Alles wat je moet weten over: Star Wars Outlaws

-

Star Wars verhalen beginnen normaliter met de iconische woorden 'a long time ago in a galaxy far, far away...', maar deze keer niet. In plaats van 'a long time ago' staat Star Wars Outlaws zo goed als voor de deur en niet in een 'galaxy far, far away', maar op onze eigen blauwe ruimteknikker. Maar misschien, heel misschien, ben je een 'stuck up, half-witted, scruffy looking nerf herder' en heb je geen flauw idee wat Star Wars Outlaws is en wat je ervan kan verwachten. Geen zorgen, wij proberen je binnen twaalf parsec op de hoogte te brengen van Ubisofts aankomende Star Wars avontuur.

Star Wars Outlaws5

Wat is Star Wars Outlaws?

Star Wars Outlaws is een single player open-wereld third-person action-adventure game in het razend populaire Star Wars universum, ontwikkeld door Massive Entertaint en uitgegeven door Ubisoft.

Ben ik in Star Wars Outlaw een Jedi of een Sith?

Geen van beiden. In Star Wars Outlaws kruip je namelijk in de rol van Kay Vess (vertolkt door Humberly Gonzalez), een smokkelaar a la Han Solo. Dat betekent dat we de light saber verruilen voor een blaster en de krachtige Force vaardigheden inwisselen voor vaardigheden die perfect bij een smokkelaar en dievegge passen, waaronder sneaky en stealthy zijn.

Wie is die Kay Vess dan precies?

Kay Vess is een jonge vrouw uit het Worker's District in Canto Bight op de planeet Cantonica en een smokkelaar. Net als iedere andere smokkelaar begon ze als een nietszeggende kruimeldief, maar mede dankzij een klus die ze verknalt, komt er een behoorlijke prijs op haar hoofd te staan. In Star Wars Outlaws draait het daarom veelal om Kays poging om nog één hele dikke, goed betalende klus te klaren, zodat ze weer zo vrij als een intergalactische vogel kan leven.

Dus je bent in Star Wars Outlaws eigenlijk gewoon een crimineel?

Mocht de naam Outlaws je het nog niet hebben verteld, ja, je bent in Star Wars Outlaws inderdaad een crimineel en je zult dan ook volop te maken krijgen met de smoezelige onderbuik van het Star Wars universum. Dat betekent dus ook dat je zo nu en dan wat klusjes dient op te knappen voor louche figuren, wat je dus ook een bepaalde reputatie kan opleveren. Mede hierdoor krijg je in Star Wars Outlaws dus ook van doen met een Wanted-systeem, zoals je dat wellicht ook van games als GTA kent. Wanneer je een hoop verkeerde keuzes maakt of heerlijk egoïstisch kiest voor je eigen gewin, kan het dus zomaar gebeuren dat je constant wordt opgejaagd door de crime boss die je erbij hebt gelapt.

Han Solo was ook een smokkelaar en had altijd die gezellige Chewbacca bij. Heeft Kay ook een Wookie aan haar zijde?

Helaas, geen Wookie voor Kay. Maar dat betekent niet dat Kay alles in haar eentje moet doen. Kay wordt namelijk door Nix bijgestaan, een Merquaal die op het eerste gezicht een behoorlijk hoog knuffelgehalte lijkt te hebben, maar waar je toch beter voor kunt oppassen. Ook wordt ze bijgestaan door een commando droid genaamd ND-5.

Star Wars Outlaws2

Je had het over stealth gameplay en blaster-geweld. Wat voor gameplay elementen bevat Outlaws nog meer?

Naast de standaard third-person shooter elementen biedt Star Wars Outlaws ook genoeg mogelijkheden om rond te knorren op of in diverse voertuigen, wat wel zo handig is in een giga open wereld. Daarnaast valt er ook met je Trailblazer te dogfighten in het luchtruim, mocht je daar trek in hebben. Wie zijn geluk wil beproeven, kan dat ook. In Star Wars Outlaws kun je namelijk een een stevige pot Sabacc spelen, een soort blackjack-achtig gokspel.

Hoe lang duurt Star Wars Outlaws eigenlijk?

Volgens Julian Geirghty, de creative director van Star Wars Outlaws, ben je ongeveer een uurtje of dertig zoet met de game.

En na die dertig uur, ben je dan helemaal klaar?

Nope. Na die dertig uur kun je de speelduur namelijk verlengen door te investeren in een Season Pass, waarin enkele expansies terug te vinden zijn. Zo wordt je uiteindelijk getrakteerd op zeker twee Story Packs: Wild Card en A Pirate's Fortune, welke respectievelijk in de herfst van 2024 en de lente van 2025 dienen te verschijnen. Wie direct op dag één (of tijdens een pre-order) z'n beskar steel in de Season Pass pompt krijgt overigens ook nog eens een exclusieve missie: Jabba's Gambit.

RoadmapStarWarsOutlaws

Over pre-orders gesproken, uit hoeveel edities van Star Wars Outlaws kan ik kiezen?

Er valt uit drie edities van Star Wars Outlaws te kiezen: Standard Edition, Gold Edition en Ultimate Edition. De Standard Edition kost 69,99 euro en bevat puur de basisgame. De Gold Edition van 109,99 euro komt met de eerdergenoemde Season Pass, plus je mag drie dagen eerder met de game aan de slag. Wie de Ultimate Edition van 129,99 euro kiest, krijgt ook nog eens een Rogue Infiltrator-bundel, een Sabacc Shark-bundel en een digitaal artbook erbij. Mocht die Ultimate Edition nou verschrikkelijk lonken maar heb je even geen honderddertig piek over, dan kun je ook nog overwegen om voor 17,99 euro per maand Ubisoft+ te nemen.

Oké, en op welke platforms komt Star Wars Outlaws uit?

Star Wars Outlaws verschijnt op pc, PlayStation 5 en Xbox Series X.

Wanneer lanceert Star Wars Outlaws eigenlijk?

Zoals eerder benoemd staat Star Wars Outlaws al zo goed als bij de spreekwoordelijke voordeur. Vanaf 30 augustus kun je gezellig de beroepscrimineel uithangen, tenzij je de Gold of Ultimate Edition hebt gesmokkeld. Dan kun je op 27 augustus al los.

Star Wars Outlaws4

Zo, daar heb je het. Alles wat we tot nu toe weten over Star Wars Outlaws in één handige lap tekst. Mocht ik onverhoopt nog wat vergeten zijn of mocht je nog heel specifieke vragen hebben, dan is de kans groot dat het ergens besproken is in één van onze waslijst aan Star Wars Outlaws nieuwsitems. Schroom dus niet om die eens door te spitten. Oh, en bereid jezelf ook maar vast voor op de review van Rudy, Gameliners eigen scruffy looking nerf herder.

Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Star Wars Outlaws

Ontwikkelaar:

Massive Entertainment

Uitgever:

Ubisoft

Release:

30 augustus 2024

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord