Alles wat je moet weten over: Indiana Jones and the Great Circle

-

De Indiana Jones-franchise gaat al terug naar de vorige eeuw (pfoe, nu voel ik me oud) en is daardoor geliefd bij jong en oud. De films kent iedereen wel, maar als we gaan kijken naar Indiana Jones games kunnen we ook al heel wat jaren teruggaan. De eerste Indiana Jones game kwam al in 1984 uit. Toch zijn we er blijkbaar nog niet klaar mee. Er staat nu immers. weer een nieuwe game op de planning voor de franchise. In dit artikel vertellen we je alles dat je moet weten over Indiana Jones and the Great Circle!

Indiana jones and the great circle

Wanneer komt Indiana Jones and the Great Circle uit?

Indiana Jones and the Great Circle staat op de planning voor een release op 9 december 2024 voor de pc en de Xbox Series X/S. De game krijgt ook een PlayStation 5-versie, maar die komt pas later uit. Op welke datum dit gaat zijn, is momenteel nog niet bekend, maar dit zal zeker pas in de lente van 2025 zijn. De releasedatum van de game werd aangekondigd tijdens de Opening Night Live van gamescom in Keulen.

Wat is het verhaal van Indiana Jones and the Great Circle?

Het verhaal van de game draait om een complot rond de Great Circle. Dit is een lijn die over de wereld loopt en plekken markeert waar artefacten te vinden zijn. Een aantal avonturiers zijn er op uit om al deze artefacten te vinden, inclusief Indiana zelf. Het verhaal is volgens de ontwikkelaar bedacht door Todd Howard.

Wie is de ontwikkelaar achter Indiana Jones and the Great Circle?

Indiana Jones and the Great Circle is in ontwikkeling bij MachineGames, de ontwikkelaar achter de meest recente Wolfenstein games. De game werd in 2021 al voor het eerst aangekondigd door de ontwikkelaar, maar daarna hoorden we er een hele tijd niets over. Tot begin dit jaar, toen er een nieuwe trailer online verscheen voor de nieuwe Indiana Jones game.

Indiana jones and the great circle2

Komt er een Indiana Jones and the Great Circle Collector’s Edition?

Jazeker, er komt ook een Collector’s Edition van de nieuwe Indiana Jones game. Hier krijg je natuurlijk een hoop goodies bij, anders is het geen echte Collector’s Edition. Zo krijg je bij deze speciale editie een 28 centimeter hoge globe in de stijl van de nieuwe game. Op die wereldbol zie je een rode streep die de ‘Great Circle’ aangeeft en er zit een klassiek vliegtuig bij, uiteraard om de wereld mee rond te vliegen. De wereldbol heeft daarnaast nog een ‘geheime’ opbergruimte!

Verder krijg je bij de Indiana Jones and the Great Circle Collector’s Edition nog een jumbo steelbook display case, een replica van de Allmaker Relic, een avontuurlijk notitieboek, digitale content en drie dagen eerdere toegang tot de game. En natuurlijk zit de game zelf ook bij dit pakket. De Amerikaanse prijs voor de Collector’s Edition is al bekend: 189,99 dollar. We gaan er dus vanuit dat we er in Nederland 189,99 euro voor zullen moeten neerleggen.

Hoeveel gaat Indiana Jones and the Great Circle kosten?

Voor de standaard editie van Indiana Jones and the Great Circle 74,99 euro en voor de Premium Edition betaal je 109,99 euro. Daarnaast komt er nog een Collector’s Edition, waar je 189,99 euro voor neer moet leggen.

Indiana jones and the great circle3

Komt Harrison Ford voor in Indiana Jones and the Great Circle?

Nee, helaas lijkt het erop dat Harrison Ford, de acteur die Indiana vertolkte in de films, niet meewerkt aan de game. De stem van Indiana Jones wordt namelijk gedaan door de bekende stemacteur Troy Baker. Naast het inspreken van de stem, heeft hij ook motion capture gedaan voor het hoofdpersonage. Toch hebben we in de trailers tot nu toe al gezien dat Indiana Jones in de game toch wel op Harrison Ford lijkt.

Wat is de gameplay van Indiana Jones and the Great Circle?

Indiana Jones and the Great Circle is een actie-avonturengame die meeslepende actie, intrigerende puzzels en vuistgevechten met nazi’s in overvloed. Het is in ieder geval goed aan de trailers te zien dat de studio de franchise goed kent. Het uiterlijk, het gevoel en de humor van het personage Indiana Jones zijn perfect overgenomen. Dat lees je ook in Rudy's preview van Indiana Jones and the Great Circle. Je speelt de game voor het grootste deel met een first person-perspectief, maar er zijn momenten waarop hij uitzoomt naar third person-perspectief. Hierdoor kun jij jouw omgeving beter verkennen en verborgen geheimen vinden. Net als Wolfenstein: The New Order en Wolfenstein 2: The New Colossus kun je ook zelf kiezen hoe je de confrontaties benadert. Je kunt stealth-infiltratie combineren met snelle gevechten in first person.

Indiana jones and the great circle4

Wat we tot nu toe te zien hebben gekregen van Indiana Jones and the Great Circle ziet er erg goed uit. Fans van de franchise uiten zich er in ieder geval enthousiast over.

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Indiana Jones and the Great Circle

Ontwikkelaar:

MachineGames

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

9 december 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord