Alles wat je moet weten over: Nightingale

Geplaatst: 7 februari 2024 12:00
Aangepast: 15 februari 2024 12:58

De derde survivalgame van 2024 maakt binnenkort zijn opwachting. Mocht je van dit genre houden dan word je dus ontzettend verwend. In Nightingale mogen we overleven in een gevaarlijke fantasiewereld, waarin je via een portaal naar verschillende Realms moet reizen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid op reis gaat, hebben wij alle belangrijke informatie over Nightingale op een rijtje gezet. Ben je dus benieuwd naar de releasedatum en prijs van Nightingale? Of vraag jij je af of je Nightingale met meerdere vrienden kunt spelen dan vind je in dit artikel de antwoorden.

Nightingale releasedatum

Wat is Nightingale precies?

Nightingale is de eerste game van Inflexion Games en is eigenlijk een survivalgame met een aantal RPG-elementen. Hierdoor word je in een fantasiewereld geplaatst waar niets te gek is. In de trailers hebben we al mogen zien dat we zelfs met een paraplu kunnen vliegen, terwijl er op de grond gigantische vijandige wezens rondlopen. Naast het overleven en bouwen van je kamp biedt de game dus ook veel actie.

Wat is de gameplay van Nightingale?

De gameplay van Nightingale bestaat uit verschillende onderdelen. Je zult moeten overleven, waardoor het belangrijk is om grondstoffen en voedsel te verzamelen. Hiermee kun je namelijk wapens en gereedschappen maken. Je bent nergens veilig en daardoor moet je een eigen uitvalsbasis bouwen en deze verdedigen tegen de Raids die plaatsvinden. Om je te helpen in de wereld zijn er NPC’s die je kunt redden en die jou als dank een handje helpen. Het unieke deel van Nightingale is gebonden aan de Realms. Door kaarten te maken kun je via een portaal naar nieuwe gebieden. Hier kom je nieuwe vijanden tegen, maar ook grondstoffen. Je hebt al kunnen lezen dat je regelmatig met magische wezens moet vechten. Uit de trailers van Nightingale is al gebleken dat de vijanden soms gigantisch zijn. Schrik dus niet als je opeens een wandelende boom tegenkomt of een ander vreemd wezen. Er valt dus genoeg te doen in de wereld en daardoor heb jij als speler nogal wat vrijheid.

Heeft Nightingale een verhaal?

Wat de quests precies gaan bieden in Nightingale is nog onduidelijk, maar de game heeft al wel een uitgebreid achtergrondverhaal. De Faewild is bereikbaar via portalen, maar doordat de Portal Network is ingestort zit jij vast in deze wereld. Als mens ben je kwetsbaar en daardoor ben je ook niet opgewassen tegen alle gevaren. Je zult jezelf moeten beschermen en tegelijkertijd de andere mensen moeten redden. Het doel dat je hebt opgesteld, is om een echte Realmwalker te worden waardoor je via de Realm-kaarten telkens een andere Realm moet bezoeken. Met hopelijk op een dag het verlossende woord dat je eindelijk naar huis kunt. Het is echter niet bekend of Nightingale, de enige plek waar nog mensen leven, überhaupt nog overeind staat.

Wanneer komt Nightingale uit?

De Early Access datum van Nightingale was officieel 22 februari, maar we kunnen wat eerder met de game aan de slag. Nightingale verschijnt namelijk op 20 februari als Early Access-titel op Steam en de Epic Games Store.

Komt Nightingale naar de Xbox Series en PlayStation 5?

Aangezien Nightingale als een Early Access-titel gaat verschijnen, zijn er nog geen plannen om de game naar de PlayStation 5 en Xbox Series te brengen. Wanneer Nightingale de Early Access verlaat, is het een mogelijkheid dat de ontwikkelaars meer nieuws naar buiten brengen.

Hoeveel kost Nightingale en welke edities zijn er?

De prijs van Nightingale wordt nog niet weergegeven op Steam of de Epic Games Store. De ontwikkelaars hebben echter laten weten dat ze van plan zijn om ongeveer dertig euro voor de game te vragen. Dit is de standaardprijs voor de huidige survivalgames die in Early Access verschijnen. Er zijn momenteel geen verschillende edities.

Nightingale

Tot welk genre behoort Nightingale?

Nightingale behoort officieel tot het survivalgenre, waarin je in een open wereld moet zien te overleven en veel materialen en spullen zelf moet maken. Tegelijkertijd bevat het ook enkele kenmerken uit het RPG-genre, waaronder quests.

Heeft Nightingale multiplayer?

Je kunt Nightingale samen met je vrienden spelen. In totaal kun je met zes spelers aanwezig zijn op een server.

Wanneer gaat Nightingale de Early Access verlaten?

Inflexion Games Is van plan om Nightingale voor ongeveer negen tot twaalf maanden in de Early Access te houden. Ze houden echter geen strakke planning aan, dus als de game meer tijd nodig heeft dan wordt de Early Access-fase verlengd.

Nightingale3

Is Nightingale een first-person of third-person game?

In eerste instantie was het de bedoeling dat je Nightingale alleen in first-person kon spelen. De ontwikkelaars hebben echter geluisterd naar de feedback, waardoor de keuze bij jou ligt. Je kunt Nightingale dus zowel in first-person als third-person spelen.

Is Nightingale te vergelijken met Palworld en Enshrouded?

We zijn in januari verwend met twee goede en populaire survivalgames, maar in hoeverre verschilt Nightingale van Palworld en Enshrouded? Ook in deze wereld zul je moeten zien te overleven door grondstoffen te verzamelen en je eigen uitvalsbasis te bouwen. Het bouwsysteem is eerder te vergelijken met Enshrouded, aangezien het net zo uitgebreid is. Uit de trailers is duidelijk geworden dat de fantasiewereld niet met deze titels te vergelijken is en je veel meer moet vechten. De Realms zitten namelijk vol met gevaarlijke grote wezens. Doordat je in Nightingale kaarten moet maken om via een portaal naar andere Realms te reizen, heeft de game niet één grote map. Hierdoor worden de gebieden telkens willekeurig gegenereerd. Net zoals in Palworld en Enshrouded kun je NPC’s redden en ze toevoegen aan je kamp. Het zijn geen schattige kleine wezentjes, maar ze kunnen wel materialen produceren en grondstoffen verzamelen. Hoewel deze games in de kern behoren tot het survivalgenre, voegen ze dus alle drie unieke elementen toe. Mocht je fan zijn van Palworld en Enshrouded dan is er een grote kans dat je Nightingale leuk gaat vinden.

Kan mijn pc Nightingale aan?

Doordat de speciale Stress Test al heeft plaatsgevonden, heeft Inflexion Games alvast bekendgemaakt wat de huidige pc-specificaties van de game zijn. Deze kunnen de komende dagen nog veranderen, maar je kunt in ieder geval al kijken of jouw pc Nightingale aankan. Om de game op de minimale instellingen te kunnen draaien heb je tenminste een Intel Core i5-4430 CPU nodig met daarbij 16GB aan ram en een Geforce GTX 1060 of Radeon RX 580 grafische kaart. Nightingale is een grote game en daardoor wordt er aangeraden om 70GB vrij te houden op je SSD. Op de afbeelding hieronder kun je zien wat je allemaal nodig hebt om de game op de aanbevolen en hoge settings te kunnen spelen.

Nightingale PCspecificaties

Het enige wat je nu nog moet doen is wachten op 20 februari, want dan verschijnt Nightingale als Early Access-titel. Met deze vragen ben je op de hoogte van het laatste nieuws rondom de game, maar als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust in het reactieveld.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Nightingale

Series

-

Uitgever

Inflexion Games

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasewindow

20 februari 2024

Ontwikkelaar

Inflexion Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord