Alles wat je moet weten over: Concord

-

Concord, de aankomende multiplayer first-person shooter van Firewalk Studios, wordt de nieuwe arena waar fans van dit populaire genre het tegen elkaar kunnen opnemen. In dit artikel neem ik je mee in alle aspecten van de game, van de setting en gameplay tot de visuele stijl, multiplayer-modi en de speelbare freegunners. Kortom, dit is je gids om je volledig voor te bereiden op de lancering van Concord.

Wat is Concord?

Concord is een aankomende first-person shooter (FPS) ontwikkeld door Firewalk Studios en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment. Deze multiplayer hero shooter wordt op 23 augustus 2024 uitgebracht voor PlayStation 5 en PC, met een prijskaartje van €39,99. De game draait om spannende 5v5 gevechten in een kleurrijk sci-fi universum.

Met welke game kun je Concord goed vergelijken?

Als je een fan bent van intense en strategische multiplayer shooters, tja, dan is Concord zeker je cup of tea. Deze game is het beste te vergelijken met een mix van Destiny en Overwatch. Net als in Overwatch kun je in Concord kiezen uit een breed scala aan personages, elk met unieke vaardigheden en speelstijlen. Dit zorgt voor een dynamische en tactische teamervaring waarbij samenwerking en strategie de sleutel zijn tot succes​. En aan de andere kant brengt Concord de sci-fi setting en de robuuste first-person shooter mechanieken in beeld die ook in Destiny centraal staan. Je krijgt dus het beste van beide werelden.

Verhaal en setting

In Concord speel je als lid van de Freegunners, een groep huurlingen die door de ruimte reist en uitdagende missies uitvoert in verschillende sterrenstelsels. De game biedt een mix van actie en avontuur in een sci-fi setting vol rivaliserende crews en gevaarlijke omgevingen. De Concord-galaxie zit vol met diverse en exotische werelden waar spelers het tegen elkaar opnemen in een verscheidenheid aan maps en modi. Elke locatie biedt unieke uitdagingen en strategische mogelijkheden.

Gameplay

Concord combineert klassieke FPS-elementen met unieke personagevaardigheden. Zo heeft elke Freegunner specifieke vaardigheden die de strategie van een team kunnen beïnvloeden. Of je nu kiest voor een mystieke tovenaar, een robuuste tank, of een sluwe sluipschutter,. Er is een rol die bij jouw speelstijl past.

Gamemodi

Concord krijgt bij lancering zes gamemodi, met de mogelijkheid dat er in de toekomst nog meer worden toegevoegd. Voor ervaren spelers in het hero shooter-genre zullen de gamemodi vertrouwd aanvoelen, aangezien Concord twee teams (online!) tegen elkaar laat strijden met een reeks vertrouwde doelen. Hieronder een opsomming van de modi die je kunt verwachten:

  • Takedown: Elke keer dat spelers en hun team een tegenstander uitschakelen, verdienen ze punten. Het team met de meeste punten aan het einde wint.
  • Trophy Hunt: Door vijandelijke teamleden te doden, laten ze tokens vallen. Het verzamelen van deze tokens levert punten op voor het team. Het team met de meeste punten aan het einde wint.
  • Area Control: Drie veroveringszones verschijnen op de kaart en het beheersen van deze zones levert punten op. Hoe meer zones een team tegelijkertijd controleert, hoe meer punten ze verdienen.
  • Takedown:Signal Chase: Teams moeten verschillende zones op de kaart lokaliseren en binnen een beperkte tijd beheersen om punten te verdienen.
  • Cargo Run: Teams worden verdeeld tussen het veilig extraheren van waardevolle lading of het proberen te stelen van de lading van het vijandelijke team.
Concord  Verzameling 1
Concord  Verzameling 2
Concord  Verzameling 3
Concord  Verzameling 4
Concord  Verzameling 5
Concord  Verzameling 6
Concord  Verzameling 7
Concord  Verzameling 8
Concord  Verzameling 9
Concord  Verzameling 10
Concord  Verzameling 11

Speelbare personages en klassen

Concord lanceert met een diverse selectie van zestien verschillende Freegunners, elk uitgerust met unieke vaardigheden en speelstijlen. De personages zijn verdeeld over zes klassen: Anchor, Breacher, Haunt, Ranger, Tactician en Warden. Deze variatie zorgt ervoor dat elke speler een personage kan vinden dat bij zijn of haar speelstijl past​. Hieronder lees je wat de verschillende klassen inhouden:

  • Anchor: zijn ontworpen om veel schade op te vangen en hun team te beschermen.
  • Breacher: zijn gespecialiseerd in doorbreken en het creëren van chaos bij vijandelijke linies.
  • Haunt: zijn erg mobiel en kunnen vijanden snel uitschakelen en ontwijken.
  • Ranger: bieden ondersteuning op afstand en hebben vaak nauwkeurige wapens en verdedigingsvaardigheden.
  • Tactician: zijn meesters in strategie en teamondersteuning, met vaardigheden die de efficiëntie van hun team verbeteren.
  • Warden: combineren aanval en verdediging, met vaardigheden die vijanden afweren en teamgenoten beschermen.

Mogelijkheden en opties

Spelers kunnen hun personages volledig personaliseren met een breed scala aan skins en upgrades. Deze aanpassingen geven je Freegunner niet alleen een unieke en opvallende uitstraling, maar laten je ook je eigen stijl en creativiteit zien. Of je nu kiest voor een stoere nieuwe look of een kleurrijke make-over, elke aanpassing zorgt ervoor dat je personage zich onderscheidt op het slagveld.

Grafische en geluidsontwerp

Concord straalt met een levendige en dynamische visuele stijl die perfect past bij zijn sci-fi setting. De game zit boordevol kleurrijke omgevingen en gedetailleerde personages, wat zorgt voor een visueel spektakel dat je meteen in het oog springt. Maar het is niet alleen het oog dat wordt verwend; de meeslepende soundtrack en uitstekende geluidsontwerpen tillen de ervaring naar een hoger niveau. Van de geluidseffecten van wapens tot de opzwepende muziek die elke actie begeleidt, alles is zorgvuldig ontworpen om je volledig onder te dompelen in de intergalactische wereld van Concord. We kunnen er veel woorden aan wijden in dit artikel, maar de afbeeldingen in dit artikel zeggen zoveel meer.

Concord10

Wanneer en waarop komt Concord uit?

Concord maakt zijn wereldwijde debuut op 23 augustus 2024 en is beschikbaar op zowel PlayStation 5 als pc. Noteer deze datum maar alvast in je agenda.

Concord11

Achter de schermen

Firewalk Studios, een relatief nieuwe ster aan het game-firmament, heeft de ontwikkeling van Concord op zich genomen. Het team bestaat uit ervaren ontwikkelaars die hun sporen hebben verdiend bij grote titels. De ontwikkeling van Concord is een ambitieus project geweest, met als doel een frisse en opwindende multiplayer-ervaring te creëren die zowel casual als competitieve spelers zal aanspreken. Een meeslepende game-ervaring bieden om spelers van alle niveaus te betrekken was dan ook het belangrijkste uitgangspunt.

Hype en verwachtingen

De verwachtingen voor Concord zijn torenhoog, mede dankzij de enthousiaste ontvangst van de trailers en previews. Fans zijn razend enthousiast over de unieke mix van personagegedreven gameplay en intense gevechten. En eerlijk is eerlijk, ook ik werd erg enthousiast van wat ik allemaal zag in de open betá van Concord. Als je daar mee over wilt weten, raad ik je aan om mijn preview over Concord ook nog even tot je te nemen. De game belooft een een toffe ervaring te worden, waar spelers van het FPS-genre reikhalzend naar uit zouden moeten kijken.

Toekomstige updates

Na de lancering zal Concord regelmatig updates ontvangen met nieuwe personages, maps en modi om de game voortdurend fris en boeiend te houden. Spelers kunnen uitkijken naar een stroom van nieuwe content die de spanning en variatie in de game levendig houdt.

Concord12

Zoals je kon lezen belooft Concord belooft een interessante toevoeging te worden aan het hero shooter-genre, met zijn mix van personagegedreven gameplay, strategische diepgang en een vette sci-fi setting. Met zestien unieke Freegunners verdeeld over zes klassen, biedt de game voor elk wat wils. Of je nu de voorkeur geeft aan tankachtige krachten, strategische ondersteuning, of snelle aanvallen, Congord biedt het allemaal.

Onze aanpoter zit geen moment stil. Ruïneert hij geen levens met League of Legends, dan is hij wel nieuws aan schrijven. Schrijft hij geen nieuws, dan kijkt hij wel eSports. Kijkt hij geen eSports, dan loopt hij wel te ouwehoeren in de Game Over Podcast. Met zijn unieke kijk op de wereld brengt Delano je in contact met de meest interessante en verbijsterende dingen. Kortom als je denkt aan Delano, dan denk je aan DieLano.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Concord

Ontwikkelaar:

Firewalk

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

23 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord