De Rondvraag: Naar welke Bethesda-game kijk je uit?

Bethesda is een grote naam in de game-industrie. Bethesda Softworks LLC is in 1986 door Christopher Weaver opgericht en werd in 1999 een dochteronderneming van ZeniMax Media. Bethesda is natuurlijk bekend als de ontwikkelaar van onder andere Fall Out, The Elder Scrolls, Doom, Wolfenstein, The Evil Within en Dishonered. Het was ook groot nieuws, toen Microsoft aankondigde dat ze ZeniMax gingen overnemen. Nu het ook goedgekeurd is door de Europese Commissie, is het officieel. Voor de fans op de Xbox was het een grote verrassing, maar voor sommige PlayStation eigenaren was het een schok. Fans met een PlayStation maken zich wel zorgen om de toekomst, want komen er nog wel Bethesda-games naar hun favoriete console? Gelukkig houdt Microsoft zich wel aan de gemaakte afspraken dus de PlayStation-eigenaren kunnen nog even genieten van een paar Bethesda-games. Recentelijk heeft Phil Spencer de plannen voor de Bethesda-games gedeeld. Ik vroeg daarom aan de redactieleden naar welke Bethesda-game zij uitkijken.

Dionne wil leren van haar fouten in Deathloop

Deathloop is dé aankomende game van Bethesda waar ik al vanaf de eerste trailers erg enthousiast over ben. Gelukkig zijn er al redelijk wat trailers en gameplaybeelden gedeeld, zodat we alvast in de sfeer kunnen komen van deze tof uitziende first-person shooter. In Deathloop zijn twee sluipmoordenaars gevangen in een tijdlus, waardoor ze steeds dezelfde dag opnieuw beleven. Tenzij spelers, als één van die moordenaars, het voor elkaar krijgen om acht doelwitten te elimineren, voordat de dag voorbij is. Wat mij vet lijkt aan Deathloop, is dat je bij elke nieuwe cyclus de kans krijgt om te leren van je fouten van de vorige keer. Je kunt daardoor steeds aanpassingen maken, achter nieuwe informatie komen en beter worden dan de dag ervoor. En laat dat nou precies zijn wat voor mij een game interessant maakt.

onbekend

Bram is klaar voor een nieuw anti-nazi avontuur in Wolfenstein 3

Als eigenaar van een Xbox Series X ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar de aankomende zomer. Xbox en Bethesda slaan de handen ineen en wij krijgen nu via Game Pass de allerbeste games voorgeschoteld. Als een kind in de snoepwinkel kan ik mijn ogen uitkijken en heerlijk speculeren. Maar wat staat ons Xbox-spelers te wachten op nieuwe IP’s na? The Evil Within 3? Nee, ze zijn bezig met Tokyo Ghostwire. Prey 2? Wellicht, maar onwaarschijnlijk. Starfield komt natuurlijk eraan, maar er is één game waar ik nog meer zin in heb. De Wolfenstein-serie van MachineGames is geliefd over de hele wereld en met goede reden. The New Order en The Old Blood waren first person shooters waarvan ik zeker genoten heb. The New Colussus greep mij helaas niet zo en hoe minder we het over Youngblood hebben, des te beter. Ondanks dat de laatste twee games teleurstellingen waren, wil dat niet zeggen dat ik niet kan wachten op deel drie van de nazi knaller. Chaotische first person carnage, daar hou ik van en ik kan daarom niet wachten om terug te keren in de schoenen van BJ Blazkowicz!

onbekend

Huub zoekt naar vrijheid in Starfield

Het zou te makkelijk zijn om te gaan voor The Elder Scrolls 6. Dit is uiteraard wel de game waar ik het meeste zin in heb, maar toch ga ik voor Starfield. Het is zeer zeldzaam voor Bethesda Gamestudios om niet alleen een nieuwe game te maken, maar ook gelijk een compleet nieuwe IP. Starfield is echter voor mij nog een raadsel. Veel mensen vergelijken het met No Man's Sky, anderen weer met Mass Effect. Zelf weet ik het totaal nog niet. Ik hoop weer op de vrijheid die we gewend zijn van Bethesda titels. Dus in dit geval zal dat gaan om space-exploration. Geef mij maar mijn eigen schip en ik ga op avontuur!

onbekend

Claudia wil op avontuur met The Elder Scrolls VI

Naar welke Bethesda-game ik uitkijk? Dat is een erg gemakkelijke vraag. Het enige juiste antwoord is natuurlijk de nieuwe Elder Scrolls-game! Na Oblivion, Morrowind en Skyrim helemaal grijs gespeeld te hebben en ook nog eens de nodige uren in Elder Scrolls Online te hebben gestoken, kan ik wel met zekerheid zeggen dat ik erg uitkijk naar het volgende deel in de serie. Hoewel er nog weinig bekend is van de volgende Elder Scrolls-game, weet ik nu eigenlijk wel al zeker dat ons volgende avontuur in Tamriel weer een hele toffe gaat zijn. De wereld van de Elder Scrolls-games is zo gedetailleerd en uitgebreid dat je je er gemakkelijk uren in kunt verliezen. Ik kan niet wachten om te zien wat Bethesda met een next-gen Elder Scrolls-game gaat doen.

onbekend

Naar welke Bethesda-game kijk jij uit? Of laat de hele overname je onverschillig? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?