Preview: Indiana Jones and the Great Circle - Adventure Awaits!

-

Dankzij de afwezigheid van een Uncharted en de stille aftocht van Tomb Raider, is er een enorm gat te vullen. Gamers snakken naar grootse avonturen en iconische helden. Hoe waanzinnig is het dan ook dat Indiana Jones de oversteek maakt van het witte doek naar de Amerikaanse hardware gigant? Indiana Jones and the Great Circle is volop in ontwikkeling en wij hebben op gamescom achter gesloten deuren exclusieve beelden mogen checken. Benieuwd naar wat de iconische schatzoeker allemaal te bieden heeft? Check dan nu deze Indiana Jones and the Great Circle preview!

Indiana Jones and the Great Circle Preview

Ik ga op reis en neem mee

Wanneer we een lijstje opsommen van iconische films, dan moeten we het natuurlijk even hebben over Indiana Jones. De ontdekkingsreiziger is niet weg te denken uit de hedendaagse popcultuur. Wat ooit begon met Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark in 1981 heeft ertoe geleid dat er veertig jaar na dato nog een vervolg is verschenen in de vorm van Indiana Jones and the Dial of Destiny. Afijn, nu werkt MachineGames dus ook nog eens aan een videogame. Indiana Jones and the Great Circle moet dit jaar nog verschijnen, maar eigenlijk hebben we er nog vrij weinig van kunnen zien. Tot nu dan, want achter gesloten deuren mochten wij op gamescom een flinke presentatie omtrent nieuwe mechanics en gameplay aanschouwen!

The Great Circle belooft een episch avontuur te worden. Na de perikelen in Raiders of the Lost Ark en vlak voor The Last Crusade zien we in de opening van de game hoe Indiana nietsvermoedend stuit op een inbreker in zijn landgoed. Dit zet een wereldreis van gigantische proporties in werking. Samen met Gina de journalist reis je van hot naar her om artefacten op de duikelen en mysteries te ontrafelen. De journalist heeft ook zo haar redenen om te blijven kleven. Die zoekt namelijk naar haar ontvoerde zuster. Het tweetal komt uiteraard niet met lege handen aanzetten. Indy is namelijk bepakt met zijn legendarische lasso, revolver en camera. Gelukkig maar, want hoewel de game zich focust op exploratie en avontuur, loop je ook met grote regelmaat tegen Emmerich Voss en zijn Nazi soldaten op.

Indiana Jones and the Great Circle Preview1

Zoek en gij zult vinden

Alles van wat wij hebben kunnen zien tijdens de presentatie, doet lijken dat dit een echte avonturengame wordt. Uiteraard zit hier een flinke snuf Indiana Jones bij in, zo zien wij de held (gespeeld door Troy Baker) ontsnappen uit een ruimte die zich langzaam vult met drijfzand, slingeren over grote afgronden, sluipen langs nietsvermoedende Nazi’s en dient hij zich te waden door verraderlijke slangenkuilen. Tussen die bombastische momenten in, is het echter ook de bedoeling dat je daadwerkelijk op verkenning uitgaat. De wereld is namelijk gevuld met optionele lore en collectibles. Let je even niet op, dan loop je er zeker voorbij. Zonde, want die eerdergenoemde camera dient bijvoorbeeld voor het nemen van kiekjes van relikwieën en objecten. Dit levert weer nieuwe lore op die je netjes in een aanvankelijk blanco boekje opneemt. Hoe verder je in de game zit, hoe voller het boekje zit met allerlei herinneringen en aantekeningen.

Zoals gezegd zit combat volop in de game. Indy’s trouwe revolver helpt hem uit menig vuurgevecht. De zweep biedt uitkomst voor spectaculaire manoeuvres, het ontwapenen van vijanden en om ze natuurlijk even een lesje te leren. Overigens is Indy niet bang om zijn vuisten het woord te laten voeren, menigmaal zien we hem namelijk een dreun uitdelen opgevolgd door een tenenkrommende opmerking. Directe confrontatie is echter niet altijd de beste oplossing. Het is namelijk ook mogelijk om vermommingen in te zetten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je “ongezien” door bepaalde gebieden te werken terwijl je je voordoet als ober. Hoeveel impact deze vermommingen daadwerkelijk hebben op de gameplay is nog niet helemaal duidelijk, maar we zien Indy dus in ieder geval weleens een verkleedpartijtje houden.

Indiana Jones and the Great Circle Preview2

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Zoals ik al zei; veel hebben we nog niet echt kunnen zien van Indiana Jones and the Great Circle. Dat gezegd hebbende, alles dat we hebben gezien doet verlangen naar meer. Het ziet er naar uit dat dit een game wordt die die leegte van een Uncharted en Tomb Raider uitstekend opvult. Troy Baker lijkt zijn rol van Indiana Jones in ieder geval uitstekend te vervullen en MachineGames laat zich in de Indiana Jones and the Great Circle gameplaybeelden niet betrappen op slordigheidjes. Nu is het wachten op daadwerkelijk speelbaar materiaal. Of dat er nog komt voor de release is maar de vraag. Indiana Jones and the Great Circle lijkt tot op heden in ieder geval een uitstekende game te worden. Nu maar hopen dat dat ook het geval gaat zijn!

Indiana Jones and the Great Circle verschijnt op 9 december voor Xbox Series en pc. De game verschijnt overigens als day one release op Xbox Game Pass! PlayStation-spelers niet getreurd. In 2025 komt Indiana Jones and the Great Circle namelijk ook te verschijnen op de PlayStation 5. Meer gamescom avonturen beleven? Check dan hier alle gamescom 2024 content!

Rudy Wijnberg Mede-eigenaar en Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Indiana Jones and the Great Circle

Ontwikkelaar:

MachineGames

Uitgever:

Bethesda Softworks

Release:

9 december 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord