De Rondvraag: Wat gaat Nintendo uitspoken in 2021?

Geplaatst:
Aangepast: 21 januari 2021 07:50

We zijn allemaal geïnteresseerd in de nieuwe generatie consoles, maar laten we Nintendo niet vergeten. Er is nog niet veel bekend over de plannen van Nintendo in 2021. Wat zijn eigenlijk hun plannen voor het nieuwe jaar? Komt er eindelijk de nieuwe The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 of komt Nintendo eindelijk met een nieuwe IP van bijvoorbeeld Next Level die ons doet verrassen? Of zou het eindelijk het jaar zijn waarin Nintendo zijn nieuwe console presenteert in plaats van de oude Nintendo Switch een nieuw kleurtje te geven. Het blijft dus afwachten en speculeren wat de grote N gaat doen. Ook de redactieleden hebben hun verwachtingen over wat Nintendo in 2021 gaat uitspoken en delen deze graag.

Anita verwacht veel remakes in 2021

De geruchten rondom Nintendo vliegen al in het rond. Van een Nintendo Switch Pro, die een stuk sterker is dan de huidige console en de remakes van Pokémon Diamond en Pearl. Ik zie zelf het nut van een sterkere console niet echt in, maar de geruchten zijn er al zo lang dat het geen verrassing is als deze in 2021 wordt aangekondigd. Met de aankomende verjaardag van Zelda, verwacht ik een Zelda editie te krijgen van de Super Mario 3D All-Stars. Als daar The Legend of Zelda: Twilight Princess in zit, dan ben ik al helemaal tevreden. Een nieuwe versie van The Legend of Zelda: Ocarina of Time zou ook niet misstaan. Naast de vele remakes die in 2021 gaan verschijnen, verwacht ik toch wel meer nieuws rondom Zelda: Breath of the Wild 2 en hoop ik op een aankondiging van Super Mario Odyssey 2, het is ondertussen al drie jaar geleden dat die Mario-game uitkwam. Hopelijk neemt Nintendo ook het onlinesysteem op de schop en krijgen we wat Quality of Life updates voor Animal Crossing, maar dat is waarschijnlijk te onrealistisch.

onbekend

Jolien heeft werkelijk geen idee

Nintendo lijkt wel de koning van geheimhouding te zijn als het gaat om onaangekondigde projecten. Op een paar geruchten na is het bijna stil rond de Japanse gamegigant en heb ik werkelijk geen idee wat ze gaan uitspoken in 2021. Natuurlijk hoop ik wel op een aantal dingen, zoals het groots aanpakken van de jubilea van The Legend of Zelda en Pokémon, twee van de populaire franchises die Nintendo heeft. Nu worden de Pokémon-games gemaakt door een ander bedrijf (The Pokémon Company) dat zelf bepaalt wat ze gaan doen voor het jubileum van Pokémon, maar de verjaardag van Link en Zelda is nog steeds in handen van Nintendo. Voor dat jubileum hoop ik dat ze met een soort All Stars-collectie komen zoals ze bij Mario hebben gedaan vorig jaar. Natuurlijk hoop ik ook dat ze met een releasedatum komen voor The Legend of Zelda Breath of the Wild 2, maar daar heb ik het natuurlijk vorige week al over gehad. Dit blijven natuurlijk wensen, maar of het dit jaar ook gaat gebeuren, weet ik echt niet.

onbekend

Eilish wil een nieuwe Mario Party

Nou ja, ik hoop natuurlijk Breath of the Wild 2, maar dat zal echt nog wel wat langer duren. Ik zou het eerlijk waar niet weten. Nintendo is over het algemeen erg verrassend wat dat betreft. Ik hoop in ieder geval op veel leuke updates voor Animal Crossing: New Horizons, want ik hou nog steeds enorm veel van die game. Een nieuwe Mario Party voor de Switch zou ook top zijn, want de mini-games van Super Mario Party ken ik onderhand uit mijn hoofd. En als ik nog één keer van Monty Mole verlies word ik echt depressief. Oh ja en dan moet ik buiten slapen, dat is ook niet heel leuk. Ja, wij hebben vreemde regels bij ons thuis.

onbekend

Claudia hoopt op heel veel verrassingen

Als ik in 2020 iets heb geleerd, dan is het wel dat het ook in een gamejaar dat compleet naar de haaien is, nog mogelijk is om gamers te verrassen met iets nieuws. Dat heeft Nintendo vorig jaar goed laten zien met verrassingen als Paper Mario: The Origami King en Hyrule Warriors: Age of Calamity. Uit het niets werden deze games gedropt en datzelfde jaar nog uitgebracht. In 2021 verwacht ik eigenlijk niets anders van de Japanse gamehelden. Naast de verwachte aankondigingen van een nieuwe mainline Pokémon-game, nieuwe informatie over Breath of the Wild 2, een update over Metroid Prime 4 en iets dat ze met Mario gaan doen, verwacht ik weer een jaar vol met surprise Nintendo Directs en aankondigingen die niemand aan had zien komen. Zelf hoop ik stiekem op nog meer lokalisaties van oudere games die voorheen exclusief in Japan waren uitgekomen, zoals Seiken Densetsu 3, Langrisser I & II en Fire Emblem Shadow Dragon and the Blade of Light. Daarnaast hoop ik nog altijd dat er een remake of sequel komt van de Nintendo 64-game Mischief Makers, maar met zo’n grote verrassing zal Nintendo waarschijnlijk niet komen.

onbekend

Hopen dat Nintendo naar onze redactie luistert, maar dat zal wel niet. Wat denk jij dat Nintendo gaat uitspoken in 2021? Laat het ons weten en deel het in de commnets.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord