Olympus!

Apex Legends staat natuurlijk bekend om het fantastische ping systeem dat gepaard kwam met de lancering van de Battle Royale. Dit systeem maakte het mogelijk om zonder microfoon toch op een effectieve manier instructies te geven, te bevestigen of te cancellen, zonder dat je daarbij daadwerkelijk moest communiceren. Alhoewel het systeem nog altijd prima werkt, is het tijd voor een upgrade. Zo is het vanaf Apex Legends: Arsenal mogelijk een ping uit te sturen om zo duidelijk te maken dat iets wil “Avoiden”, dat je een vijand hoort en dat de squad moet hergroeperen. Daarnaast kan je wanneer je gedowned bent duidelijk maken dat het team je niet moet proberen te reviven, dat je een vijand iemand ziet reviven en dat een vijand aan het healen is.

Apex Legends Arsenal

Doelgericht grinden en trainen 2.0

Een van de grote struikelblokken in Apex Legends is wat mij betreft altijd de voelbare progressie geweest. Natuurlijk, je ontgrendelt nieuwe skins, kunt een rank stijgen en verbetert continu als speler, maar een reden om met bepaalde wapens aan de slag te gaan, is er nooit geweest. Tot dit seizoen dan, want met de intrede van Arsenal kunnen we wapens gaan masteren. Weapon mastery is vanaf nu een ding en daardoor krijg je de extra motivatie om toch eens die Spitfire op te pakken bijvoorbeeld. Met iedere twintig levels ontgrendel je een trial die na voltooiing een beloning verschaft. In totaal zijn er honderd levels per wapen en dus vijf trials om te masteren. Ook fijn, deze progressie reset niet bij een nieuw seizoen, alle voortgang neem je dus netjes met je mee. Behaal je de trial van level 100, dan ben je in een klap een nieuwe legendary voor dat bepaalde wapen rijker.

We zijn het er al een aantal seizoenen over eens en Respawn heeft eindelijk gehoor gegeven. De Firing Range is eindelijk herzien en kent een 2.0 versie! De Firing Range 2.0 moet een betere weergave bieden van het echte werk. Dat wil zeggen meer gebouwen en bewegende dummies die ook nog eens wat weerstand kunnen bieden. Natuurlijk kunnen we weer met teamgenoten de Firing Range betreden, maar ook op dit gebied zou verbetering te zien moeten zijn dankzij de drop in - drop out. We hoeven gelukkig dus niet meer met een squad de firing range te betreden, maar kunnen nu on-the-fly een sessie joinen.

Apex Legends Arsenal3

En dan het laatste puntje, Ranked play krijgt een flinke overhaul. Hierdoor moet de matchmaking beter dan ooit tevoren zijn en loop je aanzienlijk minder tegen kneitergoede spelers op. Nu kan dat natuurlijk nog steeds, maar dan ben jij dat waarschijnlijk ook. Apex Legends kent momenteel namelijk een aantal loop holes die het mogelijk maken om als ervaren spelen lage rankings kapot te maken. De grootste verandering komt in de vorm van de afschaffing van de mid-season splits die de ranking herzien. Een ranked seizoen loopt vanaf Arsenal over een compleet seizoen, tevens dien je bij aanvang van een seizoen tien provisional matches te spelen, die de rank van de desbetreffende speler vooraf al indeelt. Daarnaast is er nu een verborgen skill rating die hangt aan het aantal kills en assists dat je gedurende de ranked matches maakt. Ook zijn ook de infameuze rank points verleden tijd, deze zijn namelijk vervangen door Ladder Points, die naast kills ook assists en revives meetellen. Dit om wederom de match making te bevorderen en zo de nieuwkomers een fighting chance te geven.

Apex Legends Arsenal2

En dat was alles wat je moet weten over Apex Legends: Seizoen 17: Arsenal. Benieuwd naar hoe de game zich verhoudt tot de initiele release? Check dan regelmatig de frontpage van Gameliner.nl. Wij gaan namelijk een uitgebreide revisited posten en vergelijken daarin het huidige Apex Legends met de vanilla versie!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?