Alles wat je moet weten over: No Rest for the Wicked

Geplaatst:
Aangepast: 12 april 2024 15:26

Wanneer je regelmatig een showcase volgt of een gamingsite bezoekt dan zul je ondertussen bekend zijn met de game No Rest for the Wicked. We hebben namelijk al een aantal trailers van deze game voorbij zien komen en Moon Studios kwam met een eigen Wicked Inside. Zelfs enkele content creators mochten al met de game aan de slag. Kennen we Moon Studios niet ergens van? Jazeker, het is de indiestudio achter Ori and the Blind Forest. Dit keer krijgen we een duistere wereld voorgeschoteld en wordt een nieuw genre verkend. In dit artikel lees je alle belangrijke informatie over No Rest for the Wicked. Dus wil je de releasedatum weten, wat de gameplay te bieden heeft en of de game multiplayer heeft? Dan hoef je alleen maar naar beneden te scrollen.

No Rest for the Wicked5

Wat is No Rest for the Wicked precies?

No Rest for the Wicked is een passieproject van Moon Studios en wordt uitgegeven door Private Division. Je kent de ontwikkelaars voornamelijk van hun twee uitmuntende Metroidvania games namelijk: Ori and the Blind Forest en Ori and the Will of the Wisps. Al sinds de eerste Ori-game wilde de ontwikkelaars iets compleet anders maken, maar door het succes kregen we toch eerst Ori and the Will of the Wisps. De ontwikkelaars zijn namelijk ontzettend fan van actie RGP’s en willen het genre naar een nieuw niveau brengen. En zo komen we uit bij de actie RPG No Rest for the Wicked, wat in eerste instantie een singleplayer game is.

Wat is het verhaal van No Rest for the Wicked?

Dankzij Wicked Inside weten we al ontzettend veel over het verhaal en de wereld waarin het zich afspeelt. De gebeurtenissen waar wij mee te maken krijgen vinden 841 jaar na The Embrace plaats. De koning is gestorven en zijn naïeve zoon Marcus neemt het stokje over. Dat is echter het grote probleem niet, want een plaag genaamd Pestilence begint zich over het land te verspreiden. Uiteraard zien een aantal personen dit als de beste kans om zichzelf te bewijzen en dat geldt al helemaal voor Madrigal Selene, een lid van de kerk. De wereld is er sowieso niet goed aan toe, want rondom de eilanden van Isolo Sacra vechten de rebellen en de plaatselijke leiders om de macht. Er is echter een geheim genootschap, de Cerim, die hebben gezworen om de Pestilence te verslaan. Jij bent lid van deze groep en wordt daardoor uitgezonden naar het gebied om de plaag te onderzoeken en te bestrijden. Het geluk staat niet aan jouw kant, want je schip wordt aangevallen door de rebellengroep bekend als The Risen. Wanneer je wakker wordt op het strand, is het aan jou om helemaal in je eentje te overleven en de gebieden te doorkruisen om alsnog je doel te bereiken.

No Rest for the Wicked6

Wat is de gameplay van No Rest for the Wicked?

Het is lastig om de gameplay van No Rest for the Wicked in het kort te omschrijven, want er is ontzettend veel te doen en er is inspiratie uit meerdere genres gehaald. Het belangrijkste is dat je met je personage door verschillende gebieden trekt en daar op verkenning kunt. Door de willekeurig gegenereerde loot, weet je nooit wat je in een kistje gaat vinden. De wereld is gevaarlijk en daardoor kom je verschillende vijanden tegen. De combat van No Rest for the Wicked is te vergelijken met de soulslike games. Hierdoor moet je de aanvallen en animaties van de vijanden en jezelf goed in de gaten houden. Er zijn ook grote eindbazen aanwezig die toch echt een stukje moeilijker zijn dan de normale vijanden die je tegenkomt. Met de verschillende wapens, armour en upgrades heb je als speler veel vrijheid in je aanpak. Daarnaast keer je regelmatig terug naar het dorp Sarcrament, wat je opnieuw moet opbouwen. Dit zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot winkels waar je handige spullen kunt kopen en je kunt je eigen huis kopen. In je huis staan enkele werkbanken, maar door materialen te besteden kun je decoraties maken en deze neerzetten. De materialen moet je zelf verzamelen in de wereld door bijvoorbeeld bomen om te hakken. Het verkennen van de handgemaakte wereld is dus ontzettend belangrijk in No Rest for the Wicked.

Kun je het uiterlijk en de klasse van je personage bepalen in No Rest for the Wicked?

Het is mogelijk om je eigen personage te maken en je bent niet gebonden aan een specifieke klasse. De ontwikkelaars geven namelijk aan dat ze gebruikmaken van een soft class system. In het begin van de game kun je kiezen uit bestaande gezichten en deze lichtelijk aanpassen. De aanpassingen gelden voor het haar, de ogen, neus, mond en de kaak. Het is hierbij mogelijk om een man of vrouw te maken. Ook huidskleur en rimpels zijn aanwezig, dus je kunt gerust met een ouder personage aan de slag. Je bent niet gebonden aan een klasse, omdat de wapens en armour die je draagt bepalen wat voor opties je hebt tijdens het vechten. Met een level-up bepaal je de attributen van je personage: Health, Stamina, Strenght, Dexterity, Intelligence, Faith, Focus en Equip Load.

Wanneer verschijnt No Rest for the Wicked in de Early Access?

No Rest for the Wicked verschijnt op 18 april voor de pc. De ontwikkelaars geven niet aan hoe lang de game in de Early Access blijft.

Hoeveel kost No Rest for the Wicked en welke edities zijn er?

Er zijn nog geen speciale edities voor No Rest for the Wicked aangekondigd. Voor de Early Access versie ga je ongeveer veertig euro betalen, maar de eerste paar dagen wordt het mogelijk om de game iets goedkoper aan te schaffen.

Naar welke platformen komt No Rest for the Wicked?

De game zal eerst verschijnen voor de pc. Later komt No Rest for the Wicked ook naar de PlayStation 5 en Xbox Series.

Heeft No Rest for the Wicked multiplayer/co-op?

Op het moment dat No Rest for the Wicked in Early Access verschijnt is er nog geen co-op aanwezig. In de roadmap kunnen we echter lezen dat de eerste grote update co-op voor vier spelers gaat ondersteunen en dat er in de toekomst ook nog een PvP-modus wordt toegevoegd.

No Rest for the Wicked4

Hoeveel content biedt de Early Access versie van No Rest for the Wicked?

Wanneer een game in de Early Access verschijnt verschilt de content nogal vergeleken met de 1.0 releasedatum. De hoeveelheid content per Early Access game is ook per ontwikkelaar erg verschillend. Moon Studios heeft niet bekendgemaakt hoeveel tijd het gaat kosten om No Rest for the Wicked uit te spelen, maar we weten wel wat er allemaal in de Early Access versie zit. Zo kun je aan de slag met het eerste hoofdstuk van de campagne en kun je een aantal zijmissies voltooien. In de duistere wereld leven grote beesten die geïnfecteerd zijn met een plaag. Je zult deze eindbazen moeten verslaan en als je het leuk vindt, kun je dit nogmaals doen in de Cerim Crucible dungeon. Daarnaast kun je verschillende wapens en armour maken of vinden, kun je dit allemaal upgraden en bepaal je de vaardigheden van je personage. Om je op weg te helpen moet je ook het dorp weer opbouwen en kun je op die manier een eigen huis kopen en inrichten. Voor de afwisseling kun je tussendoor aan de slag met de dagelijkse en wekelijkse bounty's en challenges.

Wat zijn de post-launch plannen voor No Rest for the Wicked?

Toen de Early Access datum van No Rest for the Wicked werd onthuld, kregen we ook direct een roadmap te zien. De eerste update staat in het teken van multiplayer. We hebben dan niet alleen over de mogelijkheid om de game met nog drie vrienden in co-op te spelen, maar ook over de toevoeging van PvP. De tweede update heet The Breach en voegt waarschijnlijk een nieuw hoofdstuk en nieuw gebied toe aan No Rest for the Wicked. Op Steam is er namelijk te lezen dat er meer hoofdstukken en gebieden worden toegevoegd tijdens de Early Access fase. De roadmap is vaag als het gaat om de verdere updates, maar we kunnen sowieso nog nieuwe vijanden, eindbazen, wapens en armour verwachten. Dit betekent dat ook de Crucible wordt uitgebreid en we aan de slag mogen met nog meer Bounties en Challenges. Het dorp krijgt ook nog wat aandacht, want je kunt gewassen planten en verzorgen. Al deze toevoegingen staan op de planning voor No Rest for the Wicked. De ontwikkelaars geven aan dat er de feedback van de spelers erg belangrijk is en dat die feedback wordt meegenomen in de toekomstige updates.

No Rest for the Wicked Early Access roadmap

De overstap van het Metroidvania genre naar een actie ARPG is misschien even schrikken, maar we mogen binnenkort ervaren hoe Moon Studios het ervan af brengt. Met deze informatie ben je in ieder geval volledig op de hoogte. Laat vooral weten of jij uitkijkt naar No Rest for the Wicked!

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot No Rest for the Wicked

Series

-

Uitgever

Private Division

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

18 april 2024

Ontwikkelaar

Moon Studios GmbH

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord