De Sims 4

  • Ontwikkelaar Maxis
  • Eerste releasedatum 4 september 2014
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score

De Rondvraag: Wat is je favoriete bezigheid in De Sims?

Als je ooit De Sims hebt gespeeld, dan weet je waarschijnlijk wel dat het erg gemakkelijk is om je daar uren in te verliezen. Toch is niet voor iedereen elk aspect aan De Sims even leuk en heb je al gauw een favoriet onderdeel. Zo vond ik het zelf vooral leuk om de huizen te bouwen en in te richten. Als het 'echte leven' dan begon, dan was ik er weer snel klaar mee en begon ik aan een volgend gezin met als enige reden weer een nieuw huis te kunnen bouwen. Wij vroegen een aantal van onze redacteurs om hun favoriete bezigheden in De Sims.

Jolien vindt het verzinnen van verhalen het leukste

Al sinds ik een klein kind was speelde ik De Sims en ben dat blijven doen. Het begon met over de schouder van mijn zus meekijken naar hoe zij huizen bouwde en mij met de families die ze gemaakt had liet spelen. Twintig jaar later doe ik alles zelf, behalve bouwen, want daar ben ik nog steeds heel slecht in. Ik focus mij op het maken van families en het uitwerken van hun verhaal. Soms is het een vrolijk verhaal en de andere keer is het vol met drama en intriges. Zo ben ik nu met een random legacy challenge bezig, waar mijn criminele Sim in een behekst huis moet wonen voor haar hele leven met haar twee kinderen. Deze vrijheid en de vele mogelijkheden om verhalen te vertellen, blijft één van mijn favoriete bezigheden van De Sims.

Eilish wil vooral met paarden bezig zijn

Dat verschilt nogal per Sims-game denk ik. Wat mijn favoriete bezigheid was in de originele Sims durf ik niet meer goed te zeggen, want het is lang geleden en ik ben oud. De Sims 2 had sowieso gewoon geweldige mods, dus dat was heel mooi. Maar de allerleukste vond ik toch wel een mod waarmee je jouw sims op oneindig veel idiote manieren dood kon laten gaan, bijvoorbeeld doordat ze een satelliet op hun hoofd krijgen. Ja, dat was een mooie tijd. In de Sims 3 zaten eindelijk paarden als huisdieren, dus je kunt wel raden wat daarin mijn favoriete bezigheid was. Eigenlijk alles wat met de paarden te maken had. En in een dronken bui mijn vrienden namaken als Sims en helemaal stuk gaan midden in de nacht, natuurlijk. Goede herinneringen. En in de Sims 4... tja, in de Sims 4 heb je weinig keus. Ik denk dat de activiteit die iedereen hierin het meest uitvoert het kopen van uitbreidingspakketten is. Ik wil terug naar de Sims 3...

Evelien is klaar voor de uitdaging

Favoriete bezigheid in de Sims? Uh, mag ik alles zeggen? Waarschijnlijk niet, dat zou wel heel makkelijk zijn. (Al is het dus eigenlijk wel zo.) Als ik echt één ding moet kiezen op dit moment dan ga ik voor de uitdagingen die je in de game kan spelen. Ik houd wel van een goede uitdaging. Of het ‘Rags to Riches’ is, waarbij je met 0 simoleons begint en probeert te overleven, of een short lifespan legacy challenge, waarbij je op korte levensduur probeert 10 generaties uit te spelen. Het maakt me niet uit, alles is mogelijk en niets is te gek. Ik heb al zo vaak de standaard gameplay gedaan dat ik me daar soms best snel mee verveel. Ik heb iets nodig wat me uitdaagt, wat het anders maakt. Maar tegelijk zorgt het er ook voor dat ik de andere dingen die ik erg leuk vindt, zoals bouwen en inrichten, bijna continue kan doen. Steeds als ik weer wat meer geld verdien of als er weer een nieuwe Sim bij komt, kan ik het huis weer aanpassen. En het is ook ontzettend leuk om een huis te maken voor Sims waar je het verhaal van kent. Als je de podcast Game Over hebt geluisterd deze week, heb je misschien al gehoord welke uitdaging me momenteel bezighoudt. Dat is namelijk de ‘Lot Challenges’ uitdaging, waarbij alle uitdagingen die je kan activeren op je kavel daadwerkelijk geactiveerd zijn en je ze langzaam weg moet spelen. Dat betekent dus dat mijn huis vol zit met geesten, dat er uit het niks allerlei enge beesten tevoorschijn komen of dat alles tegelijk kapot gaat door zogenaamde gremlins. Lekker chaotisch, onverwacht en uitdagend. Wat wil je nog meer?

Claudia doet graag alles wat ze normaal niet zou doen

Wat ik het liefste doe in De Sims? Dat is een hele goede vraag. De Sims is echt zo’n game die ik bij vlagen speel. Er zijn van die momenten waarop ik compleet geobsedeerd ben door De Sims en allemaal wilde plannen maak voor mijn droomhuis en de Sims die ik erin laat wonen. Wanneer die fase voorbij is, dan kan ik gerust een jaar of langer vergeten dat ik die game überhaupt in mijn bibliotheek heb zitten. Ik weet dat de meeste mensen graag hun eigen leven na willen maken in De Sims. Bij mij is het juist het tegenovergestelde. In games als De Sims doe ik juist graag de dingen die ik in het echte leven niet kan doen of zelf nooit zou doen. Denk hierbij aan het kopen van een huis, het afronden van een universitaire opleiding, trouwen met de man van mijn dromen, een carrière als rockster, of het vreemdgaan met de buurman. Ja, het is maar wat je leuk vindt.

Dus dat is wat onze redacteurs bezighoudt in De Sims, maar waar vermaak jij je het meest mee bij het spelen van De Sims?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?