Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Phil Spencer deelt details Xbox + Bethesda deal

Phil Spencer, topman bij Xbox, heeft een nieuwe blogpost gedeeld via Xbox Wire. In deze post spreekt hij zich uit over de overname van Zenimax Media door Microsoft en wat dit betekent voor Xbox en Bethesda.

Hij begint de post met het verwelkomen van de Bethesda studios. Xbox is nu acht studio's rijker: Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Hij wil dat Xbox de beste fundament gaat bieden, zodat deze studio's hun beste werk kunnen leveren. Hij geeft aan dat Xbox, pc en Game Pass de beste manier wordt om van Bethesda's games te genieten. Hij zegt zelfs dat sommige toekomstige Bethesda-titels exclusief worden voor Xbox en pc. Welke games dat precies zijn is nog onbekend. Verder wil hij graag dat Bethesda op dezelfde manier gaat doorwerken als voorheen. Xbox Game Pass wordt een belangrijke factor en Spencer zegt dat Bethesda de filosofie deelt van de potentie van het serviceplatform. Hij wil ook zijn respect tonen voor de oprichter van ZeniMax Media Robert A. Altman, wie helaas eerder dit jaar is overleden. Phil Spencer sluit de post af met een positievere boodschap, later deze week krijgt Xbox Game Pass meer Bethesda-games toegevoegd. Meer informatie over welke games volgt nog.

onbekend

Bethesda is nu officieel onderdeel van Xbox en haar first party studios.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Tags

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?