Farming Simulator 23

 • Ontwikkelaar Giants Software
 • Eerste releasedatum 23 mei 2023
 • Platformen Mobile , Nintendo Switch
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Farming Simulator 23

De boeren zijn de afgelopen maanden natuurlijk veel in het nieuws geweest. Misschien wil je daarom zelf, digitaal, ervaren hoe het is om een boer te zijn. Je hoeft daar niet eens een goede pc of sterke console voor te hebben, want met Farming Simulator 23 kun je lekker onderweg spelen. Mocht je nu interesse hebben in dat vooruitzicht dan kun je hier alvast alle belangrijke informatie over Farming Simulator 23 lezen. Van de releasedatum, prijs tot alle vernieuwingen die je kunt verwachten.

Farming Simulator 231

Wat is Farming Simulator 23 precies?

Farming Simulator 23 is een simulatiegame waarin je het leven van een moderne boer nabootst. Giants Software heeft al meerdere games uitgebracht in deze serie. De basis van de gameplay blijft hetzelfde, maar er komen steeds nieuwe gameplay-elementen bij. De laatste jaren zijn er zelfs online wedstrijden gehouden. Als boer ben je natuurlijk verantwoordelijk voor het verbouwen van verschillende gewassen en daar draait het dan ook om. Met alle machines en onderdelen moet je het land bewerken en je spullen vervoeren. Het is vooral een game voor liefhebbers van tractoren en machines van echte merken, want zonder deze machines bereik je niets in Farming Simulator 23.

Wat is de gameplay van Farming Simulator 23?

Het boerenleven wacht op je in Farming Simulator 23. Na het kopen van je eigen boerderij en wat velden, mag je aan de slag met allerlei machines. Je moet namelijk zelf de machines besturen en zo het land bewerken. Denk daarbij aan het ploegen, planten, wieden en oogsten. Als je daar niet handig in bent dan is het goed mogelijk dat je velden nogal scheef worden beplant. Naast het besturen van de tractoren ben je ook verantwoordelijk voor verstellen van de onderdelen die er aan zitten. De gewassen kun je vervolgens verkopen of omzetten naar andere goederen. Dit kun je echter niet zelf, waardoor je eerst met je spullen naar een ander bedrijf moet rijden. Om je een handje te helpen zijn er AI-werkers. Met wat meer geld in je zak kun je er ook voor kiezen om te focussen op de dieren. Deze vereisen dan weer water en voedsel. Je kunt dat kopen, maar natuurlijk ook zelf verbouwen. Omdat het boerenleven zo centraal staat, zijn er veel machines en tractoren van echte merken. Op deze manier krijg je dus een realistische ervaring.

Waar is Farming Simulator 23 een vervolg op?

Je zou denken dat deze vraag niet moeilijk is, maar Farming Simulator 23 is geen vervolg op de game die in 2021 verscheen. Farming Simulator 22 is namelijk gericht op de pc en consoles en kreeg daardoor al eerder toegang tot alle vernieuwingen. Farming Simulator 23 is daardoor een vervolg op Farming Simulator 20, die in 2019 verscheen. Deze titel kwam namelijk ook uit voor de Nintendo Switch en mobiele telefoons. Hierdoor zijn de vernieuwingen die ik later benoem, gericht op de overstap die ze hebben gemaakt van Farming Simulator 20 naar Farming Simulator 23.

Wat is de releasedatum van Farming Simulator 23?

Farming Simulator 23 is te spelen vanaf 23 mei 2023.

Voor welke platformen verschijnt Farming Simulator 23?

Farming Simulator 23 verschijnt alleen voor de Nintendo Switch, Android en iOS-apparaten. Er zijn geen plannen om dit deel naar de andere consoles te brengen, want Farming Simulator 22 heeft een Year 2 Season Pass gekregen.

Hoeveel gaat Farming Simulator 23 kosten?

Voor de Nintendo Switch betaal je vijfenveertig euro voor Farming Simulator 23. De prijs van de mobiele-versie is momenteel nog niet bekend. Op de Google Play pagina is alleen te lezen dat de game advertenties en in-game aankopen heeft. Het is dus te verwachten dat de aanschafprijs een stuk lager ligt.

Farming Simulator 23 productiesystemen

Wat is er nieuw in Farming Simulator 23?

Een nieuw deel betekent ook dat er een aantal nieuwe dingen aanwezig zijn. In Farming Simulator 23 wordt het mogelijk om je eigen kippen te houden. Daarnaast zijn er drie nieuwe gewassen toegevoegd, namelijk olijven, druiven en Sorhum. Dit is direct een introductie voor het productiesysteem, want je hoeft je gewassen niet direct te verkopen. Met de olijven kun je bijvoorbeeld olijfolie maken, terwijl de melk van de geiten omgezet kan worden naar kaas. Om je wat beter op weg te helpen is er een tutorial modus, zijn er AI-werkers en is er een nieuwe autoload feature toegevoegd.

welke gewassen zijn onderdeel van Farming Simulator 23?

Je kunt veertien gewassen verwachten, waarvan er dus drie nieuw zijn. Dankzij de grote mappen kun je alle gewassen kwijt op je boerderij, zolang je er geld voor hebt. Je kunt de gewassen verkopen, maar je kunt ze ook gebruiken voor het nieuwe productiesysteem. Je kunt de volledige lijst hieronder zien:

 • Gerst
 • Koolzaad
 • Katoen
 • Druiven
 • Maïsgras
 • Haver
 • Oliehoudende radijs
 • Olijven
 • Aardappelen
 • Sorghum
 • Sojabonen
 • Zonnebloemen
 • Suikerbiet
 • Graan

Farming Simulator 23 Kippen

Welke dieren kun je houden in Farming Simulator 23?

Er zitten vijf dieren in Farming Simulator 23. Je kunt koeien, varkens, paarden en schapen houden. Dankzij de nieuwe toevoeging kun je genieten van een lekker eitje, want er zijn ook kippen.

Hoeveel mappen heeft Farming Simulator 23?

Farming Simulator 23 kent twee mappen. De eerste map heeft de naam Amberstone en is geïnspireerd op Noord-Amerika. In het midden van de map is een grote berg, maar hierdoor is de map niet klein. Er zijn namelijk zeventien velden te vinden. De tweede map, Neubrunn, is gelegen in Europa. Door de naam is het waarschijnlijk geïnspireerd op een land zoals Duitsland of Zwitserland. Net zoals de andere map zijn er zeventien velden te vinden. Door het midden van de map stroomt een grote rivier.

Heeft Farming Simulator 23 multiplayer?

In de eerdere games was het mogelijk om samen met je vrienden een boerderij te beginnen, maar in Farming Simulator 23 is dat niet het geval. Multiplayer wordt namelijk niet ondersteund.

Farming Simulator 23 screenshots

Ga jij na al deze informatie aan de slag met Farming Simulator 23 of speel je dit soort games toch liever op een andere console? Je hebt nu in ieder geval alle belangrijke informatie over de game gelezen, dus je bent er helemaal klaar voor om op 23 mei aan de slag te gaan.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?