De Kwestie: Gaat Nintendo weer knallen met de NX?

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In de vorige poll waren we benieuwd of jullie nog wel eens games spelen op de last-gen consoles. Er is weer massaal gestemd. De meerderheid (61%) liet weten nog regelmatig zijn PlayStation 3, Xbox 360 of Wii te gebruiken. De overige 39% is inmiddels overgegaan naar de current-gen consoles en heeft zijn oude consoles vaarwel gezegd.

In 2012 verscheen de Wii U, en alhoewel er leuke games voor zijn uitgebracht, heeft de console niet het succes weten te brengen waar Nintendo op gehoopt had. Er wordt dan ook hard gewerkt aan de opvolger: de Nintendo NX. Spelers zullen deze zowel als console als handheld kunnen gebruiken. Volgens geruchten bevat de Nintendo NX een betere grafische chip dan de PlayStation 4 en Xbox One. Hiermee hoopt Nintendo de harten van gamers en ontwikkelaren weer te veroveren. De nieuwe vraag luidt dan ook:

Gaat Nintendo weer knallen met de NX

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer