Alles wat je moet weten over: World of Warcraft: The War Within

-

De nieuwste uitbreiding van World of Warcraft, genaamd The War Within, brengt een grote nieuwe golf van content voor spelers. Als de tiende uitbreiding van de immer populaire MMO introduceert The War Within nieuwe zones, functies, rassen en nog veel meer. Deze gids behandelt alles wat je moet weten over World of Warcraft: The War Within.

Wat is World of Warcraft: The War Within?

World of Warcraft: The War Within is de tiende uitbreiding van World of Warcraft. Het is het eerste deel in een nieuwe trilogie, genaamd Worldsoul Saga, die later wordt opgevolgd door de delen Midnight en The Last Titan.

World of Warcraft: The War Within releasedatum

World of Warcraft: The War Within komt uit op 26 augustus 2024. Spelers die de Epic Edition of Collector’s Edition hebben aangeschaft, krijgen drie dagen vroegtijdige toegang. Zij kunnen de game vanaf 22 augustus 2024 al spelen.

Welke edities zijn er van World of Warcraft: The War Within?

World of Warcraft: The War Within kent, net zoals vorige uitbreidingen, drie verschillende edities.

  • Basic Edition: Bevat de uitbreiding, een level 70 Character Boost en 500 Trader’s Tender. Deze editie kost €49,99
  • Heroic Edition: Bevat alles in de Basic Edition, plus een extra 250 Trader’s Tender en de Algarian Stormrider mount, die ook toegang geeft tot een quest waarmee je het Stormrider’s Attire Ensemble kunt bemachtigen. Deze editie kost €69,99
  • Epic Edition: Bevat alles in de Heroic Edition, plus nog 500 extra Trader’s Tender, 30 dagen Game Time, bèta-toegang en drie dagen Early Access tot de uitbreiding, de Companion Squally, de Sandbox Storm Gryphon Toy en de Deepdweller’s Earthen Hearthstone effect. Deze editie kost €89,99

Naast deze drie digitale edities is er ook een World of Warcraft: The War Within 20th Anniversary Collector’s Edition beschikbaar. Deze bevat alles dat in de Epic Edition van de uitbreiding zit, plus een The War Within Hardcover Art Book, een Gryphon Rider standbeeld en een Collector’s Pin waar Anduin, Alleria en Thrall op staan. Deze verzamelaarseditie kost €200,00.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within

World of Warcraft: The War Within Pre-Patch: Radiant Echoes

Hoewel World of Warcraft: The War Within nog niet uit is, kunnen spelers vanaf 23 juli wel al met de Pre-Patch aan de slag. Deze Pre-Patch zorgt ervoor dat spelers alvast kunnen wennen aan de nieuwe gamesystemen en de veranderingen aan hun classes, nog voordat de uitbreiding live gaat. Over deze veranderingen lees je verderop in dit artikel meer. Zo kun je, wanneer je tijdens de Pre-Patch inlogt, je personages alvast voorbereiden op het Warbond-systeem. Dit gebeurt automatisch wanneer je inlogt en kan enkele minuten in beslag nemen. Daarnaast begint op 30 juli ook het Pre-Patch evenement Radiant Echoes. Spelers die level 70 hebben bereikt, worden middels een speciale quest naar Dalaran geleid om mee te doen aan het Radiant Echoes-evenement. Via speciale portalen worden spelers naar instances in Dragonblight, Dustwallow Marsh, of Searing Gorge geleid. Hier moeten ze in vier fases vijanden en een eindbaas verslaan om Residual Memories te verzamelen. Deze kunnen ze bij verkopers inruilen tegen uitrusting van level 480, tassen, mounts, pets en een heirloom ring.

Wat is het verhaal van World of Warcraft: The War Within?

In The War Within worden Anduin en Thrall aangetrokken door visioenen van een mysterieuze zang die uit de diepten van Azeroth komt. Samen met de Earthen en oude bekende helden, zoals Magni en Alleria, proberen ze de bron van de zang te achterhalen. Hiervoor moeten ze afreizen naar de ondergrondse wereld Khaz Algar. Hier worden ze geconfronteerd met een nieuwe bedreiging, geleid door Xal’atath, Blade of the Black Empire die nu de Void dient. Xal’atath streeft ernaar het gevallen Black Empire te herbouwen en heeft een alliantie gesloten met de Nerubians. Het is aan onze helden, en natuurlijk de speler, om haar een halt toe te roepen.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within5

Welke nieuwe zones worden er toegevoegd aan World of Warcraft: The War Within?

World of Warcraft: The War Within neemt spelers mee naar Khaz Algar, een ondergrondse wereld onder Azeroth. Khaz Algar kent vier grote gebieden.

  • Isle of Dorn: De startzone die bestaat uit bergachtige gebieden. Hier bevindt zich ook Dornogal, de hoofdstad van de Earthen, waar zowel de Horde als de Alliance veilig samen kunnen komen.
  • The Ringing Deeps: Een uitgestrekt grottenstelsel waar de Machine Speakers werken.
  • Hallowfall: Een land vol met kraters en een gigantisch kristal dat de Arathi-beschaving van licht voorziet.
  • Azj-Kahet: Het centrum van de beschaving van de Nerubians en de locatie waar de Harbinger of the Void haar leger op aan het bouwen is.

Welk nieuw ras wordt er toegevoegd aan World of Warcraft: The War Within?

World of Warcraft: The War Within krijgt één nieuw Allied Race. De Earthen, een Allied Race dat zowel beschikbaar is voor Horde als Alliance-spelers, is een titan-forged ras dat doordrenkt is met Azeroth’s World Soul. De Earthen hebben de volgende Racial Traits.

  • Azerite Surge: Een spreuk waarmee fire damage aanricht. Deze spreuk wordt sterker met Empowerment.
  • Hyper Productive: Verhoogt je Finesse met 2%.
  • Ingest Minerals: Je hebt altijd de Well Fed-status, maar kunt geen voedsel consumeren. Als je Ingest Minerals activeert, kun je een Khaz Algar Gem opeten voor een buff naar keuze.
  • Titan-Wrought Frame: Hiermee wordt de armor stat die je krijgt van gedragen uitrusting verhoogd met 10%.
  • Wide-Eyed Wonder: Hiermee krijg je 100% extra Expoloration Experience wanneer je een nieuw gebied hebt verkend.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within

Het nieuwe, account brede, progressiesysteem: Warbands

Warbands zijn een nieuwe Quality of Life-update die aan World of Warcraft: The War Within wordt toegevoegd. Warbands zorgen ervoor dat de progressie over meerdere verschillende personages op hetzelfde account gemakkelijker wordt. Warbands brengen een aantal vernieuwingen met zich mee.

  • Warband Bank: Een algemene account brede bank met meerdere tabbladen. Spelers kunnen de Warband Bank gebruiken om Reagents en voorwerpen gemakkelijk tussen personages uit te wisselen.
  • Overdraagbare uitrusting: Warbound uitrusting kan tussen personages van hetzelfde account worden uitgewisseld.
  • Overdraagbare valuta: Valuta kan direct tussen personages worden uitgewisseld.
  • Algemene account brede progressie: Reputation, Transmogs, Flight paths, Delves en Achievements zijn nu account breed en gelden dus voor alle personages op het account.

Nieuwe Talent Trees: Hero Talents

Hero Talents voegen meer diepgang toe aan de verschillende bestaande classes. Deze Hero Talents zijn gebaseerd op fantasy classes en bekende archetypen uit het Warcraft-universum, zoals de Keeper of the Grove en Shado-Pan. Wanneer je level 71 hebt bereikt, ontgrendel je de Hero Talents automatisch. Van levels 71-80 verdien je één Talent Point per level. Deze punten kun je spenderen in drie verschillende Hero Talent Trees per class, met twee verwisselbare Talent Trees per spec. Elke Talent Tree heeft tien Hero Talents, die verschillende keuzes met zich meebrengen.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within4

Nieuwe transportmethode: Skyriding

In de Dragonflight-uitbreiding hebben we Dragonriding al kunnen zien. In World of Warcraft: The War Within wordt er op deze nieuwe transportmethode voortgeborduurd. We gaan het kennen onder de nieuwe naam Skyriding. Skyriding is straks direct beschikbaar wanneer spelers in Khaz Algar aankomen. De Skyriding Talent Tree wordt opgepoetst. Nieuwe Skyriding Talents kun je ontgrendelen door Skyriding Proficiency te verdienen. Ook zijn er Skyriding Glyphs te verzamelen. Er zijn straks 464 mounts waarbij Skyriding beschikbaar is. Spelers die niet van het Skyriding-systeem houden, kunnen wisselen tussen Skyriding en Steady Flight.

Nieuwe endgame content: Delves

Delves zijn de nieuwe vorm van endgame content die wordt toegevoegd aan World of Warcraft: The War Within. Met delves verken je outdoor vaults met de Dragonscale Expedition om beloningen te krijgen. De Delves kunnen in groepen van 1-4 spelers worden voltooid, waarbij het niet uitmaakt welke rol, class en spec elke speler heeft. Delves worden geïntegreerd in de seasonal content, waarbij seizoensgebonden beloningen kunnen worden verdiend. Ook worden Delves toegevoegd aan de Great Vault, voor wekelijkse beloningen.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within2

Welke nieuwe dungeons worden er toegevoegd aan World of Warcraft: The War Within?

World of Warcraft: The War Within krijgt op launch acht nieuwe dungeons. Vier van deze dungeons zijn level-up dungeons en de overige vier zijn max-level dungeons. De level-up dungeons zijn als volgt:

  • The Rookery
  • The Stonevault
  • Priory of the Sacred Flame
  • City of Threads

En dit zijn de max-level dungeons:

  • Cinderbrew Meadery
  • Darkflame Cleft
  • The Dawnbreaker
  • Old City

Welke nieuwe raid wordt er toegevoegd aan World of Warcraft: The War Within?

De eerste raid die aan World of Warcraft: The War Within wordt toegevoed, is Nerub’ar Palace. Deze raidlocatie bevindt zich in Azj-Kahet en is de thuisbasis van Queen Ansurek. Nerub’ar Palace is een raid met acht eindbazen.

  • Ulgrax the Devourer
  • The Bloodbound Horror
  • Sikran, Captain of the Sureki
  • Rasha'nan
  • Eggtender Ovi'nax
  • Nexus-Princess Ky'veza
  • The Silken Court
  • Queen Ansurek

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within1

Updates aan de gebruikersinterface

World of Warcraft: The War Within brengt niet alleen nieuwe content naar de game, maar ook updates aan bestaande systemen. Zo wordt de gebruikersinterface van Word of Warcraft flink aangepakt, met verschillende Quality of Life-verbeteringen. Zo bevat de kaart nu een nieuwe legenda, wat het makkelijker maakt om te navigeren. Daarnaast wordt het Spellbook van een nieuw uiterlijk voorzien. Het Spellbook toont nu meer spells en vaardigheden, komt er een zoekfunctie in en worden verborgen passives getoond. Tot slot wordt er een Arachnophobia-modus toegevoegd. Met de nieuwe toevoeging van vele spinachtige vijanden in deze uitbreiding, is een speciale modus toegevoegd voor spelers die een angst hebben voor spinnen. Als je deze modus aanzet, worden de meeste, niet alle, spinachtige vijanden vervangen door andere wezens.

alles wat je moet weten over world of warcraft the war within3

Zoals je ziet, brengt World of Warcraft: The War Within dus een grote hoeveelheid nieuwe content, verbeteringen, veranderingen en vernieuwingen met zich mee. Gelukkig is er altijd de Pre-Patch waarmee je alvast aan een aantal veranderingen kunt wennen. Tot de volgende uitbreiding Midnight uit komt, zal er ook aan World of Warcraft: The War Within nog van alles toegevoegd worden in de komende maanden. Er is dus genoeg waar je straks naar uit kunt kijken.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot World of Warcraft: The War Within

Ontwikkelaar:

Blizzard Entertainment

Uitgever:

Blizzard Entertainment

Release:

26 augustus 2024

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord