Fall Guys

  • Ontwikkelaar Mediatonic
  • Eerste releasedatum 4 augustus 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , Xbox Series
  • Genre Party , Battle Royale
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Fall Guys Switch

Fall Guys op de Nintendo Switch is het laatste jaar een veelbesproken onderwerp in de gamewereld geweest. De partygame kende ongekend succes na de release in 2020 en komt nu eindelijk nieuwe platformen verrijken. Na de aankondiging van deze knotsgekke hit op de populaire consoles van Nintendo en Microsoft schoten er allerlei vragen naar boven over de nieuwe versies. Wanneer komt Fall Guys eigenlijk uit op de Nintendo Switch? En moet je Fall Guys op de Switch überhaupt kopen om van de dwaze gameplay te genieten? Waar er vragen zijn, zijn er gelukkig ook antwoorden. Dit is alles wat je moet weten over Fall Guys op de Nintendo Switch.

Fall Guys Nintendo Switch1

Wat is Fall Guys?

Fall Guys: Ultimate Knockout verscheen in 2020 op de PlayStation 4 en de pc. In deze krankzinnige partygame voor alle leeftijden strijden spelers met elkaar in verschillende competities om de kroon. In zo’n competitie neem je deel aan knettergekke minigames met maximaal zestig andere spelers. Die minigames variëren van obstakelparcoursen tot het springen over draaiende hindernissen. Na iedere ronde worden de spelers die het slechtste scoorden geëlimineerd. Zo blijft er na de laatste ronde uiteindelijk slechts één gelukkige winnaar over. De winnaar wordt beloond met een kroontje en de eeuwige roem. Het spelen van Fall Guys leidt over het algemeen tot een hoop gezonde chaos – zeker met een groep vrienden. Daardoor heeft de game reeds een plekje in de bibliotheek van vele gamers bemachtigd.

Wanneer komt Fall Guys uit op Nintendo Switch?

Er was een lange tijd onduidelijkheid over wanneer Fall Guys uitkomt op de Nintendo Switch. Fall Guys werd namelijk in het voorjaar van 2021 uitgesteld op de console. Van een releasedatum ontbrak daarna ieder spoor. Inmiddels hebben we echter duidelijkheid: Fall Guys verschijnt op 21 juni 2022 op de Nintendo Switch. Ook de release op de console van Microsoft vindt op dezelfde dag plaats. Cross-play in Fall Guys is mogelijk, dus je kunt met je vrienden op de pc, PlayStation en Xbox samen spelen wanneer de game op de Nintendo Switch verschijnt. Haal wat snacks in huis en ga voor die kroon!

wanneer komt fall guys uit op nintendo switch

Moet ik Fall Guys op de Switch kopen?

Je hoeft Fall Guys op de Nintendo Switch niet te kopen. Per 21 juni 2022, de releasedatum van Fall Guys op de hybride console, wordt de gehele game free-to-play op alle platformen. Dat betekent dus dat je Fall Guys direct gratis kunt downloaden op de Switch wanneer de game uitkomt. Zoals het een echte free-to-play-game betaamt, zijn er echter wel microtransacties in de game. Fall Guys op de Nintendo Switch ontvangt namelijk een betaalde Season Pass waarmee spelers digitale beloningen kunnen ontgrendelen. Tevens kunnen sommige voorwerpen in de game exclusief worden aangeschaft met in-game geld in de digitale winkel van Fall Guys. Deze voorwerpen zijn afhankelijk van beschikbaarheid. De aanschaf van deze voorwerpen is echter niet noodzakelijk om te genieten van wat de partygame te bieden heeft en daardoor geheel optioneel.

fall guys nintendo switch kopen

Heb ik Nintendo Switch Online nodig om Fall Guys online te spelen?

Wie bekend is met de online infrastructuur van de Nintendo Switch, weet dat een Nintendo Switch Online-abonnement noodzakelijk is om veel games op het platform online te spelen. Echter vormen de meeste free-to-play-games die niet door Nintendo zijn uitgebracht vaak een uitzondering op deze regel. Games als Fortnite, Paladins en Apex Legends zijn allemaal volledig gratis online te spelen. Ook Rocket League, een betaalde game die later gratis werd, vereiste na de free-to-play release geen online abonnement meer. Hetzelfde geldt voor Fall Guys, zo laat het bedrijf weten. Op de supportpagina van de eigen website geven de makers van de knettergekke partygame aan dat je geen Nintendo Switch Online-abonnement nodig hebt om Fall Guys online te spelen. Wel is een internetverbinding vereist om verbinding te maken met de servers van de game.

heb ik nintendo switch online nodig voor fall guys online

Hoe draait Fall Guys op de Nintendo Switch?

Toen Fall Guys op de Nintendo Switch onthuld werd, was er twijfel over hoe goed de game zou gaan draaien. Een game met zoveel spelers tegelijkertijd op het scherm is immers best veeleisend voor de gedateerde hardware van het apparaat. Inmiddels hebben we iets meer duidelijkheid. De game is 30FPS in zowel de handheld- als de docked-modus. Daardoor speelt de game niet zo soepel weg op de Nintendo Switch als op andere platformen, zoals de PlayStation 5 en pc. Dat hoeft echter niet per se een probleem te zijn. Op het gebied van resolutie zijn er wat verschillen te bespeuren tussen beide modi van de hybride console. Wanneer je de game in de handheld-modus speelt, moet je rekenen op een resolutie van 720p. Docked wordt deze resolutie opgekrikt naar 1080p. Op grafisch gebied zou de game er dus gelikt uit moeten zien.

Fall Guys Switch

Hoe kan ik Fall Guys downloaden van de Nintendo Switch?

Fall Guys is vanaf 21 juni 2022 gratis te downloaden in de Nintendo eShop. Om de game aan je Nintendo Switch-bibliotheek toe te voegen, volg je het volgende stappenplan:

1. Open de Nintendo eShop. Dit is het icoontje met het oranje winkelmandje onderaan het Nintendo Switch-hoofdmenu.
2. Druk op het vergrootglaasje met ‘Zoeken’ bovenaan het eShop-menu.
3. Klik op ‘Zoekterm invoeren’.
4. Type ‘fall guys’ en klik op de plus-knop (+).
5. Klik op de game. Deze staat waarschijnlijk bovenaan.
6. Druk op ‘Gratis download’. De game begint nu met downloaden.

Let op: om Fall Guys op de Nintendo Switch te downloaden, heb je een internetverbinding nodig. Nadat de game gedownload is, kun je beginnen met spelen.

Fall Guys Nintendo Switch

Zo, dat is alles wat je moet weten over Fall Guys op de Nintendo Switch. Door de release op de hybride console betreden er weer duizenden nieuwe jellybeans het Fall Guys-toneel. Ga jij Fall Guys spelen op de Nintendo Switch wanneer de game op 21 juni verschijnt? Laat het weten in een reactie.

Over auteur Nils Hoogervorst

Nils Hoogervorst Als het mogelijk was, had onze Nils zich dagelijks gehuld in een Nintendo kloffie. Boze tongen beweren dat Nils zichzelf in slaap neuriet op het deuntje van Super Mario Bros. nadat hij zich in zijn Splatoon-pyjama heeft gestoken en in bed is gaan liggen. Lekker onderuitgezakt zitten gamen voor een groot scherm is er voor Nils echter niet bij, hij prefereert handheld gaming. Wel zo makkelijk, want dan kun je rustig naar de wc zonder dat je je game op pauze hoeft te zetten. Zijn grootste guilty pleasure? Nintendogs + cats!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?