De Rondvraag: Met welke games ga jij de zomer in?

Het is eindelijk zomer. Natuurlijk blijft in Nederland altijd de vraag bestaan; wat gaat de zomer dit jaar doen? Krijgen we een prachtige zomer of wordt het een druilig waterfestijn. Voor gamers maakt het niet uit, want wij kunnen onder elke weersomstandigheid gamen dankzij de vele mogelijkheden die er zijn. Ga je voor een nieuwe gameserie die je nog nooit gespeeld hebt? Is het tijd voor een Dark Souls-game om jezelf uit te dagen of wil je eindelijk The Breath of the Wild helemaal verkennen, omdat je daar nooit genoeg tijd voor had. Ook kun je je oude games weer oppakken om deze uit te spelen of ga je voor die ene trophy om eindelijk de game te platten. Of komt eindelijk de remake uit waar je al jaren op wacht zoals The Legend of Zelda: Skyward Sword HD waarvoor net weer een nieuwe trailer is uitgebracht. De redactieleden hebben ook hun plannen voor de zomer gemaakt en daarom vroeg ik aan hen met welke games zij de zomer ingaan.

Nils stoft zijn 3DS af deze zomer

Sinds 2015 probeer ik iedere zomer een voor mij nieuwe game of gamefranchise te ontdekken. Daardoor heb ik gameseries leren kennen die ik inmiddels tot mijn favorieten mag rekenen, zoals de Ace Attorney-reeks. Deze zomer keer ik niet alleen terug naar Ace Attorney met de release van The Great Ace Attorney Chronicles, maar ga ik ook weer andere games ontdekken. De zomer van 2021 wordt voor mij een zomer vol met 3DS-games. In mijn vroege tienerjaren heb ik namelijk heel wat knallers van 3DS-titels gemist door mijn beperkte budget (lees: te weinig zakgeld). Nu ik als volwassene eindelijk wat meer te besteden heb, probeer ik in te halen wat ik destijds gemist heb. In de afgelopen twee weken heb ik alweer zes nieuwe 3DS-games in huis gehaald, waaronder Luigi’s Mansion 2, Sonic Generations en Kirby Triple Deluxe. Daar ben ik wel een zomer lang zoet mee.

onbekend

Sun Haven en Skyward Sword HD worden Joliens zomergames

Over deze vraag hoef ik gelukkig niet lang na te denken. Deze zomer ga ik mij namelijk bezighouden met Sun Haven, waarvan de early access vrijdag uitkomt en met de Skyward Sword HD remaster die in juli verschijnt. Sun Haven is een fantasy indie farming sim die ik vorig jaar op kickstarter ontdekte. Ik werd meteen verliefd op de artstyle en de wereld waar de game zich afspeelt. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD hoef ik niet uit te leggen. Ik ben een groot fan van deze franchise, maar heb alleen nooit de kans gehad om Skyward Sword op de Wii te spelen (mijn budget voor games in de brugklas was niet bestaand). Daarom kan ik niet wachten om met deze game aan de slag te gaan en de oorsprong van de The Legend of Zelda-franchise te ontdekken.

onbekend

Celine gaat voor een zomer met RPG’s

Kena: Bridge of Spirits staat sowieso gepland voor deze zomer. Meerdere trailers hebben mij enthousiast gemaakt voor de game. De prachtige wereld van Kena, de monsters die je er tegen komt en de kleine zwarte geesten die je vergezellen zijn de dingen waar ik naar uitkijk wanneer ik op avontuur ga als Kena. Nu maar hopen dat de game niet weer uitgesteld wordt. Ook Cris Tales staat op mijn planning voor deze zomer. De demo heb ik vorig jaar gespeeld en daar was ik erg enthousiast over. Deze JRPG laat je spelen met het verleden, het heden en de toekomst in zowel het verhaal als in combat. Ben je benieuwd? Lees dan hier de preview van Cris Tales. Ook had ik een aantal punten opgenoemd die ik miste in de demo, dus ik hoop dat de volledige game mij weet te verrassen. Daarnaast ben ik benieuwd naar Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin. Het Monster Hunter-universum is er sowieso één die mij erg aantrekt. Deze Monster Hunter-game is meer verhaalgericht en geanimeerd, maar dat trekt mij juist wel. Het wordt dus een zomer met RPG’s.

onbekend

Delano gaat voor Breath of the Wild

Sinds kort heb ik Zelda: Breath of the Wild weer opgepakt. Een game die al sinds 2018 deel uitmaakt van mijn inmiddels uitgebreide Switch-bibliotheek, maar die ik vooralsnog nog niet uitgespeeld heb. Sterker nog, ik dwaal nog altijd ergens helemaal in het begin. Door de jaren heen heb ik het wilde avontuur van Link wel vaker herpakt en dan weer abrupt gepauzeerd. En dat beschrijft ook meteen goed mijn relatie met de game; een knipperlichtrelatie met veel haat, maar tevens ook liefde. Het probleem is dat ik door alle drukte in mijn miserabele leventje (ja, ook tijdens corona) niet de concentratie kan vinden om er eens lekker goed voor te zitten. En wanneer ik de game een week links heb laten liggen, weet ik vervolgens niet meer waar ik ben gebleven, met als gevolg dat ik verdrink in de vele opties die de game biedt. Maar in de zomer gaat het me hopelijk lukken deze jarenlange cyclus te verbreken.

onbekend

Hoe ga jij de zomer invullen? Weet jij al welke games je deze zomer gaat oppakken? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?